LiG De BuGün ... !

yi6it

New member
Reaction score
0
Yiğido çalıştı, Belediye durdu! 0-3

İSTANBUL B. B. S. : 0 - 3 : SİVASSPOR

Süper Lig'de üst sıraları zorlayan Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediye'yi deplasmanda 3 golle devirdi, zirveye mesaj gönderdi.

7_235936_sivas_sev0812_414_232.jpg

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Muhittin Gürses, Nihat Mızrak
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç x, Kus x, Cesario x, Barbosa x, Ekrem x, Serhat x, Mahmut xx, İlyas xx, Gökhan Süzen x (Dk. 58 Gökhan Kaba x), Bebbe x (Dk. 66 Uğur x), Erman x (Dk. 75 Ali x)
Sivasspor: Petkoviç xx, Abdurrahman xx, Da Silva xx, Diallo xxx, Hayrettin xx, Musa xxx (Dk. 73 İbrahim xx), Sezer xx, Sylla xxx, Mohamed xx (Dk. 56 Balili xx), Tum xx (Dk. 79 Faruk x), Mehmet xxx
Goller: Dk. 45 Da Silva, Dk. 49 Mehmet, Dk. 84 Balili (Sivasspor)
Sarı Kartlar: Dk. 12 Gökhan Süzen, Dk. 85 Barbosa (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 32 Mohamed, Dk. 82 Sezer (Sivasspor)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Timsah 8'de 8 yaptı! 0-0

KONYASPOR : 0 - 0 : BURSASPOR

Süper Lig'de 7 maçtır kazanamayan ve teknik patron Güvenç Kurtar göreve geldikten sonra galibiyet yüzü göremeyen Bursaspor, Konyaspor karşısında şeytanın bacağını kıramadı.

7_235937_KONYA_414_232.jpg

Bulak: "Keyifli bir maç oldu"
Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, kendi sahalarında beraber kalmalarına rağmen oyuncularını tebrik ettiğini söyledi. Bulak, "Evimizde berabere kalmamıza rağmen biraz önce soyunma odasında oyuncularımı tebrik ettim. Çünkü 90 dakika boyu rakibe bir iki pozisyon verdi. Hem kenar hem içerden oynamaya ve rakibe baskı adına çok iyi hamleler yaptık. Sadece bugün gol yoktu. 10'a yakın pozisyon yakaladık. Ceza sahası içinde bu posizyonları değerlendirip galip ayrılabilirdik. Oyun hamlelerimiz çok iyiydi. Keyifli bir maç oldu. Taraftarlarımızın da 3 puan özlemi var. Biz de istiyoruz. Evimizde bu oyunu sonuca çevirmemiz lazımdı. Ama bunu yapamadık" dedi.

Bir gazetecinin "Yönetim daha önceki teknik heyeti başarısız olduğu için görevden aldı. Siz göreve geldikten sonra Konyaspor'un puanlarında fazla artış olmadı. Görevden alınmayı mı bekliyorsunuz? yoksa istifa etmeyi mi?' şeklindeki sorusuna sinirlenen Giray Bulak, "Sen hep bu tür provakatör sorular soruyorsun. Senin lafınla istifa edecek değilim. Ama puan ortalaması lafını düşünürseniz, teknik direktörlerin kimi oyuncu yetiştirir, kimi pozitif maç oynatır. Önce pozitif futbol ve sonuç. Bunu da birlik beraberlik ile yaparız. Herkes yanyana gelirse bu iş olur. Seni provakatör olarak suçluyorum. Şehri bulandırmaya, hocanın, futbolcunun, yöneticinin aklını karıştırmaya bulandırmaya gerek yok. Bugün çok güzel bir oyun vardı ve senin beni ve oyuncuları tebrik etmen lazımdı. Arkamızda durman lazım. Ama bugün sadece kafanda fötr şapkan yok" diye konuştu.

Kurtar: " Yoklarla savaşıyoruz"
Bursaspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, aldıkları bir puanını şu anki şartlarda iyi bir puan olduğunu söyledi. Kurtar, "Deplasmanda bir puan aldık. Şu şartlarda bizim için iyi. Çünkü çok fazla sakat ve cezalımız var. Yoklarla savaşıyoruz. Buna rağmen futbolcularım çok iyi mücadele ettiler. Devre arasına kadar kayıpsız atlatmaya çalışıyoruz. Sakat ve cazalı oyuncularımızda geldiği zaman çok daha iyi olacağız" diye konuştu.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Zirveye 'Fırtına' damgası! 2-1

TRABZONSPOR : 2 - 1 : KOCAELİSPOR

Süper Lig'de son 2 maçında 4 puan yitiren Fırtına, suskunluğunu Avni Aker'de bozdu. Trabzonspor, 11. dakikada Taner'in golüyle mağlup duruma düştüğü maçta, 31. dakikada Umut Bulut, 70. dakikada Tayfun Cora'nın attığı gollerle 3 puanın sahibi olurken, zirvedeki yerini korudu.

