Lincoln'süz Olmaz!

|Nakamura|

New member
Reaction score
0
Lincoln'süz olmaz
Galatasaray, Antalyaspor karşısında zaman zaman etkili olsa da çok önemli iki puanı Ali Sami Yen'de bıraktı. Sarı-kırmızılıların erken bulduğu golden sonra farkı açabileceği düşünüldü ama Antalyaspor dirençli futboluyla ayakta kaldı, ligdeki ilk puanını Galatasaray'dan almayı başardı. Galatasaray'da ne kadar tartışılırsa tartışılsın Lincoln'ün sahada olması gerekiyor. Oyun kurucu mevkiinde ne Arda ne de Kewell bu görevin ağırlığını kaldıramıyor. Skibbe, Lincoln'ün yedek kulübesinde oturarak akıllanmasını sağlamaya çalışıyor ama bu arada Galatasaray çok önemli puanlardan oluyor. Evet Lincoln şu an formunun zirvesinde değil ama oyuna girdikten sonra Galatasaray daha farklı bir takım görüntüsüne büründü. Attığı bir pas veya çalım takımı havaya sokuyor. Lincoln, maçın ardından Antalyaspor kalecisi Ömer'in üzerine yürüyerek yine tribünlerin gönlünü aldı. Belki sahanın en iyisi değildi ama tribünlerin kralı olduğu su götürmez bir gerçek.

İstanbul takımlarının evlerinde oynadıkları karşılaşmaları kaçırmamaya çalışıyorum ve Galatasaray'ın Ali Sami Yen'deki maçını da tribünden izledim. Çok net gözüken birşey var ki Galatasaray organize ataklar geliştiremiyor ve bunun nedeni de Lincoln'ün yokluğu. Eğer Lincoln'ün formunu yükseltemeyeceği düşünülüyorsa ve uyaraları gözardı ediyorsa, Lincoln'ün yerine başka bir isim düşünülmeye başlanmalı. Antalyaspor maçında sarı-kırmızılıların geliştirdiği atakların çoğu bireysel yeteneğe dayalıydı.

Skibbe'nin bu kadar erken ipinin çekilmesine ben de karşıyım ama Skibbe de takım tertibi ve oyuna geç müdahaleleriyle eleştirilmeyecek gibi değil. Formsuz bir Ümit Karan ve Hasan Şaş'a bu kadar tahammül etmek neden? Ümit Karan'ın milli takıma alınmasını en çok savunanlardan biriyim ama Ümit sakatlıktan çıktıktan sonra bir türlü eski formunu bulamadı. Skibbe'nin elinde Baros gibi bir silah var. Baros kendini İstanbul'da yeniden ispatlamak istiyor ve Ali Sami Yen'de ilk kez sahaya çıkacak. Skibbe'nin bu oyuncu ile maça başlaması gerekirdi. Hadi başlamadın Ümit'e onca dakika nasıl katlanıyorsun. Bir eleştiri de Mehmet Topal'ın kenarda oturmasına. Mehmet, EURO 2008'de yıldızı iyice parlayan bir futbolcu ve şu anda da formda. Ayhan'ın yerine Mehmet'le maça başlanması gerekirdi.

Galatasaray'ın yine de galibiyet için ikinci yarıda oyunu tek kaleye çevirmesi takdire değer. Sarı-kırmızılı futbolcular hatalarına rağmen hırslarıyla taraftarlarının da içini bir nebze rahatlattı.

kaynak : sporx

GüzeL ve anLamLı bir yazı oLmu$..KatıLıyorum

Bende Fikrimi Yaziyim...
Lincolnm Önemli Bir Oyuncu Sadece Topu Ayağında Cok Bekletiyor Ama Topu da kullanmasını ii biliyor sadece form bulması gerek

Geri