Leziz Av Yemekleri

SaMoo_55

DeadLythief
Katılım
13 Eyl 2007
Mesajlar
2,164
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Üniversite & Yurt İşleri...
EVET ARKADAŞLAR AV HAYVANLARINDAN YAPILAN YEMEKLERDEN BAZILARINI SUNUYORUM SİZLERE





Tenekede Yaban Ördeği

Arkadaşlar bu tarifi bıldırcın keklik vs avlarla da yapabilirsiniz:goz:
Malzemeler
1.Kek kabı
2. 20 kg lık yağ tenekesi (boş ve ağızı açık olacak)
3.Avımızı şişe geçirmek için paslanmaz demir veya yaş odun
4.mantar,patetes isteğe göre soğan
5.Kömür vaya odun
Hazırlanışı
Baştan kek kabı ateşte boyaları yakılır daha sonra ters çevrilerek şiş üzerine konulur (ağızı yukarı bakacak) Kabın içine patatesler mantarlar doğranır ve avımız şişe geçirilir son olarak ta teneke üzerine kapatılır.Teneke etrafı toprak ile örtülürve etrafında ateş yakılır çok güçlü olayan ateş ile 40 45 dk sonra yemeğimiz hazır:victory




Avcı Böreği

MALZEMELER
5 adt yufka
3 yumurta
1 paket galete unu
yarım kg yağsız dana kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1/2 sıvı yağ
Hazırlanışı
kıymayı tencerede iyce kavurun ve tane haline getirin emi
üzerine rendelenmiş kuru soğanı ekleyeyerek,en sonunda sıvı yağa ekleyiniyce pişirin
yufkaları ortadan ikiye katlayın ve her yufkadan 5 adt üçgen çıkarın
bu üçgenlerin içersine hazırlamış olduğnuz karışımı koyunuz ve sigara böreyi sarar gibi sarın,daha sonra 3 yumurtayı bir kapta çırparak başka bir tabağa galete unu koyarak sıgara böreklerini önce yumurtaya sonra galate ununa batırıp kızgın yağda kızartın afiyet olsun :victory



Çulluk Kızartması

ÇULLUK KIZARTMASI FIRINDA
Malzemesi
6 adet çulluk
3 çullugun içleri
60 gr sadeyag yada margarin
60 gr çiçek yagi (3 çorba kasigi)
( 3 çorba kas.) Tuz ve karabiber
1.5 kahve fincani su
KIZARTMAK IÇIN:
1.5 kahve fincani kaynak su
6 yada 12 dilim ekmek
Tuz
80 gr çiçek yagi (4 çorba kas.)
Hazirlanisi
1- Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra, tüyleri yolunmus ve tütsülenmis 6 adet çullugun gerilerinin alt kisimlarindaki boslugu bir biçakla kestikten sonra buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanlarin içlerini çikarmali ve içlerinden çikan yürek ciger ve bagirsaklari sonradan kullanmak üzere bir tarafa birakilmalidir.

2- Çulluklari, içine rahatça alabilecek küçük bir tepsi,ya da bir tencereye 3 silme çorba kasigi sadeyag ,ya da margarin ile içlerini çikartmis oldugumuz çulluklarin bir taraflari iyice pembelestikten sonra diger taraflarini çevirmek suretiyle bunlari çok kizgin firinda 18-22 dakika arasinda kizarmaya birakmalidir.

3- Kuslar pismekte iken, diger taraftan da küçük bir kaba 3 silme çorba kasigi çiçek yagi koyarak kizdirmali,sonra da kizdirilmis bu yaga,bir tarafa ayirmis oldugumuz ciger ve bagirsaklarla 1 kahve kasigi karabiber ve bir tatli kasigi da tuz koyarak, arada bir karistirmak suretiyle bunlari 8 dakika kadar sote etmeli, sonra kabi atesten alarak, çatalla üstlerine iyice bastirmak suretiyle içleri ezmelidir.

4- Sonra, ezmis oldugumuz bu içleri, kenar kabuklari çikarilmis ve asagi yukari 4 santim en 6 santim boy ve yarim santim inceliginde dilimlere kesilmis ve her iki taraflari da nar gibi oluncaya kadar 4silme çorba kasigi çiçek yaginda kizartilmis 6 yada 12 dilim kizarmis ekmeklerin üstlerine tereyagi sürer gibi esit bir surette bu içleri sürmeli ve üstlerine iç sürülmüs bu kizarmis ekmekleri servis tabagina yerlestirdikten sonra, pisir oldugumuz kuslar, birer ya da ortalarindan ikiye kesilmis olarak kizartilmis ekmeklerin üstlerine oturtmalidir.