7_235939_ts_414_232.jpg

Yanal: "Kazandığımız için mutluyuz"
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Bugün kazandığımız için mutluyuz. Trabzonspor hedefine doğru bir adım daha ilerledi. Oyuna iştahlı başlayan oyuncularımızın ürettiği pozisyonlar fazlaydı ama baştan koparamadık maçı. Çok farklı bir skor bulabilirdik. Oyunda harcadığımız enerjiyi skor olarak geri döndüremedik. Ama maç kazanma arzusu ve mücadele bizi memnun ediyor. Rakibimize kurduğumuz üstünlük sadece skora yansımadı. Gol pozisyonuna gider oyuncularımız var. Oldukça fazlasıyla etkili olduğumuzu düşünüyorum" dedi. Yanal, transferle ilgili bir soruya ise, "Devre arası için Türkiye'den bir oyuncuyla temasa geçmedik" dedi. Yanal, hakemlerle ilgili olarak ise, "Biz hakemlerle ilgili problemi onları fazla gündeme getirerek biz yaratıyoruz. Hakemlerin biraz daha özgüvenle maç yöneteceği bir ortam yaratılmalı. Çok eleştirilmelerine, çok gündemde tutulmalarına, maçın sonucunu hakeme bağlamaya son vermemiz gerekir" diye konuştu.

Vural: "Maçı Trabzonspor taraftarı kazandı"
Kocaelispor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise, "Bir futbol adamı olarak oynanan oyundan inanılmaz zevk aldım. Netice bizim lehimize değildi ama iki takımı da yürekten kutluyorum. İki takım da kazanabilmek adına ellerinden geleni yaptılar, son dakikaya kadar skoru değiştirmek adına uğraş verdiler. Yan topta Tayfun'u boş bırakmamız sonucu aleyhimize geldi. Türkiye Kocaelispor'un nereden nereye geldiğini gördü. 20 bin kişiye keyif verdik, heyecan verdik. Kısacası bugün futbol adına ben rakip takım teknik direktörü olarak inanılmaz keyif aldım. Hala hakem kardeşlerimiz oyuncuların temposuna ayak uyduramıyor, pozisyonları kaçırıyor. Yanlış değerlendirmeler yapıyorlar. Kötü niyetli değiller ama onlar maçın çok gerisinde kalıyorlar. Lüzumsuz kararlarla oyuncuları gereksiz yere sinirlendiriyorlar. Bu uyarıları yapmak zorundayım. İnşallah ceza almayız yine. Mecburuz eleştirmeye. Beni nasıl herkes eleştiriyorsa ben de eleştirmek zorundayım. Takımımın kaybetmesine ne kadar üzüldüysem Trabzonspor'un kazanmasına o kadar sevindim. Anadolu takımın lig lideri olması diğer Anadolu takımları için gurur verici. Bu maçı Trabzonspor'dan çok taraftarı kazandı. Bizi atmosfer dağıttı" dedi.

Tayfun: "Kazanmaya alışmalıyız"
Trabzonspor'un galibiyet golünü atan Tayfun Cora ise, "Bu maç bizim açımızdan çok önemliydi. Kazanmamız gerekiyordu ve iyi motive olduk. Maça iyi başlayamadık ve talihsiz bir gol yedik. Bu maçı alacağımıza inanmıştık ve maçı bırakmadık. Bu maçın çıkış maçı olacağı konusunda birbirimize söz vermiştik. Birçok pozisyona girdik ve değerlendiremedik. İnşallah önümüzdeki haftalarda bu pozisyonları değerlendirip seri galibiyetler alırız. Bir maç kazanmakla bahar gelmiyor ve bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Bu yakaladığımız havayı devam ettirmek istiyoruz. Büyük takımlar böyle maçlarda kazanmasını bilmeli" diye konuştu. Umut Bulut ise, "Birçok pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Daha farklı galibiyet almamız gerekiyordu. Bu galibiyetleri seri hale getirmemiz gerekiyor" dedi.

Bu arada Trabzonsporlu futbolcular karşılaşma sonrası uzun süre sahadan ayrılmadı ve taraftarlarla galibiyeti kutladı. Özellikle Yattara, Song ve Giray oynadıkları kolbastı oyunuyla taraftarlardan büyük alkış aldı. Bordo - mavililer tüm tribünleri dolaşarak da taraftarlarını selamladı.

------------------------------------------------------------------------------

DİĞER MAÇTA İSE ŞÖYLE ;

Pazar 19:00 Ankaragücü - Galatasaray

Ankaragücü Evinde Galatasarayı Ağırlıyor ...

----- FanatiK ----

Geri