Linux ve Windows Birlikte Kulanılır mı?

metallic

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar sizden yardım istesem yardım edermisniz bana.....

Şuanda Xp kullanıorum ve Linux kurcam Hdd deki D sürücümdeki bilgiler kaybolurmu ??? Birde linux kurduktan sonra tekara xp de üzerine kura bilirniyimmm ??? yardımcı olurmusunuz yada iyi bilen bir arakdas benıekleyıp yardımcı olurmu msn : .................................:eek:

kurlulur

kullanılan linuxa windows kurulumu yapılabılıyor.pcnı hem lınux hem windows olarak kullanabılıyorsun ama detaylı bır bılgı veremem.... bılmıyorum:hhuzgun

saol arkadasım bilgilerin için d sürücüsündeki bilgilerim önemli yedek almam cok uzun sura bılır ondan soruyorum bende silinirmi silinmez mı dıe :(

arkadaşım hem linux u hemde windowsu kurup kullanabilirsin .ama önce vindows u kur yoksa bi daha linux un bootunu bulamazsın:D windowsuna genlede bişey olmazz sen linuz kurunca ama tabi burda hangi linuxu kuracağını söylememişsin.bide şimdi ki mevcut hdd bölümlerinin türü ne fat32 mi yoksa ntfs mi? bunları da söylersen daha kapsamalı yardım edebilirim

kurulur kurulur bişeycik olmaz D deki bilgilerine ama unutma en az 3 tane yerel disk olmalı(C,D,E) C=WİNDOWS
D=LINUX
E=SAKLADIĞI BİLGİLER
GİBİ
YAPARSAN BİŞE OLMAZ

NOT::ÖNCE HANGİ LINUX U KURMAYA ÇALIŞTIĞINI ÖĞREN ONDAN SONRA DA İNTERNETTE ARAŞTIR BAKALIM KURULUMU NASILMIŞ

linux madrake arkdaslar kurcagım bu yardımcı olurmusunuz???

metallic' Alıntı:
linux madreka arkdaslar kurcagım bu yardımcı olurmusunuz???

MANDRAKE ESKİ SÜRÜMÜ VE 3 CD Dİ SANIRIM BEN ÖYLE HATIRLIYORUM

YANLIŞ BİLMİYORSAM SON SÜRÜMÜ
LINUX SUSE SEN BUNU ARAŞTIR KURMAYI DENE

yapılır tabiki ama diski yeniden bölümlendirexeksin zaten kurarken sana nasıl böleceksin diye söyleniyor ama dikkat et windowsun kurulu oldugu analanın üstüne kurma sakın .:D

neden olmasın ben winxp ve pardusu kurdum illaki linux diyosan once diski 3 bol acronis disc editor diye ara forumda var once xp yi kur daha sonra (mesela pardus) linux u kur onemli olan pardusu ve win kurulumunda once win sonra pardus olması ve pardus kurulum sonunda grubu yuklemek zaten soruyo yukliyim mi diye

vmware denilen bi program var (sanal makina) bu programla windowsunuzun içine bile linux kurabilirsiniz. Dağıtımı farketmez!!!

www.vmware.com

Arkadaşım merhaba.. Evet aynı anda hem linux hemde Xp sahibi olabilirsinn. Biz bu işleme Dual hale getirme diyoruz.Arkddaşların dediği gibi de yapabilirsinn VMware ilee fakat o Senin sistemini yavaşlatıcaktır. Çünkü Ram kullanımını ve işlemci kullanımını Windows ile paylaşıyo ve bu yavaşlamaya sebep olur. Sana tavsiyem bi 20 GB bi partition ayır xp deyken NTFS veya FAT32 farketmez. Kurulumda kendi EXt3 edicektir onu. Önemili olan kurulumdayken bölümlemeyi otomatik yapma CUSTOM denen bi sçenek var elle ayarlamayı sağlar. ORdan Boş HDD en görünür. Swap VE EXt3 ü ayarlarsın.. Kurulum bitincede açılıştaa tercih etme imkanında vardır.. Lİnux yada Xp hangisiyle açmak istersen tercih edebilirsin.. Teşekkürler

arkadaşim vmware i çok gusel solemişsin ama her sistemde çalişmiyor benim işlemci core 2 duo olduğu için vmware i çaliştıramadım yani kuramadım. eğer bir cozumun warsa memnun olurum...

Wmware de kendine bir sanal sistem kurduktan sonraa sistemi çalıştırmadan önce
editlemelisin..
"Edit Virtual MAchine Settings" diye bi yer buraya girince karşına seçenekler gelicek -Virtual PROCESSORS- isimli bi işlemci resimi görüceksin üzerine iki kez tıkla ve TWO seçeneğini seç...İyi çalışmalar

Dostum merhaba,

Öncelikle sana bir kaç tavsiyem var onları dinle:

1. Partition Magic kullanarak D sürücündeki boş alanından başka bir partition yaratabilirsin. Daha sonra bu partitionu linux yüklemek için kullanabilirsin. Bu işlem risklidir daha önce denemedim ama partition magic bu işi yapacağını biliyorum. Biraz riskli.

2. Mandrake de kurulumda hdd'deki boş alanı kullan diye bir seçenek var diye hatırlıyorum. Onu kullanırsan buda partition magic in yaptığı işe benzer bişi yapıyo. Bunuda denemedim.!!!

Adamlar böyle seçenekler sunduğuna göre mutlaka oluyodur. Fakat riskli.

Linux ve Windows'u aynı anda kullanabilirsin. Yeni başlıyosan önce windows'u kur sonra linuxü kur. Çünkü linux bootloader yüklerken bilgisayarında daha önce windows kurulu olduğunu algılar ve bootloader'a ekler. (Bootloader: Bilgisayar açıldığında hangi işletim sistemini çalıştıracağını seçtiğin programdır. Bilgisayar açılırken sana linux mü windows mu diye sorar. Bootloader'ı ayrı yüklemene gerek yoktur. linux yüklerken sana soruyo zaten bootloader yükleyeyim mi diye? yada nereye yükliyim diye :) )

Geri