linux için tavsiyelerinizi ve bilgilerinizi bekliyorum arkadaşlar

xfemdomx

New member
Reaction score
0
Öncelikle şunu söylemek istiyorum.Burada şimdiye kadar hep soran öğrenmek isteyen ve bizlere yardımcı olan arkadaşlara imrenen birisi olarak zamanım oldukça forumda bulundum.Tam anlamıyla pc öğrenmek işletim sistemlerini kullanmak ve değerli arkadaşlarımıza bende yardımcı olmak istiyorum.Sizlerden istediğim bana sadece tavsiyelerinizi söylemeniz.Ben ilk olarak pardus hakkında tavsiye istiyorum arkadaslar.
1)Kullanımı pc ye asina ama fazla bilmeyen bir insan için zor mudur?
2)Bir pc de farklı hdd lerde hem windows hem pardus yada linux olabilir mi?
3)Pc kullanımı ve gerekirse bu konuda iş imkanı bulmak için öncelikli öğrenilmesi gereken yazılımlar (programlar vs)nelerdir?

Sistem özelliklerim core 2 duo e4500
1 gb ram
ge force 8500 ekran kartı

İki işletim sistemini sorunsuzca sistemim kaldırır mı?Bunlar hakkında bana yardımcı olabilirseniz sevinirim:help

Pardus ve diğer linüx sürümleri bilgisayara ve terimlerine aşina insanlar için zor değildir.Windows kullanıcıları için birkaç ufak mantıksal değişim gerektirebilmekle beraber tabi :)

Diskini farklı 2 parçaya bölersen birine pardus birine windows kurabilirsin. Benim önereceğim en sağlıklısı bu. Yada virtualpc gibi bir programla emülatörden çalıştırabilirsin linux işletim sistemini.

PC konusu çok geniş bir konu, kendini halgi konuda geliştirmek istediğini kararlaştır , sonrasında o konuda en iyi olan yazılımları ve programlama dillerini öğren.

Bu hardaware konfigürasyonu ile bir sorun yaşayacağını sanmıyorum ;)

arkadaşım ben şu anda hem pardus hem xp kullanıyorum hiçbir sorun yok pardus xp'mden en az 5 kat hızlı d deki bütün dosyaları c ye at d ye pardusu at derim çünkü kurulum sırasında disk biçimlendiriliyor

Sistemin 2 işletim sistemini kaldırır..

Tavsiye --> Mandriva 2009 powerpack
iyi çalışmalar..

http://www.ozgurlukicin.com/ busiteyi incele pardusun resmi destek sitesidir.pardus ve programları ile ilgili her türlü sorununu yazıp çözüm için öneri alabileceğim forum bölümüde vardır.

Geri