Linux FEDORA 10 2009 finali ücretsiz İNDİR

яєℓαχℓιƒє

KaFaSıNa GöRe
Reaction score
0
f10launch.png

Linux çekirdeğinin 2,6,27 sürümü üzerine geliştirilen yeni dağıtım, Linux dünyasının hangisinin iyi olduğu konusunda kararsız kaldığı masaüstü ortamları KDE 4.1 ve GNOME 2.24 seçenekleri ile birlikte dağıtılıyor.

Fedora Project tarafından Red Hat sponsorluğunda geliştirilen en popüler Linux dağıtımlarından biri olan Fedora, ücretsiz olarak dağıtılıyor ve kaynak kodu açık olarak dağıtılıyor.

Lisans gerekçesiyle MP3 gibi popüler formatlardaki ses dosyalarının çalıştırılmasını ya da DVD formatlı videoları oynatma, kaydetme gibi fonksiyonlardan mahrum olan dağıtım, bu özelliklere üçüncü parti yazılımlar sayesinde kavuşturulabiliyor.

Özellikle yazılım geliştiriciler tarafından kullanılan dağıtımın yeni sürümünde şu yenilikler bulunuyor:

Geliştirilmiş web kamerası, kablosuz ağ desteği sunan Linux 2.6.27 çekirdeği
EXT4 dosya sistemi,
KDE 4.1 ve GNOME 2.24 masaüstü ortamları,
Paket yönetim sistemi RPM’in 4.6 sürümü,
4GB’a arttırılmış azami dosya boyutu,
Java kaynak betiklerini derlemeye olanak tanıyan Eclipse yazılımının 3.4 sürümü
Geliştirilmiş sanallaştırma, paket yöneticisi, uzaktan veri depolama, geliştirilmiş güvenlik, önceki sürümlere göre daha hızlı sistem başlangıç süresi,
3G gibi bağlantıların paylaştırılma yeteneği,
OpenOffice.org 3.0, Pidgin 2.5, GIMP 2.6 gibi yazılımların son sürümleri ve Mozilla Firefox’un son sürümü 3.0.4 önyüklü olarak sunuluyor.

Ekran görüntüleri için buraya tıklayınız

LinuX FEDORA 2009 v10 Final DownloaD ISO 650 MB

1-)bu kurulan cd değil live cd
2-)"Ücretsiz" fedora gibi bir dağıtıma yakışmamış zira server çözümleri dışında hiçbir ücret yok zaten.
3-) sanırım Türkçe desteği yoktu fedoranın.Türkçe destek için size Pardus,Ubuntu tavsiyemdir. İyi günler

Geri