linux içine windows kurmak ve harddisk ile oynamak için program yok mudur?

nazozan

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bilgisayarıma ubuntu yükledikten sonra tekrar windows yüklemek istediğimde cd den boot yapıyor arkasından harddiskten boot yapamıyor ... ben de bilgisayarıma ubuntu karmic 9,10 yükledim kök dizin swap ve dosya şeysi olmak üzere 3 bölüm yaptım ayrıca 58gbyte windows için boşluk bıraktım bunun dışında 76 gbyte belgeler için ayrı dolu bir klasörüm var ....

gelelim işin özetine...
bilgisayarımdaki ubuntunun içine windows 7 kurmak istediğimde son parça numarası falan fistn gibi br uyarı ile karşılaştığım için bölümlenmemiş 58 gbyte alanımı bir programla bölümlendirip linux içinden windows 7 yi kurabileceğim bir program arıyorum (böyle bir program var mıdır?) ayrı ayrı da olabilir tabi :)
(not : henüz acemiyim linux için...)

BENCE hiç içerisine kurmayı deneme...
Çoklu boot seçenekleri mevcut
...Hdd boottan kur xp yi
Ardından xp yi 7 ye yükseltebilirsin...
Bence en sağlıklı yöntem ve suan kullanıyorum.

xpden yükseltme yapılabileceğini bilmiyodum teşekkürler

xpden yükseltme yapılabileceğini bilmiyodum teşekkürler

Microsoftun her yazılımı birönceki sürümün güncellenmişidir...

Win 3.1 Win 95 Win 98 Win 2000 Win Xp Vista Win7...

Win 3.1 hariç diğer hepsinden win 7 ye upgrade yani güncel sürüme yükseltme yapabilirsin.!1

Acemi olduğunuzu belirtmişsiniz, tekrar Windows kurmak sizin için zor olacak.

Öncelikle bilgisayarı Çalışan CD ile açmanız gerekiyor. Disk bölümlemesi için Çalışan CD'de GParted var. Windows kurmanız için bir iki işlem yapmanız gerekiyor. Öncelikle Windows için bir alan atamalı, ardından atadığınız alanı HDD'de en üste taşımalısınız. Yukarıdaki hata da en üstte olmamasından kaynaklanıyor. Windows en üstte olmak için mızmızlanıyor. :)

Bunları yaptıktan sonra bilgisayarı Windows CD ile açmanız gerekiyor. Disk bölümleme ekranına geldiğinizde, en üstte Windows için seçtiğiniz bölümü seçin. GNU/Linux bölümleri "unknown" diye gözküyor. Sakın onları ellemeyin.

Bilgisayara Windows kurduktan sonra GRUB silincek. Yeni GRUB kurmak ve bu konu hakkında daha fazla yardım almak için, "forum.ubuntu-tr.org" adresine bir uğrayın.

EĞER İKİ SİSTEM KURMAK İSTERSEN (VİRTUAL BOX ) PROGRAM VAR.
Olmadı iki sistem kurarsın sistemin biri kalır dierini salla çöpe gitsin
hem virtual box ile işin daha kolay...
ÖYLE SANIYORUM
kolaylı gele...

Geri