Laptop hdd değiştirmede sorun

xzibit35

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ben 2008 şubatında ACER AS5920G-602G16MN laptop almıştım dün smart hatası veren hardiski söktüm bi mağzadan yenisini aldım şimdi o hardiske kurulum yapmak istiyorum hdd biçimlendirmeye geldiğinde "type mismatch" hata veriyor ilerlemiyor.adama sattığı hardiski sorduğumda sata 2 dedi.bildiğim kadarı ile sata1 ile sata 2 arasında bağlantı farkı yok acaba benim laptop 2008 olduğundan anakart destelemiyor mudur??bunu nasıl anlayabilirim?? yardımlar için tşkler

sorun kurtarma cdsi kullanmaya çalışmandan kaynaklanıyor olabilir.

hdd senin makinaya uymuyor galiba,bence bi servise falan götür

Öcelikle bootable bir cd ile açıp harddiski görüyormu diye baK.
Muhtemelen Harddiskte sorun yok sadece aldığın imaj o harddiske uygun değil oda imajı yazmayı reddediyor.
İşletim sistemi cdsi ile temiz kurulum yapmayı dene. Büyük ihtimal kurulacaktır.

dartherim arkadaşım sana son bir sorum olucak ben pc ilk aldığımda yanında cd vermediler.ilk açıldığında fabrika verilerini diye cd oluşturdular ben bunlar ile kurulum yapıyordum şimdi bir tane ayrı vista cd mi bulmam lazım ??? bunuda cvplarsan double tşkler arkadaşım :)

Valla cd bul dene %95 harddisk sorunsuz bence.
Birinden yada biyerlerden bul.
knoppix diye bir live linux sürümü var (korkma bende bi gıdım linux bilmem ama fazla sorun yaşamazssın) donanım şüphesi duyduğum her sistemi onunla açarım. ingilizcen yoksa pardus dene ama ben hiç denemedim pardusu.
onu bul cdye yaz harddiski görürse harddisk sorunu yoktur.
Sonra vista ararsın bence.

Valla cd bul dene %95 harddisk sorunsuz bence.
Birinden yada biyerlerden bul.
knoppix diye bir live linux sürümü var (korkma bende bi gıdım linux bilmem ama fazla sorun yaşamazssın) donanım şüphesi duyduğum her sistemi onunla açarım. ingilizcen yoksa pardus dene ama ben hiç denemedim pardusu.
onu bul cdye yaz harddiski görürse harddisk sorunu yoktur.
Sonra vista ararsın bence.

dartherim dediğin gibi yaptım ama bi kenarda xp cd buldum onu yükledim şuan çalıştı demekki imajı o hdd üzerinden olduğu için uygunsuz veriyormuş şimdi bana eski vista imajıma bu hdd eklemek kaldı üstad yardımların için tşkler

Geri