laptobun ısınıp kapanma sorununa tek ve kesin çözüm.

silver0021

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar öncelikle tek çözümünün laptopların alt kapağını açıp içinin tozunu isinin pisini temizlemek olduğunu söylemem lazım

Garanti dışı kalıyor deniyor ama ben bu pcyi daha öncede söktüm ve halledemiyceğim bi meseleden dolayı garantisine yollamaya mecbur kaldım.

Lafın kısası fanı iyice bölmesinden dikkatlice ve hafifçe çıkartın ve fanların bağlı olduğu pin çubuğunu sökün. Eğer mecbur kalmazsanız fanı kenara kadar koyup uzatabiliyorsanız sökmeyin. Nolur nolmaz :D

axkzdz.jpg

nnmgyd.png

Şu anda laptobumun havayı nasıl süzdüğünü ve ne kadar performans aldığımı sizlere anlatamam. Laptop 1 yılını doldurduğunda yada kullanımına bağlı 6 7 ayda toz bağlar fan çıkışı. Size önerim elinizi bu işe atın. Yoksa hem işlemci hemde anakartı 2 yıla kalmaz yakarsınız. :)

teşekkürler ama ne yazıkki bu dediklerin hp de hiçbir işe yaramıyor.

eğer fanın altındaki o yuvarlak hava çıkışı hp deki gibi g.t kadar ise bunlar bi işe yaramıyor.

yani ilk önce laptopta tasarım hatası olmucak ondan sonra bu dediklerin yapılabilir.

evet bu temizleme olayı çok işe yarayabilir...

teşekkürler ama ne yazıkki bu dediklerin hp de hiçbir işe yaramıyor.

eğer fanın altındaki o yuvarlak hava çıkışı hp deki gibi g.t kadar ise bunlar bi işe yaramıyor.

yani ilk önce laptopta tasarım hatası olmucak ondan sonra bu dediklerin yapılabilir.

evet bu temizleme olayı çok işe yarayabilir...

benim laptop acerdı.

bunu gayet yardımsız söktüm çıkardım.

Hp ler için durum çok ciddi bu dediklerine göre.

Onuda teknik servise yaptırmakla zorunlusun.

gerçekten laptop ömrünü bu çok fazla etkiliyor.

Donanımsal fonksiyonlarını bu ısınma sorunu çok fazla etkiliyor ilerde.

benim laptop acerdı.

bunu gayet yardımsız söktüm çıkardım.

Hp ler için durum çok ciddi bu dediklerine göre.

Onuda teknik servise yaptırmakla zorunlusun.

gerçekten laptop ömrünü bu çok fazla etkiliyor.

Donanımsal fonksiyonlarını bu ısınma sorunu çok fazla etkiliyor ilerde.

hp nin elinde de hiçbirşey gelmiyor.

hp ye 5 kere götürdüm hep ısınma sorunu var dedim.

fan bozukmuş sözde onu değiştirdiler ısınma hala devam ediyo.

yani hp tam bi fiyasko.

bi makine işlemci %0 da iken 62 derece olurmu =)

yani fanın altında hava alıcağı yer büyük olucak yoksa makina hayatta soğumaz...

hp nin elinde de hiçbirşey gelmiyor.

hp ye 5 kere götürdüm hep ısınma sorunu var dedim.

fan bozukmuş sözde onu değiştirdiler ısınma hala devam ediyo.

yani hp tam bi fiyasko.

bi makine işlemci %0 da iken 62 derece olurmu =)

yani fanın altında hava alıcağı yer büyük olucak yoksa makina hayatta soğumaz...

Haklısın. Özellik bakımından iyi şekil şemal markasıda iyi ama böyle bir sorun yarattığını ilk senden duyuyorum. Laptop alınca esaslı bi inceleme yapmak gerekiyor elbette.

Ama inanki bide şunu düşün o g.t kadar fan acerın eşşek kadar fanı kadar kir topladığından emin değilim açıkçası. bu laptobu 6 7 ayda illa temizlemek zorunda kalıorum. yoksa sistem yanıo. ben 80 85 dereceyi gördüm anakartımda. yanmaya ramak kalmışken hallettim :smile:

Dostum ben masaüstünü kapaksız kullanıyorum ve üzerinde titriyorum fanlarına ekran kartına bilmem neyine sen laptopu açmışsın iyi cesaret :)

Bir yerde de "tozunu almamak gerekir statik elektiriği etkilersin" diye birşey duymuştum ama fanla alakası yok tabi.Bi kaç arkadaş elektrik süpürgesiyle toz almaya calısmış heralde :)

Dostum ben masaüstünü kapaksız kullanıyorum ve üzerinde titriyorum fanlarına ekran kartına bilmem neyine sen laptopu açmışsın iyi cesaret :)

Bir yerde de "tozunu almamak gerekir statik elektiriği etkilersin" diye birşey duymuştum ama fanla alakası yok tabi.Bi kaç arkadaş elektrik süpürgesiyle toz almaya calısmış heralde :)

He ya nasıl cesaret ettim bende bilmiyorum. ama laptop durduk yere kapanıyordu. çok hararet yapıyordu. bende elim değmişken bi halledem dedim :D

Masaüstü PCmde kesinlikle 2 ayda bir temizlik yaparım. Ve çok şükür 7 yıldır gayet sorunsuz kullanıyorum. Statiği felanda bozulduğu olmadı :) Masaüstü / yıl geçti ancak şu anki PClere taş çıkarır derecede. Overclockla 3.6 Ghzye yükselttim banamısın demedi. Demekki PCyi temiz tutmak her zaman için en iyi yöntem :)

fuat o şundan diye biliyorum bende.

eğer senin üzerinde statik elektrik var ise sen pc bileşenlerine dokunursan o statik elektrik bileşenlere doğru akabilir ve buda istenmeyen durumlara yol açabilir.

fuat o şundan diye biliyorum bende.

eğer senin üzerinde statik elektrik var ise sen pc bileşenlerine dokunursan o statik elektrik bileşenlere doğru akabilir ve buda istenmeyen durumlara yol açabilir.

Kemal o acı günü hatırlatma bana! :(

Ben çok korkuyorum işlemci fanını çıkarıpta temizlemeye işlemci fanı acayip ses çıkarmaya başladı çünkü.

Geri