Linux'a antivirüs çözümü

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
AVG Technologies, Linux için geliştirdiği ve güncellediği anti-malware yazılımını tanıttı.

avg_linux_haberici.jpg

AVG 8.5 for Linux, server ve ücretsiz workstation ilavesi ile daha etkin tarama yetenekleri, yeni antivirüs filtrelemesi, geliştirilmiş bir performans ve Linux tabanlı kullanıcılar için daha kolay bir kullanım sunuyor. Windows işletim sistemlerindeki kadar yaygın olmasa da, Windows için geliştirilen kötü amaçlı yazılımlar, Linux işletim sistemlerine de darbe vurabiliyor. Bunun yanı sıra Windows tabanlı çalışma istasyonları sıklıkla ağ üzerinde Linux tabanlı sunuculara bağlanıyor. AVG 8.5 for Linux, bu gibi sistemler için merkezileşmiş bir anti-malware koruması sağlıyor.

AVG’nin yeni geliştirdiği AVG Server Edition for Linux, tek dağıtım paketi içinde hem e-posta hem de dosya sunucularını koruyor. Gün içinde yollanan milyonlarca e-postayı destekleyecek kapasite ve güvenilirliğe sahip AVG Server Edition for Linux, böylelikle büyük şirketler ve hatta internet servis sağlayıcıları tarafından da kullanılabiliyor.

FreeBSD, Mandrake, Mandriva, Fedora Core, Debian, SUSE, Red Hat, Red Flag, Ubuntu ve Debian paketini kullanan diğer Linux dağıtımları altında test edilen AVG 8.5 for Linux, Linux dağıtımı açısından bir sınırlama taşımıyor.

Linux versiyonuna bağlantı başına lisans ücreti ödenerek 1 ya da 2 yıllık abonelik seçenekleriyle sahip olunabiliyor. Server Edition’a ise yetkili AVG satıcılarından ya da doğrudan http://www.avg.com/business-security sayfasından ulaşılabiliyor. Her iki versiyon da şu an için yalnızca İngilizce olarak sunuluyor.

Ek bilgi olarak vereyim.
pardus 2009 beta surumunun paket yoneticisinde de acik kaynak kodlu bir linux virus yazilimi mevcuttur.

Linux versiyonuna bağlantı başına lisans ücreti ödenerek 1 ya da 2 yıllık abonelik seçenekleriyle sahip olunabiliyor.

Linux felsefesi, "Herkese, karşılıksız tamamen BEDAVA bir işletim sistemi sunmak.."
Para verip antivürüs kullanan olucakmı bilemem, zaten Linux ile birlikte antivirüs kullanan kaç kişi var ki ? Kullananlarda sanırım windowsdan yeni gelenlerdir =) Alışkanlık olmuş..

İyi de bu yazılımlar Linux virüsü bulmuyor ki! Bu yazılımlar yine Windows virüsü buluyorlar. Genellikle sunucularda kullanılıyorlar. Bilirsiniz, bir çok sunucu Linux ve Windows işletim sistemleri ile iletişim kuruluyor. Kişisel bir bilgisayar için bunları kullanmak gereksizdir.

linuxta windows virüsü temizlemek?
windows virüsü linuxta nasıl etkin olabilir ki?
pisi ile yazılmış virüsün windows u çökertmesine benziyor.
zaten linux demek virüssüz ortam demek.
Buna rağmen sırf bulaşır diye wine ı bile çalıştırmıyorum.
Yine de sunucu taraflı ne kadar işe yarar bunu zaman gösterecek.

ben anlamıyorum linux işletim sistemine virüs bulaşamaz onun için virüs yazılması yeni bir işletim sistemi yazılması kadar zor deniyor fakat görüşler söylentiler ise linuxun az kullanılması nedeni ile yönün tamamen windows tabanlı işletim sistemine dönük olması ve o alanda çalışmalar yapılması linux çok fazla kullanıcıya sahip olsaydı u günki gibi windowsta olduğu gibi virüsle kaynardı söylentileri kafa karıştırıcı

ben anlamıyorum linux işletim sistemine virüs bulaşamaz
Linux'a virüs bulaşır(Wine ile falan...). Ancak çok zor.
onun için virüs yazılması yeni bir işletim sistemi yazılması kadar zor deniyor fakat görüşler söylentiler ise linuxun az kullanılması nedeni ile yönün tamamen windows tabanlı işletim sistemine dönük olması ve o alanda çalışmalar yapılması linux çok fazla kullanıcıya sahip olsaydı u günki gibi windowsta olduğu gibi virüsle kaynardı söylentileri kafa karıştırıcı
Linux'a anti-virüs programı yazılmasına gerek yok. Çünkü kodlar açık ve her zaman birileri bu kodlara bakıyor. Kodlar herkesi önünde olduğu için dünyanın dört bir yanından bu açıklar kapatılıyor(Virüsler açıklar sayesinde sisteme sızar. Açıklar ne kadar azsa virüs yazılması o kadar az olur.). Yani Linux'a virüs bulaşmamasının(ve belki de yazılmamasının) sebebi budur.
yönün tamamen windows tabanlı işletim sistemine dönük olması ve o alanda çalışmalar yapılması linux çok fazla kullanıcıya sahip olsaydı u günki gibi windowsta olduğu gibi virüsle kaynardı söylentileri kafa karıştırıcı
Bu söylenti, Microsoft'un kendini savunmak için ortaya attığı bir yalandır. Olayın aslı ise, açıkların kapatılamaması. Windows'un kodlarını sadece belli kişiler görebilir ve bu kişiler kapatabilir. Bu kişiler ise parmakla sayılabildiği için açıkları çok fazla tespit edemezler. Bunun sonucunda da işte böyle ortalık virüs kaynar.

linuxta windows virüsü temizlemek?
windows virüsü linuxta nasıl etkin olabilir ki?
pisi ile yazılmış virüsün windows u çökertmesine benziyor.
zaten linux demek virüssüz ortam demek.
Buna rağmen sırf bulaşır diye wine ı bile çalıştırmıyorum.
Yine de sunucu taraflı ne kadar işe yarar bunu zaman gösterecek.
Win makinenin hdd yi takarsın güvenle temizlersin :)
Win virüsleri linuxa bulaşamayacağından virüslere gülerek yaparsın.

Linux felsefesi, "Herkese, karşılıksız tamamen BEDAVA bir işletim sistemi sunmak.."
Para verip antivürüs kullanan olucakmı bilemem, zaten Linux ile birlikte antivirüs kullanan kaç kişi var ki ? Kullananlarda sanırım windowsdan yeni gelenlerdir =) Alışkanlık olmuş..

Evet haklısın. Linux'ta sadece firewall yeterli... =)

ben anlamıyorum linux işletim sistemine virüs bulaşamaz onun için virüs yazılması yeni bir işletim sistemi yazılması kadar zor deniyor fakat görüşler söylentiler ise linuxun az kullanılması nedeni ile yönün tamamen windows tabanlı işletim sistemine dönük olması ve o alanda çalışmalar yapılması linux çok fazla kullanıcıya sahip olsaydı u günki gibi windowsta olduğu gibi virüsle kaynardı söylentileri kafa karıştırıcı

Linux mu az kullanılıyor. Puahahahh. Bütün internet siteleri büyük şirketlerin sunucuları hepsi linuxtur. Türlü türlü exploit yazılır linux için. Windows'tan binbir türlü daha çok virüs yazılır. Hackhell bile Linux sunucu üzerine kuruludur. Pathlerden tut, local & remote exploitlere kadar katrilyon tane zararlısı vardır linux'un. Ama AŞIRI güvenlidir. Bütün açıklar hemen kapatılır. Bu da geliştirici sayısıyla doğru orantılı bir rakam. Windows'takik gibi basit API'ler kullanılarak yazılan aptal keylogger programları değildir bunlar. Yazması korunması kalite ister. Çarpraz bağlantı sağlayanından tut, anlık işlemine kadar. Bir exe'ye tıklamakla olmaz. Windows daha bunları kapayamıyor. Kendi kepazeliklerini örtmek için böyle dedikodular yayıyor. Linux'ta bunlara yer yoktur. Wolf'un söylediğine harfiyen katılıyorum. Ağzına sağLık...

Bu söylenti, Microsoft'un kendini savunmak için ortaya attığı bir yalandır. Olayın aslı ise, açıkların kapatılamaması. Windows'un kodlarını sadece belli kişiler görebilir ve bu kişiler kapatabilir. Bu kişiler ise parmakla sayılabildiği için açıkları çok fazla tespit edemezler. Bunun sonucunda da işte böyle ortalık virüs kaynar.

Her zaman STABİL ve GÜNCEL'dir. Bu da en büyük artısıdır. Ayrıca görselliği ve kullanım KOLAYLIĞI (birçoğunun söylediğinin aksine) windows'tan kat kat basittir. Bi şunun görsel güzelliğine bakın yav. Vista, Se7en falan hikaye bunun yanında....

ekran-goruntusu.png

Linux'a anti-virüs kurmak ev kullanıcıları için aptallık, büyük şirketler veya sunucular için zorunluluktur. Çünkü ağa uğrayan Windows kullanıcıları bilgisayarlardaki virüslerden etkilenirler. Ama Windows ile bağlantısı olmayan bir kullanıcı için gereksizdir.

Haydi çok yazdım bu sefer. İyi forumlar... :gulumseCocuk:

Geri