MozoLe Miяach
Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
- Reaction score
- 0
Seyrettiniz mi? Barcelona-Real Zaragoza maçını seyrettiniz mi?
Lionel Messi’nin attığı çalımları, attığı golleri gördünüz mü?
Geçen sezondan beri göz kamaştıran futbolu bu sene tavan yaptı.
İnsan diyecek şey bulamıyor, gerçek anlamda gözlerimiz bayram yaptı. Sadece bizler, rakip takım oyuncuları değil, kendi takım arkadaşları da durdu ve Lionel Messi’yi seyretti.
Geçen sene Barcelona takım olarak hepimizi kıskandıracak bir futbol sergiliyordu ve karşılığını aldılar. Ama bu sene tek başına Lionel Messi Dünyayı kıskandırmaya yetiyor.
Sihirbaz gibi adam… Topu o mu ayağına yapıştırıyor, top mu ona yapışıyor anlaşılır gibi değil… Bir otorite onun için şöyle diyor “Messi’nin bu kadar seri çalım atmasının nedeni rakibi adım atar atmaz, yanından o kadar hızlı, adeta füze gibi geçiyor ki karşısındaki ne olduğunu anlayamıyor”…
Arjantin’in havasından mı suyundan mı, Maradona’dan sonra belki de ondan daha üstün yetenekte bir top cambazı çıkartması, tesadüf değil.
Messi’yi seyretmeye ben doyamadım.
Maçı seyrettiyseniz şanslısınız.
Sadece skor’a yansıyan sonuç olarak değil, bu oyunu seven bir taraftar olarak futbol sahalarında Messi gibi güler yüzlü, centilmen, ahlaklı bir sporcu her zaman görmek mümkün olmuyor çünkü.
Barcelona’nın alt yapısında yetişmesinin de bu gelişiminde önemli etkisi olduğunu düşünüyorum. Hocalarının sözünden çıkmayan sadece takımının menfaatini ve huzurunu düşünen Messi, tanrı vergisi üstün yetenekleriyle sahada adeta resital yapıyor. Rakipleri onun yeteneklerine diyecek kelime bulamayıp “Uzaylı” olarak tanımlıyor.
Hafta sonu yapacakları Mallorco maçı’nın teknik direktörü Manzano “Messi’yi nasıl durdurmayı düşünüyorsunuz” sorusuna “Ancak arkasından av tüfeği ile vurarak” cevabını veriyor.
Arjantin Dünya Kupasına gidemeseydi ben kendi adıma çok büyük üzüntü duyacaktım. Lionel Messi gibi bir “Uzaylı”yı seyretmekten bütün dünya mahrum kalacaktı.
Türkiye’nin katılamadığı Dünya Kupası’nda Messi oynayacak… Beşiktaş’ın elendiği Şampiyonlar Liginde yine Messi döktürüyor…
Hepsini televizyondan izliyoruz…
Bakacak olursak, bizim neyimiz eksik?
İnönü yeşil… Beşiktaş’ın da 11 futbolcusu var… Taraftarımız muhteşem… Teknik direktörümüz büyük Mustafa…
Eksik olan ne acaba? Futbolcu kalitesi mi? Yani kumaşı mı? Yani ederi mi? Eee bu kadar milyon dolarlar verip aldılar.
Ama sonuç… Yok!
Bir yanlışlık… Var!
Yani, Messi’yi alın demiyoruz elbette…
Fakat Beşiktaş aldıklarıyla doğru orantılı olarak bir sonuç elde etsin artık. Bu bir kadermiş gibi, tekrarlanan ve kırılmayan uzayıp giden bu süreç bize yutturulmaya çalışılıyor…
Bumerang gibi gidip, gidip geri geliyoruz…
Ağzımın suyu akarak Barça’yı seyretmek, ya da Şampiyonlar Liginde elin takımını tutmak istemiyorum ben.
Kendi takımım için heyecanlanıp, üzülmek, kaybetmek, ya da kazanmak istiyorum...
Ülke olarak kırk yılda bir alınmış başarılarla övünmekten de bıktık artık! Aynı şeyleri tekrarlamak başarının ne kadar az olduğunu gösterir…
Galatasaray’ın UEFA kupası, Türkiye’nin dünya üçüncülüğü…
Bunların dışında futbolda ne yazık ki somut bir başarımız yok…
Ne Milli takım olarak, ne Kulüp takımları olarak…
Dünya Kupası oynanacak biz yine başka takımları tutmak zorunda kalacağız…
Transfer sezonu geliyor…
Bir kez daha söylüyorum Messi’yi alın demiyorum, ama lütfen bu defa bizi ileriye doğru taşıyacak isimlerle gelin.
Beşiktaş kesinlikle bu kısır döngüyü kırmak zorunda…
Uzaylı olmasın biz Dünyalıya razıyız...
Itır Esen / Haber1903