Lenovo Garantiye Yollasam mı?

cgokhans

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar maalesef geçen sene indirimde diye lenovo y560 aldım. Almadan önce girdiğim forumlarda pek olumsuz yorum görmedim. özellikle menteşe kırılmasıyla ilgili. Aldıktan sonra tekrar araştırdığımda menteşe problemiyle uğraştıklarını gördüm. Neyse çok şükür bende yok diyordum ki garantinin bitimine bir ay kala fark ettim. dün bilgisayarın menteşe kısmında aralanmış olduğunu gördüm. bataryayı çıkardım bir baktım 4 vidanın en sağ ve en soldaki vidası kendiliğinde kırılmış (monte olduğu plastik kırılınca çıkmış). ne kadar adi parça kullandıklarını buradan anlayabiliyoruz. şimdi aralıktan toz vs rahat rahat girer. o yetmezmiş gibi ekran açıp kapatırken zaten dikkatli davranıyordum şimdi tam dikkatli davranmam gerekiyor. şikayetim var a forumlara falan bakacak olursak teknik servisin daha da kötü bozduğunu okudum. bilgisayarı hepsiburadadan almıştım. oraya yollasam tekrar firmanın adından dolayı daha iyi hizmet verirler mi ki? onarırlar mı yoksa site vs ismi farketmez yine beter ederler mi? normal bir bilgisayarcı yapabilir mi? fikirlerinizi almak istedim. Çok acayip moralimi bozdu bu mesela ya :( İsterseniz fotoğrafta koyabilirim.

(Üzerinde windows7 gelmişti şimdi windows 8 kurulu ve lisansım okunmuyor pek. hadi windows7 kursam lisansı okunmayan kısımlarını deneye deneye tuttursam bu seferde bilgisayarı ilk günkü haline getiren bölümü sildim çalışmıyor diye yeni bir bölüm oluşturdum. bu durumda garanti dışı oluyor galiba değil mi?)

bende y560p de başka bir sorun yaşamıştım. senin gibi harddiske tam format atıp başka bir şey kurmuştum. Servisi aradım kayıt aldı, yurtiçi kargo gelip teslim aldı, gelişme oldukça sms ve mail geldi. Bir ay bekledim (yurtdışından parça gelmesi için). Sorunu halledip geri gönderdiler. Senin sorunun yazılım kaynaklı olmadığı için problem çıkmaz. Ancak lenovonun sitesinden laptop ın seri numarasını girerek garantinin devam edip etmediğini kontrol et.

yolla garantiye senin problem donanım olduğu için sıkıntı olmaz.

bende y560p de başka bir sorun yaşamıştım. senin gibi harddiske tam format atıp başka bir şey kurmuştum. Servisi aradım kayıt aldı, yurtiçi kargo gelip teslim aldı, gelişme oldukça sms ve mail geldi. Bir ay bekledim (yurtdışından parça gelmesi için). Sorunu halledip geri gönderdiler. Senin sorunun yazılım kaynaklı olmadığı için problem çıkmaz. Ancak lenovonun sitesinden laptop ın seri numarasını girerek garantinin devam edip etmediğini kontrol et.

o zaman bir şansımı deneyeyim. teşekkürler bütün bilgiler için. seri numarası ile baktım 15 aralık görünüyor. oysa ben mayısta aldım bu bilgisayarı 5 ayımı yiyorlar.

lenovo laptop ı mağazaya teslim ettiğinde garantisi başlamış olduğu için öyle oluyor sanırım. o yüzden kontrol et demiştim zaten. biran önce gönder bence.

anca bir aralıkta gönderebilirim (memlekete o zaman gideceğimde). garanti belgesi vs memleketimde. şimdi üniversite için başka ildeyim. sanırım onların eline garanti süresi bitmeden varınca tamir ettiklerinde aralık 15 i geçmesi problem çıkarmaz.

anca bir aralıkta gönderebilirim (memlekete o zaman gideceğimde). garanti belgesi vs memleketimde. şimdi üniversite için başka ildeyim. sanırım onların eline garanti süresi bitmeden varınca tamir ettiklerinde aralık 15 i geçmesi problem çıkarmaz.

Laptop servise tesliminden senin eline ulaşacağı süre kadar garanti süresine eklenir, yani 15 aralıkta bitiyormuş serviste 5 gün kaldıysa 20 aralıkta biter garanti süren :) Eğer olabiliyorsa yeni kasa olmasını iste..

Cαη;1970098080' Alıntı:
Laptop servise tesliminden senin eline ulaşacağı süre kadar garanti süresine eklenir, yani 15 aralıkta bitiyormuş serviste 5 gün kaldıysa 20 aralıkta biter garanti süren :) Eğer olabiliyorsa yeni kasa olmasını iste..

bilgi için teşekkürler. mecbur kasa yenileyecekler de belki sadece alt kasa değişebilir bilmiyorum. genelde full kasa getiriyorlarmış galiba :D

Cαη;1970098117' Alıntı:
Sıfır bilgisayar versinler daha iyi :)))
bak onu yapmazlar işte :D adamlar bozuk donanım varken onu tamir etmeden üzerine bir kaç donanım daha bozarakta yolluyorlarmış :D( şikayetimvar sitesindeki yorumların yalancısıyım :D ) Hiç yenisini yollarlar mı :D

Allah'ım delireceğim. Teknik takip numarası verdiler diye seri numarasını almak aklıma gelmemişti zar zor takip numarası ile sorgulatmayı buldum o da bu numarada kayıt yok diyor. Bilgisayar ne alemde bilmiyorum resmen. İnşallah pazartesi aradığımda seri numaramı verir yetkili servis yoksa bilgisayar ne alemde hiç bir fikrim olmayacak :'(

Kargoda durum ne diye aratıyorum orada da kayıt yok diyor bu ne iştir ya :S

Geri