5- Kuslarin içinde pistigi kizartma yagina da bir buçuk kahve fincani su koyarak, kuvvetli ateste kabi kazircasina karistirarak, bu konyakli ve yagli suda, ancak bir tasim kaynatmali ve salçaliga alarak, çulluklari yaninda salçasi oldugu halde servis yapmalidir :victory


Bıldırcın Kebabı

MALZEMELER
1 Adet Bıldırcın
1 Adet Bostan Patlıcan
30 gr Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Krema
2 Yemek Kaşığı Salça
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber


HAZIRLANIŞI
Patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun.Bıldırcınları temizleyin patlıcanların içerisine koyarak tepsiye alın. Tencerede tereyağını eriterek, içerisine un koyup biraz kavurun. içerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir taşım kaynatın.
İçerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına koyun. 200 derece fırında pişirin. Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalsın. Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.

Afiyet olsun.:victory


Kaz Tarifleri

KAZ KIZARTMASI

1 kaz palazı
3 diş sarımsak
120 gr tereyağı ya da margarin
1 bardak su 150 gr soğan (2 orta)
2 demet maydanoz
80 gr havuç (2 küçük)
Tuz
Bu reçetede gösterilen malzeme ile hindi kızartması tariftinde anlatıldığı şekilde tencere ya da fırında hindi kızartması gibi yapılmalıdır, yalnız kazı pişirmek için tencereye koymada önce içine iki demet maydanoz sokulmalıdır.

KAZ DOLMASI ------------------------------
Temizlenmiş bir kazı bol suda haşlayınız, süzünüz, kurulayıp kızartınız. Kazın ciğer ve benzeri organlarından acısını ayırınız, biraz haşlayınız; kalın tencereye koyunuz. İçine çok ince çentilmiş iki üç soğan, İki kaşık tereyağı, biraz fıstık, üzüm atınız, birazda tuz serpip kuvvetli ateşte 10 dakika çeviriniz. İstenen miktarda pirinç koyarak pembeleşinceye kadar kızartınız. Sonra tencereyi hafif hafif silkerek; pirinç kabarıp ilik oluncaya kadar karıştırınız. Pişince tabağa alınız, kazı parçalayıp üzerine diziniz.

KAZ YAHNİSİ DOMATESLİ -------------------------------
Temizlenmiş bir kazı doğrayınız, haşlayıp süzünüz. Üzerine bir soğan çentiniz, iki kaşık tereyağı ile tencerede kuvvetli ateşte tahta kaşıkla soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırınız. Sonra biraz un serpip etleri de kızartıp orta ateşe çekin. Başka bir tencereye olgunlarından 8-10 domates doğrayınız. Etlerle bir oluncaya kadar kaz suyu ile kaynatıp süzünüz. Ya da kaz suyu ile bir kaşık pelte eziniz, soyulmuş küçük soğanlarla kaz tenceresine atınız. Tuz ve baharat ekiniz, kapalı kapta yavaş yavaş pişiriniz. Kestane büyüklüğünde yirmi parça patatesi tereyağı ile kızartınız,tencereyi indirmeden iki üç dakika önce içine atınız. NOT: Böyle yahnilerde küçük soğanlardan uygun miktarda soymalı, haşlanan etin süzülüp yağı alınmış suyu biraz haşlamalı,yahniyi indirmeden 5-6 dakika önce patates yerine tencereye atılmalıdır. Böyle gayet lezzetli olur. Yahniler bol soğan koymaktan kaçınılmamalıdır.

KAZ CİĞERİ İLE SOTE -------------------------
Kaz ciğerini haşlayıp süzünüz, ufak ufak doğrayınız. Kuşhaneye bir kaşık tereyağı koyunuz. Üzerine 2 soğan, 1 baş sarımsak doğrayınız,kuvvetli ateşte tahta kaşıkla çeviriniz. Soğan pembeleşince ciğeri atınız, bir avuç un, biber, baharat, kekik serpip beş dakika karıştırınız. Ciğerlerle bir oluncaya kadar süzülen su ile yarım kadeh sirke koyup kapalı olarak yarım ateşte pişmeye bırakın. Suyu çekildikçe süzülmüş suyu ile sulandırın, iyice pişince kıyılmış maydanoz karıştırınız. Bir kaşık et suyu ile bir iki yumurta çalkalayın, karıştıra karıştıra soteye yedirip indiriniz.
NOT: Bu tertip bir kaz ciğeri içindir. Ciğer iki olursa sirkeyi arttırmaya gerek yoktur yalnız un ve yumurtayı yarısı kadar arttırmak gerekir.

Afiyet Olsun:victory






Bİ TEŞEKKÜR HAKETMEDİM Mİ?:biggrin
 
Geri
Üst