linuxdan xp ye nasil gecebilrim

tarduhan

New member
Reaction score
0
arkadaslar linuxu silip xp yüklemek istedim.yeni aldigim bilgisayarda 320 gb hard diskde linux yüklüyken ben kafadan xp cd sini taktim ve c: yi komple sildim ve kuruluma devam etmek istedim yanliz kurulum devam ettikten sonra bana hard diskimin 305 gb bölümünü xp kurmam icin müsait diyor devam ediyorum sürekli hata veriyor bilinmeyen hard disk hatasi diyor mavi ekran geliyor hard diskte linuxa ait silinmeyen bilgilermi var fdisk yapmak istedim ama flopy diskim yok partitotlarimi silmem lazim nasil hallederim lütfen yardim edin...

valla xp cd si ile başlatıp komple formatta olması lazım eğer olmuyorsada arkadasinin pc ye tak yada sende başka hdd varsa cift hdd ile aç açılışıda windows kurulu bir hdd ile yap sonrada linüx kurulu bölümü biçimlendir kolay gelsin

yada gene linüx cd ile format at biçimlendirirkende ntfs ile biçimlendir de sonrada çık ozamanda tamamen silincek ve windows sorunsuzca kurabiliceksin

linuxdan xp ye gecerken hic böyle hata görmedim

arkadaslar linuxu silip xp yüklemek istedim.yeni aldigim bilgisayarda 320 gb hard diskde linux yüklüyken ben kafadan xp cd sini taktim ve c: yi komple sildim ve kuruluma devam etmek istedim yanliz kurulum devam ettikten sonra bana hard diskimin 305 gb bölümünü xp kurmam icin müsait diyor devam ediyorum sürekli hata veriyor bilinmeyen hard disk hatasi diyor mavi ekran geliyor hard diskte linuxa ait silinmeyen bilgilermi var fdisk yapmak istedim ama flopy diskim yok partitotlarimi silmem lazim nasil hallederim lütfen yardim edin...

baska bi yolu yokmu bilgisayarim markalai acmak istemiyorum illaki f disk icin flopy diskmi lazim cdrom ayni görevi görmezmi

cd room görmez floppy şart sen linüx cd nle açılış verip hdd ndeki bütün bölümü ntfs olarak biçimlendir olarakmı yaptın yoksa direk xp cd si ilemi yaptin

tek çözüm f disk yapman fdisk yapmak içinde floppy disk olmak zorunda degil
c yide d yide silersin tekrar bölüp c ye kurarsın bunu cd room la yapabilirsin

1)linuxtan sonra komple format atıp xp kurulabiliyor,komple butun diske atmazsan sorun cikabiliyor.

2)benzer bir sorun bende de olmustu 80gbyi 5gb olarak goruyordu xp.arastirdik sorun donanımsal cikti,harddiskin kablodan kaynaklanıyormus,degistirdim duzelmisti. eger sorun yazılımsal degilse bu tur donanımsal ihtimalleri de hesaba katmaslısın.

direk xp cd si taktim formata bsaladim

secret60 nasil yaparsin peki cd ile fdisk i

ben hard diskimi cikardim simdi baska makinaya takip nasil fdisk yapabilirim.

Geri