Linux Ve Oyun-makale

DarkCod3r

Key&RC4 Coder
Reaction score
0
Linux ve Oyun ?Az önce picasa ile bilgisayarımdaki tüm resimlere göz atarken HalfLife2 oynarken aldığım iki ekran görüntüsüne rasladım. Linux ile oynadığım pek oyun yok doğrusu, xmoto, bounce (adı buydu galiba top oyunu) tremulous ve bir kaç oyun daha, ( büyük merakla indirdiğim wormux’un ai motoru olmadığını öğrenince kalakalmıştım ) Şu sıralar yükselen Pardus dalgasıyla Linux için oyunlar paketleniyor, bir “heheeey Linux ve oyuuun” havası var ortalıkta .. doğrusu bu kandırmacaya çoğu zaman ben de katkıda bulunup Linux kullanmayan ama denemek isteyenlere ohooo naptın sen oyun olmaz mı dehşet oyunlar var diyip gazı veriyorum, buraya da bu yalanlar için içimi dökmeye geldim :)
Ortaokul ve lise yıllarımın bir kısmını ( bilgisayar alana kadar ) ateri salonlarında geçirdim, şu an bile 10 sene öncesinin Tekken’ini, Street Fighter’ını Linux altındaki hiçbir oyuna değişmem. Linux ve oyun konusu da 10 yıldır tahmin ediyorum hiçbir gelişme göstermedi, en azından 4 yıldır göstermediğini biliyorum. Haksızlık etmemek lazım hiç kısmını birazın azı diye değişelim ..
Bilgisayar aldıktan sonra ve önce de ( ki bu da galiba ortaokul ve lise1 filan oluyor ) yıllarca oyun oynadım :D, ve yine şunu söyleyebilirim ki kçı kırık Microsoft’un AgeOfEmpires’ı Linux altındaki bütün oyunlara 100 basar :) Ama bunlar eski oyunlar, artık kimsenin yüzüne bakmadığı, benim gibi insanların oynamasa bile saygıdan bilgisayarına kurduğu oyunlar sadece.
Şu an piyasada nasıl oyunlar var ama biliyor musunuz ? HalfLife 2 gibi CallofDuty gibi oyunlar var. Doom3 ve ortaya çıkan bi ton grafik manyağı ama bişeye yaramayan oyunu çağın oyunu diye saymıyorum, onların bi fırın ekmek yemesi lazım daha bu seviyeye gelmeleri için. İşte size bir kaç HalfLife2 ekran görüntüsü, yapay zekayı, oynanabilirliği oynamadan anlayamazsınız tabi :)

Hey gidi Gordon Freeman, HalfLife’ın Black Mesa Profesoru, bizleri heyecandan saatlerce bilgisayar başına çivileyen Sierra, Opposing Force, USS DarkStar ve niceleri .. Linux ile bu oyunları oynayabilmek kafamdaki Linux kavramını bir anda allak bullak ederdi şimdi, ama isterdim yaa ..
Bir yerlerde oyunlarda yapılan dehşet verici aptalca hataları anlatan bir belge vardı, bulursam onu da eklerim buraya, şu geçemediğiniz video sahneleri, ölmek bilmez canavarlar, haritanın sonu yol olmasına rağmen oraya gidememeniz gibi şeyleri anlatıyordu, alın size tüm bunlardan olabildiğince arınmış, heyecan dolu bir oyun, Half Life 2, oyun oynayın, iyidir.
Wordpress düzelttiğim html kodlarının içine ettiği için 3 tane küçük resim görüyorsunuz, şu adreste diğer resimler de var ;)

http://www.ish.kodzilla.org/HalfLifeScreenShots/

HazırlayaN:Ergin Çağatay ÇANKAYA By: DaRkXXX

tam forum siteleri için bi açıklamalı resimli bi anlatım olmuş eline sağlık!!!

Geri