Merhaba arkadaşlar.
Kullandığım LCD TV'de HDMI girişi var.
Kullandığım laptopta ise çıkış olarak sadece VGA çıkışı var.
Ben bir adet VGA-DVI çevirici bir adaptor aldım, Aşağıdaki resimdeki gibi;
Sonra Laptop ile LCD TV arasında HDMI ve DVI girişleri olan bir kablo aldım.
Ve dönüştürücüm sayesinde DVI ucunu laptopta dönüştürdüğüm yere,
HDMI girişini ise LCD TV'ye taktım. Bu kabloda aşağıdaki gibi;
Ve TV kumandasından HDMI moduna geçtim, kabloda sorun yok gözüküyor, yani çektiğim zaman kabloyu kabloyu takınız diyor, taktığım zaman ise sinyal yok diyor, yani sorunum bilgisayarla alakalı.
Sanırım bilgisayardan görüntü gitmiyor LCD-TV ye, Bunun için ne yapmalıyım?
Daha önce projeksiyona bağladığımda yaptığım işlemleri pek hatırlamıyorum, Ekran kartıyla alakalı bir ayar olabilir gibisinden; Ekran kartı ayarlarında birden çok ekran gibi bir seçenek var, onu seçmeye çalışıyorum fakat seçilmiyor Not olarakta: Bu özelliği kullanabilmek için bilgisayarda 2 ekran kartı olmaktadır gibi bir yazı yazıyor. Fonksiyon tuşlarında Fn+F4 yaptığımda laptop ekranında görüntü gidip gelmesi gibi birşey oluyor fakat LCD-TV ekranında bir değişiklik olmuyor Sinyal yok yazısı yazmaya devam ediyor.
Ekran kartı ayar menüsündeki kısımda aşağıda resimdeki gibi;
Şimdiden teşekkürler, ilgilerinizi bekliyorum.
Kullandığım LCD TV'de HDMI girişi var.
Kullandığım laptopta ise çıkış olarak sadece VGA çıkışı var.
Ben bir adet VGA-DVI çevirici bir adaptor aldım, Aşağıdaki resimdeki gibi;

Sonra Laptop ile LCD TV arasında HDMI ve DVI girişleri olan bir kablo aldım.
Ve dönüştürücüm sayesinde DVI ucunu laptopta dönüştürdüğüm yere,
HDMI girişini ise LCD TV'ye taktım. Bu kabloda aşağıdaki gibi;

Ve TV kumandasından HDMI moduna geçtim, kabloda sorun yok gözüküyor, yani çektiğim zaman kabloyu kabloyu takınız diyor, taktığım zaman ise sinyal yok diyor, yani sorunum bilgisayarla alakalı.
Sanırım bilgisayardan görüntü gitmiyor LCD-TV ye, Bunun için ne yapmalıyım?
Daha önce projeksiyona bağladığımda yaptığım işlemleri pek hatırlamıyorum, Ekran kartıyla alakalı bir ayar olabilir gibisinden; Ekran kartı ayarlarında birden çok ekran gibi bir seçenek var, onu seçmeye çalışıyorum fakat seçilmiyor Not olarakta: Bu özelliği kullanabilmek için bilgisayarda 2 ekran kartı olmaktadır gibi bir yazı yazıyor. Fonksiyon tuşlarında Fn+F4 yaptığımda laptop ekranında görüntü gidip gelmesi gibi birşey oluyor fakat LCD-TV ekranında bir değişiklik olmuyor Sinyal yok yazısı yazmaya devam ediyor.
Ekran kartı ayar menüsündeki kısımda aşağıda resimdeki gibi;

Şimdiden teşekkürler, ilgilerinizi bekliyorum.