Laporta ucuz kurtuldu

alpo96

New member
Reaction score
0
İspanya'nın dünyaca ünlü kulüplerinden FC Barcelona'da kulüp başkanı Joan Laporta ve yönetim kuruluna karşı yapılan oylamada "evet"ler çoğunlukta çıktı ancak yeterli sayı sağlanamadığından istifaya gerek kalmadı.

Barcelona Kulübü'nde yönetime muhalif bir grup üye tarafından sunulan önerge, dün oylandı. Yaklaşık 120 bin üyesi olan Barcelona'da 39 bin 389 üye oy kullanırken, yönetim kurulunun düşmesi için yüzde 60 "evet" yüzde 37 "hayır" oyu çıktı. Sonuçta "evet"lerin kazanmasına rağmen kulüp yönetmenliği gereği yüzde 66.6'lık oran elde edilemediğinden önerge geçersiz sayıldı.

Matematiksel açıdan sadece 2 bin 387 oyla kurtulan Laporta, basına yaptığı açıklamada, istifa etmeyeceğini, yasal süreleri olan 2010 yılına kadar kendisinin ve yönetim kurulunun görevlerine devam edeceğini duyurdu. Oylama sonucunu "tatlı yenilgi" olarak yorumlayan Laporta, değişiklik mesajını aldıklarını ifade etti.

Barcelona Kulübü'nün ekonomik açıdan hiç olmadığını kadar güçlü bulunduğunu savunan kulüp başkanı, sportif olarak olumsuz sonuçların üyelere etki ettiğini ifade etti.

Kulüp yönetimine karşı önergeyi sunan grubun lideri Oriol Girant ise "Eğer ben başkan olsam istifa ederdim" diyerek Laporta'nın tutumunu eleştirdi ancak de çıkan sonuca saygılı olduklarını, herhangi bir yeni girişimde bulunmayacaklarını belirtti.

İspanyol basını da "Barcelona üyeleri Laporta'yı cezalandırdı", "Laporta kafasını kurtardı ama sonuç yaralayıcı" ifadelerini başlıklarına çıkardı.

AdamLar istemioo adam yine kulubün basındaa o adamlarr nasıl top oynayacak ben olsam istenmediqim yerde durmazdım :goz:

Geri