Linux ve Doğru Masaüstü Ortamı

bytan

LinuX GeeK
Moderatör
Reaction score
0
41° 0' 0 N, 27° 30' 0 E Amor en el exilio...
Linux ve Doğru Masaüstü Ortamı

Eğer Linux kullanıcısıysanız ve masaüstü ortamları konusunda ikilemde kaldıysanız bu yazıya bir göz atmanızda yarar var.

GNOME

ta2ch9g1aittzdu62g1z.jpg

Basitleştirilmiş fakat görsel açıdan etkileyici. Ama beklediğinizden biraz yavaş olabilir. Büyük ölçüde özelleştirmek mümkündür.

KDE3

d4s1t0i09ja2gzplcl23.jpg

Windows'a daha yakın. Geniş ölçüde özelleştirilebilir ve öğrenmesi kolay.

KDE4
76750dofqnf6xbwgb45m.jpg

Beklediğinizden daha hızlı. Özelleştirilebilir… Ayrıca orjinal görünümü de gayet etkileyici. Fakat hala biraz kararsız.

XFCE

03yd7cquzife2l670afc.jpg

Gnome'a benziyor. Minimal ve hızlı. GTK ile entegresi gayet başarılı.

Enlightenment

ou3xrvzkjofgpjdd95hc.jpg

Düşük sistem gereksinimleri. Dock temelli kullanım. Fakat öğrenmesi biraz zor.

IceWM

pjf5ddiixtcdzdfhq902.jpg

Çok düşük sistem gereksinimleri. Windows benzeri. Kolay ve hızlı. Güzel temalar da mevcut.

Openbox

9nyxfgo6o6whl81ey3tk.jpg

Garip bir masaüstü ortamı. Sağ tuş menüsünden ibaret ve XML ayar dosyalarından oluşuyor.

Fluxbox

3e2dog8bxscibtgdlp9h.jpg

Openbox'un çift yumurta ikizi. Openbox'a göre daha fazla görünüm seçeneği mevcut.

bu yazının alındığı blogun sahibi benim. emek verip yazıyoruz altına bir alıntıdır bile yazmıyorsunuz!!!!

bu yazının alındığı blogun sahibi benim. emek verip yazıyoruz altına bir alıntıdır bile yazmıyorsunuz!!!!

Öncelikle, bir konuyu bilmenizde fayda var:

Forum içerisinde, başka forumlar kaynak olarak gösterilemiyor.

Bu sebeple, alıntı yapılan yerde şayet bir blog bilgisi yoksa, nasıl size link verebilirdim?

İkinci olarak ifade etmek istediğim şey ise, benim diğer yazılarıma göz gezdirmenizdir.Az önce de belirttiğim üzere, başka forumlar harici alıntıları imkanlar dahilinde kaynaklarıyla beraber yazmaktayım.

Birden fazla blogu olan, akademik olarak da Linux üzerine bir kaç makalesi yayımlanmış biri olarak, emeğin ne olduğunu ben de iyi bilirim.

Mesajınızın sinirli ve hayalkırıklığı ile dolu bir anda yazılmış olduğunu farzediyorum ve umuyorum bu mesajımı okuduğunuzda yaşadığınız sorunun benden kaynaklanmadığını anlarsınız..

Not:Blogunuzu PM olarak atarsanız, gerekli incelemeyi yaptıktan sonra, yazının altına kaynak olarak ilave edebilirim.Elimden gelen ancak budur.

bytan sağol da bende gnome masaüstü var nasıl değiştirebiliriz söyler misin

bytan sağol da bende gnome masaüstü var nasıl değiştirebiliriz söyler misin

Eğer ubuntu kullanıyorsan, terminal içerisinden aşağıdaki komutu vermen yeterli olur (KDE kullanmak istediğini farzediyorum.):

sudo apt-get install kubuntu-desktop

Yok başka bir dağıtım kullanıyorum diyorsan, kullandığın dağıtımın program/yazılım ekle/kaldır uygulamasını çalıştırıp seçimini yapmak veya kde.org adresinden kaynak kodunu indirip derlemek..

Aynı işlemler XFCE, Enlightenment vs gibi diğer masaüstü ortamları içinde geçerlidir..
Kolay Gelsin..

Geri