Laptop görüntü vermiyor!!

ilhanay

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisayar teknolojisi ve programlama öğrencisiyim.laptopumun fanını temızlemek için laptoptan fanı cıkardım ve temızledım.fanın takılacağı yerın altında ekran kartı(onboard)vardı.fanı takarken yanlış vida takmaya çalışmışım(takılması gerekenden büyük vida) ve vida ekran kartından cıkan veri yollarından birtanesinin üzerinde iz yaptı.herşeyi takıptım ve makınayı çalıştırdım.makına normal olarak çalışıyor windows açılış sesi filan herçey geliyor.sadece ekrana hiçbir görüntü vermiyor.bu durumda ne yapmam gerek?vidanın iz yaptığı yere lehim yaptırsam sorun çözülür mü?

bence lehim yapma çünkü laptopların tamir edilmesi çok zordur çünkü laptoplar karmaşık sistemlerdir.

lehim yapayım derken daha da kötüsü olabilir.

bence garantili ise servise git ver değilse de kendin bişi yapma derim.

laptopun markası ne ise oranın servisine baktırtman en doğrusudur.

lap top açıldıktan sonra garantisi kalmıyo diye biliyorum ?? !! ¿¿

Kendin açıp makinanın içine fiziksel bir hasar verdiysen[ki öyle görünüyor] garanti kapsamından çıkr diye biliyorum.Sen yinede bir şansını dene derim.Eğer olmasa bile yetkili bir yerde tamir ettir.Öyle tanımadığın bilmediğin yere emanet etme makinayi.kendinde fazla kurcalama bence.Kolay gelsin...

Laptoplar cok hassastır acarken cok dıkkat etmek lazım vidayı büyük taktım diyorsun bir vidayı biraz bile sıksan şase yapma olasılıgı olabılıyor o yüzden teknik servise götür bence

Arkadaşlar öncelikle bilgisayarımın garantisi bitmiş durumda.benım takıldığım nokta şu;vidanın iz yaptığı yer anakartın üzerinde.bu yuzden anakart değişimi isterler mı yani o çizik yüzünden?ama makına çalışıor tek sorun görüntü vermemesi işte.

hadi yaa.ya gorunen o ki iz yapılan yerde iletişim kopmuş oraya lehim yada ne bileym bir iletken ekleyip görüntü alınamaz mı?hadı makına hiç açılmasa fılan tamam anakart değişimi eywallah ama bu sorun için anakart değişimi isterlerse yaptırmam ya

Sen bi servise götür maliyeti öğren yaptırabileceğin kadar değilse çok ince alanlara lehim yapabilen biriyle
(cep telefonu tamircisi olabilir) lehim yapın aksi takdirde geri dönülemez hatalar yapabilirsin.

arkadaşlar bir kaç yere sordum.150 tl dior ya.bi ciziğin bedeli 150 tl olmamsı gerek bence.bi yerde adam dediki ekran kartı yerınden oynamış olabilir ve o yuzden goruntu vermıor olabırlır dedi.ekran kartı on boardlık.sizce bu doğrumudur?

Geri