Linuxu internete nasil baglicam???

ARAN_1

Banned
Reaction score
0
arkadaslar linuxu kurmustum onceden ama bi turlu internete baglanamadim cunku modemi gormedi bi turlu,simdi xp den iyice gina geldi artik tekrar linux kurmak istiyorum ama onceki karsilastigim durumun cozumu icin hala bi fikrim yok:vur

simdi benim modem asus,bi arkadasa sormustum nasil hallederim diye o da modemin surucusu uymuyodur demisti linux icin asus kurulumunu arastirdim kendimce bisey bulamadim:vur ben bu isi nasi halledicem:saskin

anakartın uyuyomu önce onu ögrenmen lazım vede modemin ethernet modem olması eger anakartın uymuyosa bi ethernet kartı alman lazım (bios danda 10 board lan'ı disable etmen gerek.daha sora senın ewdekı baglantın adsldir muhtemelen ip'i sabitlemen gerek önce ifconfig çekerek o anli ip'ni ögrenırsın daha sonra setup>network..... seçeneğine gelip ip ni yazarsın subnetmask ayarın 255.255.255.0 olmaldır gateway'in ise ip'nin ilk 2 sekmesi ve 1.1 olarak verirsin resolfude 195.175.39.40 verırsın farklı da olabilir ama bu saglıklıdır daha OK der we kurulumdan cıkarsım ınternet servisini restartlarsın(service network restart) daha sonra isteğin gibi internete çıkarbilirsin...

asus için linux driver araştır.üretici veya 3.parti ile bu işi halledebilirsin.driver ı bulursan zaten nasıl yükleyecegin readme/install dosyasında yazar

hocam modem ethernetle bağlanıyorsa direkt giriyorsun hiçbir sorun yok bir de hangi linux dağıtımını kuruyon bi anlasak

Geri