ARKADASLAR YARIN BU SORULARDAN SINAVA GİRCEM YAKLASIK OLARAK AYNI SORULAR CIKIO VE BU SORULAR HEM SİZİN İŞİNİZE YARAYABİLİR HEMDE BENİM BU SORULARIN CEVAPLARINA İHTİYACIM VAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN Teşekkürler..
Sorular
1)''su:iki hidrojen, bir oksijen molekülünden oluşur.''
''yapım eki almış sözcüklere türemiş sözcük denir.''
''Of!canımı sıkma.''
yukarıdaki cümlelerde dilin hangi işlevde kullanıldıgını belirtiniz.
2)Türkçenin dünya dilleri arasındaki yerini belirtiniz(köken ve yapı bakımından)
3)''yiyecek,biricik,konuştu,büyücük,affınızı kelimelerinde yer alan ses olaylarını belirtiniz.
4)''ilhami beyden 28 temmuz 1965 de deveciler köyüne yüklü miktarda yardım yapıldı.'' yukarıdaki cümlede yer alan imla yanlışlarını düzelterek doğru cümleyi yazınız.
5)''Gözcüler , yaşardı , toplantıdaydım , düşüncesizlik'' kelimlerini yapısına göre (ek-kök) inceleyiniz.
6)''Kanat'' kelimesini gerçek,yan,terim mecaz anlamlarında cümle içinde kullanınız,
7)''Yaralı kuşlar cıvıl cıvıl ötüşerek güneşi bekliyolardı.'' cümlesini ögelerine ayırınız.
8)''Sinirli bir şekilde vardı sırasının yanına.'' cümlesini yapsına yüklemin türüne,yüklemin yerine,anlamına göre inceleyiniz.
9)''şüphesiz istediklerimin hepsi alınmış olmalı.''
''ödevlerine dikkat etmiyor hep ihmal ediyor.''
cümlelerinde yer alan anlatım bozukluklarını yazarak doğru cümleyi belirtiniz.
10)''alıştıkca başarıyor ( ) başarısıda takdir topluyor ( ) ancak davranışları ( ) hiç deişmiyordu ( ) '' cümlesinde parantazle belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini yerleştiriniz.
Sorular
1)''su:iki hidrojen, bir oksijen molekülünden oluşur.''
''yapım eki almış sözcüklere türemiş sözcük denir.''
''Of!canımı sıkma.''
yukarıdaki cümlelerde dilin hangi işlevde kullanıldıgını belirtiniz.
2)Türkçenin dünya dilleri arasındaki yerini belirtiniz(köken ve yapı bakımından)
3)''yiyecek,biricik,konuştu,büyücük,affınızı kelimelerinde yer alan ses olaylarını belirtiniz.
4)''ilhami beyden 28 temmuz 1965 de deveciler köyüne yüklü miktarda yardım yapıldı.'' yukarıdaki cümlede yer alan imla yanlışlarını düzelterek doğru cümleyi yazınız.
5)''Gözcüler , yaşardı , toplantıdaydım , düşüncesizlik'' kelimlerini yapısına göre (ek-kök) inceleyiniz.
6)''Kanat'' kelimesini gerçek,yan,terim mecaz anlamlarında cümle içinde kullanınız,
7)''Yaralı kuşlar cıvıl cıvıl ötüşerek güneşi bekliyolardı.'' cümlesini ögelerine ayırınız.
8)''Sinirli bir şekilde vardı sırasının yanına.'' cümlesini yapsına yüklemin türüne,yüklemin yerine,anlamına göre inceleyiniz.
9)''şüphesiz istediklerimin hepsi alınmış olmalı.''
''ödevlerine dikkat etmiyor hep ihmal ediyor.''
cümlelerinde yer alan anlatım bozukluklarını yazarak doğru cümleyi belirtiniz.
10)''alıştıkca başarıyor ( ) başarısıda takdir topluyor ( ) ancak davranışları ( ) hiç deişmiyordu ( ) '' cümlesinde parantazle belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini yerleştiriniz.