ahmetcan
New member
Merhaba arkadaşlar. Yıllar önce MEB öğretmen kampanyasından aldığımız laptop bugün elektrik kesintisi nedeniyle sanırım kendinden geçti. Öncelikle pilin bir süre önce tamamen iflas ettiğini ve uzun süredir (3 ay kadar) fişe takarak kullandığımı söyleyeyim. Kesinti sebebi evin sigortasının atması. Soruna gelince; laptopu açmak için düğmeye bastım. F2 ve F12 seçeneklerinin bulunduğu setup ekranından sonra normal bir şekilde Windows XP yazsının gelmesini beklerken HDD ışığının sürekli yandığını ve durmadan işlem yaptığını gördüm. Normal bir durum değil bu. 1 dakika kadar sonra siyah ekranda Windows'un System32 klasöründeki klasörlerden birinde eksiklik olduğunu ve Windows'un başlatılamadığını söyledi. 1-2 defa kapatıp açtığımda da aynı hatayı verince anormal bir durum olduğunu anladım. Çözüm olarak ise XP CD'sini takıp KUR'a başlamamı ve gelen ilk ekranda "r"ye basarak eksik ya da hatalı dosyayı düzeltmemi önerdi. Laptopa ait ürün kurtarma CD'sini takınca bunu normal bir XP CD'si olarak görmüyor. Bilenler bilir bu CD'ler bilgisayarı ilk günkü haline getirmek için kullanılıyor. Bana da hemen "formatlayayım mı abi?" diye soruyor haliye XP CD'si takıp ilk ekranda "r"ye bassam düzelir mi arkadaşlar? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.