Laptop'tan LCD TV'ye görüntü aktarımı sorunu.

Arkadash1

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar.
Kullandığım LCD TV'de HDMI girişi var.
Kullandığım laptopta ise çıkış olarak sadece VGA çıkışı var.
Ben bir adet VGA-DVI çevirici bir adaptor aldım, Aşağıdaki resimdeki gibi;
vgatodvitb8.jpg

Sonra Laptop ile LCD TV arasında HDMI ve DVI girişleri olan bir kablo aldım.
Ve dönüştürücüm sayesinde DVI ucunu laptopta dönüştürdüğüm yere,
HDMI girişini ise LCD TV'ye taktım. Bu kabloda aşağıdaki gibi;
hdmi-dvi.jpg

Ve TV kumandasından HDMI moduna geçtim, kabloda sorun yok gözüküyor, yani çektiğim zaman kabloyu kabloyu takınız diyor, taktığım zaman ise sinyal yok diyor, yani sorunum bilgisayarla alakalı.
Sanırım bilgisayardan görüntü gitmiyor LCD-TV ye, Bunun için ne yapmalıyım?
Daha önce projeksiyona bağladığımda yaptığım işlemleri pek hatırlamıyorum, Ekran kartıyla alakalı bir ayar olabilir gibisinden; Ekran kartı ayarlarında birden çok ekran gibi bir seçenek var, onu seçmeye çalışıyorum fakat seçilmiyor Not olarakta: Bu özelliği kullanabilmek için bilgisayarda 2 ekran kartı olmaktadır gibi bir yazı yazıyor. Fonksiyon tuşlarında Fn+F4 yaptığımda laptop ekranında görüntü gidip gelmesi gibi birşey oluyor fakat LCD-TV ekranında bir değişiklik olmuyor Sinyal yok yazısı yazmaya devam ediyor.
Ekran kartı ayar menüsündeki kısımda aşağıda resimdeki gibi;
sdfasfas.jpg

Şimdiden teşekkürler, ilgilerinizi bekliyorum.

VGA - analog sinyal / DVI - Dijital sinyal / HDMI - Full HD dijital ses+görüntü
Şimdi analog bir kaynaktan bunu yapmak zor, hele ki ekran kartın İntel onboard(!) ise çok daha zor.
Bence bir ucu VGA diğeri üç renkli RGB veya YUV olan kablolar! Tabii LCD TV'nde bu girişler yoksa anlamsız, birde pahalı VGA to SCART çeviriciler mevcut... Keşke LCD TV'nde Standart bir VGA olsaydı diyorum, kolay gelsin...

Kullandığınız marka ve modeller hakkında bilgim yok ama düşük çözünürlükle bağlanmayı deneyin. Bazen yollanan sinyalin (2048X1024 gibi) karşı birimde desteklenmemesi gibi sorunlar olabiliyor.

Yinede tam marka ve modelleri veririrseniz daha da yardımcı olabiliriz.

Kolay gelsin

Geri