Laptopda Harddisk Görünmüyor

UnGeReGeLt

New member
Reaction score
0
slm arkadaslar hp nx6310 laptop var windows u çöktü, içindeki verileri kurtarmak gerekıyor, en basit yöntemle linux cd sı taktım ve açtım bilgisayarı ama bilgisayarın içindeki hiçbir harddisk görünmüyor...ayrıca format atmak istediğimde takılı bir harddisk yok diyor , xp yukluydu makinada...ne yapmak gerek yardımcı olurmusunuz.

Biosu çok garip bi makina zaten ilk biosa girdim baktım durum nedır dıye biosta ne harddisk nede cd-rom vs şeyin modeli markası vs bilgiler yazıyor orda şaştım kaldım zaten...biosta bi ozellık vardı ramleri ve harddisk i test edıyordu , ramlerı cok rahat test ettı sonucu verdı ama harddisk i test edemeden hata verdi..

bios pilini cikar ve yaklasik4-5 dakika sonra pili yerine tak ve dene bakalim.

dostum laptop dıyorum normal kasa olsa eyw açarımda laptopta onu uygulayamam.

senin Windows SATA destekli olabilir.Biostan SATA özelliğini kapat öyle dene olmaz ise
Windows XP +SATA destekli cd yapman gerekiyor.

Windows XP cd içindekileri bir klasorlere kopyalaycan
SATA_Drivers bulucan Google'den olur Bir klasorle atıcan onuda
İkiside ayrıl klasorlerede olucak..
Örnek:
XP
SATA
Diye..

Sonra Google amcadan nLite adlı programı indircen..
sonra bu 2 klasoru o program ile birleştircen..

Windows XP + SATA CD destekli hazır olcak ..
Sonra Format atabilirsin kocum..

harddiskin mediasında problem olabilir.

Normal bir XP ve SATA driver bi xp cdım var zaten ikisinde de olmadı, o meslek sırrı dıyen bilgisayarcılara oldum olası gıcık olmuşumdur zaten, harddisk in mediasında problem varsa nasıl çözelecek dostum biliorsun söleyebilirmisin sana zahmet birde onu deneyelim bari :)

altta kaç tane kapak var bir tane ortada olması lazım stickerssiz aç orayı sarı bantlı aç beklet 1 saat kapat tekrar bn istediim gibi açıyorum stickeri yırttım ama ginede garanti alıyor msı laptop

Arkadaşım aynı sebebten bilgisayarım şimdi garantide geçmiş olsun. Harddiskin bozulmuş

Geri