linux pardus ubuntu

tolga17_

New member
Reaction score
0
benim windows 7 kurulu pcde ama bu sistemleride denemek istiyorum fakat ne oluyorlar ne işe yarıyorlar nerden indirilirler bilemedim kısa ve açık şekilde biri anlatırsa sevinirim dostlar şimdiden teşekkürler

carck ile ilgili sorununuzu cevlapladim, buna gelince hiç uğraşmayin bence eğer can sıkıntisi varsa çekirdek yiyebilirsiniz (sigara tavsiye edemeyeceğimden)
şu an kullanilabilir ( yani sürücü ve donanim ayrica program desteği olan ) en iyi işletim sistemi windows 7 pro dur. güle güle kullanin başinizi boşa ağritmayin.
kolayliklar,

Kısa bir şekilde bunların ne olduğunu anlatmaya çalışacağım.
Linux, bir işletim sistemi çekirdeğidir. İşletim sistemi çekirdeği, sistemin donanımla bağlantı kuran tarafıdır. Yani sabit disk, RAM, anakart ile ilgilenen kısmıdır. Linux sanılan işletim sisteminin asıl adı ise GNU/Linux'tur(GNU'nun ne olduğunu araştırabilirsiniz.).

Pardus ise, Türkiye tabanlı bir GNU/Linux dağıtımıdır. Dağıtım ise Linux çekirdeği üzerine masaüstü ortamı, paket sistemi gibi ek özellikler eklenerek yapılan işletim sistemleridir. Yani bir nevi Linux'un üzerine değişik giysiler giydirmek gibi...

Ubuntu'ya gelince; Ubuntu Güney Afrika kökenli, Debian tabanlı yine bir GNU/Linux dağıtımıdır. Şu an en çok kullanılan GNU/Linux dağıtımıdır. Kurulum kolaylığı, desteklediği paket sayısı ve donanım desteği sebebiyle Ubuntu ile başlamanızı şiddetle öneririm.

linux sistemler normal yıllardır windows kullanan adam için değil açık kodları biliyosan başarılar dilerim.

carck ile ilgili sorununuzu cevlapladim, buna gelince hiç uğraşmayin bence eğer can sıkıntisi varsa çekirdek yiyebilirsiniz (sigara tafsiye edemeyeceğimden)

nevermind

linux sistemler normal yıllardır windows kullanan adam için değil açık kodları biliyosan başarılar dilerim.

nevermind

1- açık kodlar???
2- herhangi bir insan, ne kadar windows ta kullanmış olursa olsun linux'a geçmesi için 1 hafta yeter.

linux / pardus / ubuntu filan denemek istiyorsan pardus un sitesinden "çalışan CD" versiyonunu indir flash diske yükle. Normalinden biraz yavaştır ama denemiş olursun...

açık koud şöyle anlatırsak Windows'ta programları İleri, İleri Finish diye kurarsın ama Linux gibi sistemlerde bu böyle değildir kod girerek kurarsın
Çaktın mı köfteyi?

Açık kod demek, kurulum sırasında kod girmek zorunda olmak demek değildir. Açık kod ile kastedilen açık kaynak kodudur. Dileyen kuracağı yazılımın kaynak kodlarına istediği gibi erişebilir demektir. Linux dağıtımlarını kullanmak için illâ programlama bilmek gerekmez. İsteyen kuracağı yazılımın windows tarafındaki exe'ler gibi ikilik halini sistemine indirip üzerine tıklayarak kurabilir. Kimi zamansa kullandığı dağıtımın imkanlarına göre sistemindeki yazılım merkezini kullanarak istediği yazılımı kolayca sisteme kurabilir. Windows kullanan her normal insan linux dağıtımları da kullanabilir. Yukarıda da söylendiği gibi, ilk defa başlayacaklar için ubuntu güzel bir seçim olur.

benim windows 7 kurulu pcde ama bu sistemleride denemek istiyorum fakat ne oluyorlar ne işe yarıyorlar nerden indirilirler bilemedim kısa ve açık şekilde biri anlatırsa sevinirim dostlar şimdiden teşekkürler

Pardusun sitesinden "kurulan cd iso kalıp dosyasını" indirip cd ye yazdırdıktan sonra pc ye kurabilirsin. Tavsiyem öncelikle pardusun sitesinde herşeyin nasıl yapıldığına dair yazıları oku, kuruluşu anlatan resimli kuruluş dosyaları var, onları iyice incele, bir yere kaydet ki tekrar açıp bakabilesin.

Ben denemeyi çok seven birisiyim ve hiç düşünmeden pardusu pc de d ye kurdum ve kullanıyorum, açılışlta win7 ile mi yoksa pardus ile mi başlayacaksın diye soruyor, istediğimle başlıyorum. Internet bankacılığı için daha güvenli olduğunu söyliyebilirim çünkü linux tabanlı işletim sistemlerinde henüz virüs ve korsanlık yaygın değil, bütün virüsler windows tabanlı yazıldığı için linux ve pardusta çalışmaz.

ekran ve kullanışı win7 ye çok benziyor, driver sorunu yok kendisi bulup yükler, yardımcı programların tamamı pisi denen programcık sayesinde işaretle ve kur, istersen tekrar sil, bu yönleri windowstan bence üstün,

kısaca ben pardus kurdum ve çok memnunum.

ben pardus ve ubuntuyu denedim ama ikisinde de turkcell vınn ı tanıtamadım buluyor ayarları giriyorum ama başlatamıyor yapabilen varmı acaba

Bir tane knoppix live cd indir.
Linuxu kurmadan dene.
Donanım sorunu yaşamazssın sanırım.

Geri