Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
konsoldan ata bir disk kullanıyorsan
fdisk /dev/hdX (X in değeri a,b,c,d olabilir)
sata bir disk kullanıyorsan
fdisk /dev/sdX (X in değeri a,b,c,d olabilir)
ile tüm partitionları silebilirsin.
linux u fdisk ederek yani formatlayarak silersen windows bidaha acilmaz. dos da bikac ayar yapman lazim yani sistem baslangicini windows olarak secmen lazim. linuxu yükledigin zaman bu ayari windows olarak ayarlamadiysan muhtemelen windows acilmaz.
parti.magic kulanarak sabıt dıskını bolduysen bolmeden once ayarlarını yapmıs olman gerekır(kurulacak olan ışletim sistemi linx vsbu ayarlar).eger bu ayarları yapmadan bolduysen lin i silmen icin tüm hardisc e format aman gerekmektedir.Eger iki işletim sistemi kullanıyorsan ve lın ı sılmek ıstıyorsan silme esnasında dıger hard dıskındekı verılerınde kaybına sebeb olabılır. bunun sebebıne gelınce mantıksal olarak lınden dıger ısletım sıstemındekı verılere ulastıysan lın bunu kendı dosyası gıbı gorur ve kaldırma esnasında bu dosyaların cogunu goturur.lin ve win kuruluysa bılgısayarında lın nı sılme esnasında sasırtıcı bır sekılde win dekı sıs32 dosyasında wın calısması ıcın gereklı olan dosyalarıda sıler bu yuzden lın nı kaldırmadan once win i yyedeklemek veya sadece sıs32 dosyalarını hardıskın baska bı bolumune kaydetmek gerekır. bu acıklamalara dıkkat ettıkten sonra partmagıc gıbı bır programla lın kurulu oldugu bolume format atmak yeter..
umarım acıklayıcı olmuştur...