Linux Için En Iyi Netbook Ya Da Notebook Hangisi??

ismailaga

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Bende Hp Pavilion Dv5-1002 Et Bir Makine Var Fakat Atheros Ar5007 Chipset Var Ve çoğu Linux Dağıtımı Bu Chipsetle çalışmıyor Forumda Konular Açtım Bu Sorunla Ilgili Ama çözüm Yok Sanırım Kimse Bilmiyor Ya Da Ilgilenmiyorlar...

Herneyse Sırf Linux İÇin Yeni Bir Netbook/notebook Almayı Düşünüyorum Sizce En Iyisi Hangisi?

Not:bütçem Fazla Değil(max:1000 Tl) Zaten Sadece Linux Için Alacam Ikinci Falanda Olur

masa üstünde linux daha iyi fakat notbook için datronu tavsiye ederim zaten çoğu serisi linux yazılımlı geliyo bunun yanında fijutsu simenste yine lnuxla gelen notbooklar

atheros 5007 eg için linux driverleri vardi yanliş görmediysem.daha yeni çikmiş 2 ayda yani.
bende acer 5315 e linux yüklicem ama driver sorunlar xp'yi tekrar yükleme sorunlari yüzünden kararsiz kaldim

Dell LATITUDE D810 laptopum üzerine susenin tüm sürümlerini, pardus, ubuntu, fedora ve mandriva yı muhtelif zamanlarda tek başlarına veya XP ile dual boot olarak problemsizce yükledim ve kullandım. Halihazırda XP ve Ubuntuyu birlikte kullanıyorum.
Saygılarımla.

makine önemli değil pardus 2008.2 kur devam et..

MSI EX600 kullanıyorum her türlü Linux çalışıyor zaten şuanda Vista + Ubuntu Ultimate 2.1 kurulu sorun yok ve çalışmayan hiçbir donanım yok hepsi full

arkadaşlar linux kullancaksanız sakın LG e500 serisi almayın:D çünkü santarose chipseti linux daha görmüyor.basic driverları yüklerken hata veriyor.
eğer santarose(intel) chipsete sahip olan lar varsa yüklerken komut satırına
"nolapic timer instead of acpi=off" yazsınlar ozaman çalışıyor...

arkadaşlar linux kullancaksanız sakın LG e500 serisi almayın:D çünkü santarose chipseti linux daha görmüyor.basic driverları yüklerken hata veriyor.
eğer santarose(intel) chipsete sahip olan lar varsa yüklerken komut satırına
"nolapic timer instead of acpi=off" yazsınlar ozaman çalışıyor...

MSI EX600 de de Santarose chipset var ama bende sorun yok:biggrin

su andaki güncel fiyatını bilmiyorum ancak ben acer aspire 5920g ile ubuntu kullanıyorum hic bir sorun yaşatmadı bana linux.

Geri