linux güvenliği için ne yapılmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

garip82

New member
Reaction score
0
hocam ubuntu kurdum.
ben banka hesaplarına rahatlıkla girebilirmiyim. yada bir internet securty kurmalımıyım. yada antimalwere gibi

eğer öyleyse hangisini önerirsiniz.. teşekkürler

hiç olmazsa
'Kaspersky Total Space Security' bulmama yardımcı olurmusunuz

Açıkçası ben hiç bir şey kullanmıyorum.Ubuntu zaten güçlü tasarlanmış.

Ayrıca keylogger türü programlar linux kullanan kişileri hedeflemek yerine, kullanıcı sayısı daha yaygın olan windows sistemleri üzerinde çalışması için programlanıyorlar.Aynı şey trojanlar ve virüsler içinde geçerli.Hiç bir koruyucu olmadan her türlü virüsün olduğu warez sitelerine girebiliyorum.

Bunlar demek değil ki tamamen korumadasın.Her sistemin açıkları mevcut.Ama ben banka şifresi çalacak olsam linux kullanan birini mi ararım yoksa windows kullanan birini mi? ;)

Şifre çalmanın yöntemleride çok çeşitli.Kimisi makinana yolladığı trojanlarlar bu işi hallediyor kimisi ise, bilgisayarına giren ve çıkan paketleri toplayarak bu işi yapıyor kimisi fake bir site açıyor kendi elinle şifreyi yazmanı bekliyor.Her durumda uyanık olmak lazım.

Bankalar en az 128 bitlik şifrelemeler kullanıyorlar işlemler esnasında.Dolayısıyla buradaki paketleri kırmak yerine daha basiti araştırıyor hacker kardeşlerimiz.fake siteler ve klavye takipçisi trojanlar..
Neyseki ekran klavyelerimiz var =)

Linux ve virüslerle ilgili okumak istersen :
http://linuxmafia.com/~rick/faq/index.php?page=virus

Ben yinede bir antivir isterim dersen:

1-Avast
http://www.avast.com/eng/download-avast-for-linux-edition.html
Ubuntu için buradan deb paketini indirip kolaylıkla kurabilirsin.

2-Clamav

sudo apt-get install clamav
sudo apt-get install clamav-daemon
sudo apt-get install clamtk

Bunlardan birini kullanmak, lisanssız bir programı kullanmaktan daha iyidir diye düşünüyorun :goz:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri