Laptop açılmıyor eksik dosya hatası veriyor

ahmetcan

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar. Yıllar önce MEB öğretmen kampanyasından aldığımız laptop bugün elektrik kesintisi nedeniyle sanırım kendinden geçti. Öncelikle pilin bir süre önce tamamen iflas ettiğini ve uzun süredir (3 ay kadar) fişe takarak kullandığımı söyleyeyim. Kesinti sebebi evin sigortasının atması. Soruna gelince; laptopu açmak için düğmeye bastım. F2 ve F12 seçeneklerinin bulunduğu setup ekranından sonra normal bir şekilde Windows XP yazsının gelmesini beklerken HDD ışığının sürekli yandığını ve durmadan işlem yaptığını gördüm. Normal bir durum değil bu. 1 dakika kadar sonra siyah ekranda Windows'un System32 klasöründeki klasörlerden birinde eksiklik olduğunu ve Windows'un başlatılamadığını söyledi. 1-2 defa kapatıp açtığımda da aynı hatayı verince anormal bir durum olduğunu anladım. Çözüm olarak ise XP CD'sini takıp KUR'a başlamamı ve gelen ilk ekranda "r"ye basarak eksik ya da hatalı dosyayı düzeltmemi önerdi. Laptopa ait ürün kurtarma CD'sini takınca bunu normal bir XP CD'si olarak görmüyor. Bilenler bilir bu CD'ler bilgisayarı ilk günkü haline getirmek için kullanılıyor. Bana da hemen "formatlayayım mı abi?" diye soruyor haliye :) XP CD'si takıp ilk ekranda "r"ye bassam düzelir mi arkadaşlar? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

merhaba , dediğiniz problemi çözmenizin tek bi yönü var o da o eksik dosyayı komut ekranından laptop unuza takarak komut dizininden xp cd sinin içinden o dosyayı bulum içine move (kopyalama) yapman gerek aksi taktirden kurtaramazsın
eğer pc nin yanında cd verilmişse onu yapamam diosanız o eksik dosyayı yazın bende ona göre size bi komut ekran yazısı hazırlıyayım ve onlara bakarak kopyalama yaparsanız ama bunun için xp cd sinin olması gerekmektedir;

WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM <--- Bana eksik dediği dosya bu "System" dosyası.

Masaüstünde de Home Edition var. Şu anda oradan giriyorum. Gördüğüm kadarıyla System adında bir notepad belgesi mevcut. Sürekli kullanıldığından açılmıyor ya da açıldığında boş görünüyor. Siz yine de yapmam gerekenleri yazarsanız ben CD'yi bulduğumda denerim. İlginiz için teşekkürler.

Burada verdiğiniz adreste yapılması gerekenleri yaparken system dosyası ile ilgili olan kısmı yapamıyorum. Software olan ve diğerleri kopyalanabiliyor fakat system ile ilgili olan ilk komut gerçekleşmiyor, kopyalanamıyor diyor. Ne yapmam gerekli?

Not: Yardımın devamı gelmedi ama yaptığım araştırmalardan birisinde riskli de olsa çözüme ulaştım. Alete ikinci kez Windows XP HE yükledim. Diğer taraftaki dosyalara ulaştım. Yedekliyorum. Tam sorun çözümüne ilerleyen günlerde bakacağım.

sistemden bir şekilde Windowsun dosyalarından bir veya bir kaç ufak dosya silinmiştir.bunları kurulum cd sinden arayıp bul daha sonra bunları bir şekilde ilgili klasörüne kopyala dosyalar eksik olduğundan hatayı alıyorsun bunlar yüklemen gerekli, eğer pc açılmıyorsa güvenli modda dene
f8

uğraşma bu kadar şeyle orjinal bi sp 2 cd si bul
1.açılışta kura gir sonra r ye bas
2.dos penceresine gir
3.windows u seç
4.chkdsk /r/p yapıp enterle hataları ve eksik dosyaları bulacak
sonra aynı işlemi birkaç defa yap

bu şekilde sistemindei eksik dosyalar ve hatalar düzelmiş olur.

uğraşma bu kadar şeyle orjinal bi sp 2 cd si bul
1.açılışta kura gir sonra r ye bas
2.dos penceresine gir
3.windows u seç
4.chkdsk /r/p yapıp enterle hataları ve eksik dosyaları bulacak
sonra aynı işlemi birkaç defa yap

bu şekilde sistemindei eksik dosyalar ve hatalar düzelmiş olur.

kesinlikle katılıyorum bu kesin sonuç veriyor benim da başıma geldi aynı olay masaüstü pcmde olmuştu ilk orada deneyerek yapmıştım sonra bi arkaşaşın laptopunda olmuştu yine bu şekilde çözmüştüm

Geri