laptopun kapağını kapattığımda ekran gelmiyor

by.Ok@N

New member
Reaction score
0
Arkadan Konuşmak Yalnız Ahlaksızlık Değil, KORKAKL
benim bilgisayarımın modeli acer aspire 5935g
bilgisayarıma nvidia nın driverini yüklemiştim sürümü 180 di.
daha sonra ekran kartını güncelledim version 296 yükledim ama onu yükledikten sonra laptopun ekranını kapattığımda bilgisayarımın görüntüsü gelmiyor ve tahminimce donuyor çünkü multimedia tuşları var onlara basınca müzik başlaması gerekiyo ama başlamıyo ve güç düğmesine bastığımda bilgisayarım kapanmıyor.
denetim masasında kapak kapatıldığında yapılacak şeyler bölümündede hiçbirşey yapma yı seçmişim

ekran kartını güncellemeden önce kapağı kapatınca bilgisayar donmuyor, ekran gitmiyordu

yardım edebilirmisiniz?

301.42 driver whqL driver kurarmısın bir de batarya ayarlarını kontrol et. hiç bir şekilde 301.42 üstü driver kurma laptop larda x64 işletim sistemlerinde hatalı çünkü. performansın düşer.

ashampoo win optimizer kuruyorsun 9 ve üstünü
ordan panel ekranından alttaki resimdeki kısım aktif değilse aktif et

hiç biri olmassa acer sitesinden güncel bu kendilerinin yaptığı toolsları tekrardan indirip kurabilirsin.

hala sıkıntın devam ediyorsa burdan bildir yardımcı olurum : )

sıkıntım devam ediyor

şuan acerın sitesinden güncel olmayan driver ı indirdim onu kullanıyorum ama şimdi nvidia nın sitesinden güncellerken uyumlu donanım bulunamadı diyor.
onuda internetttebir sitede info dosyalarına kendi driverımı ekleyerek yapıp yüklemiştim acaba o yüzden mi oluyor:S

olabilir, güncel driver kurmada sadece physx güncelle ama 9.12 ve altı olması şart 9.12 üstü 3xx driverlar için. imzalı sürüm olmadığı için hata verebilir, kompile driver kaldırıcaksın aygıt yöneticisinden yalnız bu seferde driver kurmada yine hata verebilir diye düşünüyorum sadece deneyebilirsin.

evet tamamen eskisini silip yenisini yükle.
yalnız sildikden sonra .inf den dolayı hata verme olasılığı var eğer ki hata verirse o yüzden
aygıt yöneticisnden driver kaldırmanıda öneririm daha sonra bir sorun yaşarsan diye : )

62f6259ffb2062fc6ac95215f7e62278.png

Yine böyle dedi.Aygıt yöneticisinin de durumu bu:

4474a6212f2296cd704982e2497c15cd.png

Birde o iki sürücüyü kaldırıp yüklemeyi denedim ama yine olmadı. :(

intel ekran kartının kurup
nvidianında laptobun hangi güncel sürümü vermişse onu kurmak zorundasın
diğer türlü hata alıyorsun formatta gider yolu. bir çok yöntemi nette var ama uğraşmana deymez format atmanada değmez.

Ekran kartının driverini kaldır hiçbişey tanıtmadan bir dene.Eğer uyku moduna geçme ile ilgili sıkıntı çıkarmıyorsa o zaman google'ye Nvidia auto detect yaz arat.Nvidianın otomatik en uygun driveri bulup indirebileceğin bir eklentisi var.Bunları internet explorer üzerinden yaparsan daha kolay olur.

Geri