Laptobum çalındı Yardım :(:(

By_YeDE

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar dün işyerinden laptopum çalındı.. polise bildirdik fakat ilk izlenimlere göre bişey çıkmadı.. arkadaşlarım bana internete girdiği anda yakalanabileceğini söylediler .. ama adam laptopa format atsa başka işletim sistemi yüklese sizcede yakalanırmı..

Konu yanlış yerde biliyorum bu konuyla alakalı değil bölüm ama maruz görün en uygunu bana göre buraydı

arkadaşım emniyette bilişim suçları diye bi bölüm var sanırsam teknik takip sağlıyabiliyolar..senin leptap ını çalanı internete baglandığı anda anıda bulurlar ben ce...hangi çağda yaşıyoruz herşey mümkün...

zor be kardeş geçmiş olsun peşini bırakma

laptop şirketine başvur ordan yardımcı olurlar belki

ya arkadaşlar emniyet buluyor karamsar konusmayın ben ce sen helkebi git emniyete sor arkadaşım üzülme...

kardeş emniyette bununla ugraşan memurlar var o bölümle konuş ıp adresinden felan takip yaparlar kafana takma ii bi pc kurduysa zor ama bence bulunur korkma bu kadar geçmiş olsun umarım bulursun ama emniyetle konuş başlarını boş koyma yoksa pek ilgilenmiyolar 15 yıl önce bisikletim calındı hala bulucaklar :)

Laptoplarda da cep telefonlarındaki gibi IMEI numarasına benzer numaralar vardı yanlış hatırlamıyosam. format atması bişety değiştirmez yeri bulunur ama bu Türkiyede ne kadar başarılı olur bilmem. Laptopu aldığın yere de git onların bi bildiği vardır.
Geçmiş olsun

Laptoplarda da cep telefonlarındaki gibi IMEI numarasına benzer numaralar vardı yanlış hatırlamıyosam. format atması bişety değiştirmez yeri bulunur ama bu Türkiyede ne kadar başarılı olur bilmem. Laptopu aldığın yere de git onların bi bildiği vardır.
Geçmiş olsun

HID (Hardware ID) arkadaşın dediği numara,bence bulunması zor

senin laptop şöyle bulunur her bilgisayarın kimliğini ağ kartında ki mac adresi belirler ve nette dolaşan tüm bilgisayarlar kendilerini tanıtmak zorundadır yani mac adresini sunmak zorunda hırsız nete girdiği anda önce mac adresi tespit edilir daha sonra ip tel no ve adresi bunlar yaklaşık 3-5 dakkada tespit edilir. ha hırsız sensen bunları merak ediyorsan :D mac adresini değiştirirsin olur biter yaniya laptop üzerinde donanım değişikliği yaparsın yada bazı programlarla yeni bir mac adresi oluşturursun ve laptop kayıplara karışır eğer çalındıysa zaten açalan adam bunları hesap eder ve yapar yok sen bir laptop çaldıysan allah seni ve beni öbür dünyada cezalandırır :D

hid ye ulaşılabilmesi için laptop dan karşı tarafa rapor gitmeli bu yöntemle bulunması çok zordur bu arada

senin laptop şöyle bulunur her bilgisayarın kimliğini ağ kartında ki mac adresi belirler ve nette dolaşan tüm bilgisayarlar kendilerini tanıtmak zorundadır yani mac adresini sunmak zorunda hırsız nete girdiği anda önce mac adresi tespit edilir daha sonra ip tel no ve adresi bunlar yaklaşık 3-5 dakkada tespit edilir. ha hırsız sensen bunları merak ediyorsan :D mac adresini değiştirirsin olur biter yaniya laptop üzerinde donanım değişikliği yaparsın yada bazı programlarla yeni bir mac adresi oluşturursun ve laptop kayıplara karışır eğer çalındıysa zaten açalan adam bunları hesap eder ve yapar yok sen bir laptop çaldıysan allah seni ve beni öbür dünyada cezalandırır :D

hid ye ulaşılabilmesi için laptop dan karşı tarafa rapor gitmeli bu yöntemle bulunması çok zordur bu arada

Birader sen de hırsıza yol göstermişsin :durdurun

İnşallah hırsız hackhell müdavimi değildir:durdurun

diğerleri nasıl bilmiyorum ama

toshibada seri no su var internet bağlantısı yapıldığı anda tempory devreye girer ve seri noyu gönderir

toshiba olsa yakalanır diyecem çünkü çalınmaya karşı garantili olduğunu biliyorum

ALLAH yardımcın olsun.Geçmiş Olsun.İnşallah bulunur en kısa zamanda.

Teknoloji Çok Gelişti Hiç Meraklanma Bulurlar Ama AMERİKA'DA Olsaydık...

ben bu siteye bugün üye olmuyorum arkadaşım.. bilgisayara acımıyorum cana geleceğine .. benim tek sıkıntım iznim dışında alınması (çalınması).. elimle versem bu kadar sıkıntım olmazdı..

Geri