Laiklik tartışmalarıyla 72 sene geçti ___

Yukarıdaki arkadaşın laikliği savunması doğal çünkü kendisi ateisttir(digiklan ).Ama müslüman arkadaşların laikliği savunması gerçekten beyin jimnastiği yapmadıklarını kes kopyala yapıştır zihniyetiyle büyüdüklerini göstermektedir.

Laiklik aslında dindarlaşma yada Allah a yakınlaşmayı önlemek adına yapılmış güzel bi hamledir.Gerçi bu diğer dinler açısından çokta tın durumu ama müslümanlar için önemlidir.

Laiklik gerçekte bi milliyetçiliktir.Laik uluslar diye bi çatı altında bile toplayabiliriz bu akımın şovalyelerini.Neden çünkü laiklik dinsizleşmenin dinden kurtulmanın her yerde tek tip olmanın her yerde sadece ben olmanın tanımı olabilir.Yani laiklik tanımsız bi tanım altında toplanmış aslında.Bizim ezberci yada sen söyle ben yaparım askerleride bunu bilmez hala geçer karşımıza laiklik şöyle böyle diye kafa ütülemeye devam ederler.

laikliği ateistlerin savunmasını doğal karşılıyorsun müslümanların savunmasını anormalmi karşılıyorsun? laikliğin uygulandığı bir kaç ülke var diğerleri laik değil .laik olmayan ülkeler müslümanlarda diğer laik olanlar ateist mi?

laikliğe bağlı olanlar müslüman değilmi?
başbakan cumhurbaşkanı ve tüm meclis üyeleri laikliğe bağlı kalacaklarına namus şeref yemini etmişlerdir şimdi onlar müslüman değilde ateistmi?
namus şeref senin için anlamsızmı? senin için anlamsız olabilir fakat çoğu insan namusu şerefi için yaşar ...

insanların inançları kendilerini bağlar bunu sorgulamak sana düşmez, kendini tanrı yerine koyma papazlıkta yapma, bu çok fena bir şeydir.insanların inançlarını sorgulamaktan vazgeçmeni tavsiye ederim çünkü şirkten sakınıyorsan kafir olmaktan sakınıyorsan insanların inançlarına göre yargılamaktan vazgeç,insanların inançları üzerinden fikir yürütmekten vazgeç ...

gerçi dediklerimden bir şey anlıyıpta düşünüp hatanı kavrayacağından şüphelerim var bu nedenle açık ve somut hale getireyim.

mesela senin laikliğe karşı olduğunu ve nedenini ise cibiliyetindeki karmaşadan kaynaklandığını aslen rum arap bozması olduğun için karşı olduğunu bu yüzden normal olduğunu söylesem doğru olmaz/ahlaki olmaz.fakat bu örnek bile senin hatandan daha hafif kalır bak birde inanç yönünden örneklendireyim belki hatanı kavrarsın:laikliğe karşı olduğuna için bana göre yozlaşmış sünni inançlarına sahipsin ve laikliğe karşı olman gayet normaldir...desem aynı senin düştüğün hataya benzer.

ergenekon bitirilmediği sürece bu milleti korkutarak bir 72 sene daha laiklik tartıştır bu zihniyet.
Millet olarak savcılarımızın yanında yer almak zorundayız.

yazıların ucuz yorum ve fikir taşıdığı müddetçe benden fikir kırıntısı göremez,seviyesizlik hiç yapmadım bilakis seviyemi yaşım ve yaşadıklarım derecesinde resmettiğimi herkes bilir. gelelim sorularınıa;;;

soruların çok basit bir kahve edebiyatı cümlesinden olsada cevaplamak seni iknaya değil , forumda beni tanıyanlara beni anlatması bakımından tam bir peşkeşlik imakan vermesi yönüyle lüzumlu gördüğüm için cevap bulacaktır..

1-oruç yüzünden bıçaklanan üniversitelilere en iyi örnek; istanbulun rum ve ermeni mahallesinde 600 yıl birbirinin bayramına dini günlerine hoşgörü sunan osmanlı ve türk müslümanların anlayışında gizlidir. şimdi kafa kağıdı müslümanı üniversiteli gencinin , ramazan ayında yüzüme sigara dumanı üfürmesini en azından ağzındaki sigarayı bir yerine sokuvermek iştiyakını kimse içimden ve elimden alamaz. dinime saygı gösteren ermeni kadar olamayan bir kafakağıdı müslümanına terbiyeyi öğretmekten çekinmeyecek kadar anlayışlı ve hoşgörülüyüm ))

2-değil dinsiz aziz nesini, bir karıncayı dahi yakarak öldürmeyi yasaklayan dinim islamdır ki avrupada engizisyonların kendi mezhep kavgalarında yaktığı onca dindaşına bile rahmet- yahudiye bile merhamet duyan islamdır ki aziz nesinide ve benzerlerinide yakmak hakkını bana ve müslümana vermez,ama olayın bunca zamandır provakasyon olduğu inancını şimdilerdeki gibi toplumu bölmeye çalışan derin güçlerin işi olduğunu anlamayıp, hala olaydan müslümanları sorumlu tutan sol zihniyete sadece acırım.. o gün arif sağ gibilere arka pencereden yardım edip kurtaran bbp il binasındaki inasanlara olayı sorarsanız ,kendi üstüne düşen namus gereği gerçeği sana arif sağ anlatır belki..

3-bugünde yaşananlardan çok iyi anlaşılıyorki ,domuz bağıyla misyoner avına çıkan bizmiyizki bu soruyu bana soruyorsun,içerdeki ergenekonculara sor bakalım kimin işidir. benim inancımın eseri ve tesiriyle 4 kıtaya islamın mührünü vuran biri olarak içerdeki hristiyanlık yayıcısından niye korkayımki adamın öldürülmesinden sevinçmi duyacamm.. benim abdestimden şüphem yokki namazımı bozayım..

4-laikliğin garantisini herkes kendine göre veriyor..benim işim ne dini korumak ne laikliği...dinimin koruyucusu ALLAH tır,laikliğin koruyucusu olduğunu söyleyenleri ,onun arkasından iş çevirip istismar ederek çetelerle işbirliğinde görüyoruz.. ben laikliğe savaş açmadım açmamda,benim literatürümde tanımadığım bir sistemin maddesine manasına körü körüne bağlılık yoktur,, ben lailkiğin yerinde ve hakkaten eşit ve her dine mesafeli durduğu taktirde beni bağlayan yada korkutan bir yanını görmüyorumm.. yeterki pis işler için kullanılıp dinime küfür malzemesi yapılmasın isterim. yoksa benim laiklikle sorunum olmaz.

umarım tatminkar cevaplar olmuştur.. inşallah dedikelrimden cımbızlama yapıp işi sulandırmaya götürmessin azizim.. samimi sorduysan samimi olarak anlamışsındır. eyvallah.

1- Soruma verdiğiniz yanıttan Osmanlı devletinin olduğu zamandaki gibi bir sistem hayal ettiğinizi mi anlamam gerekiyor? Ramazanda bu ülkede kimse oruç tutanın suratına sigara üflemez, ben böyle bir şeyi ilk sizden duyuyorum. Ayrıca normal halde de sigara içerken birisinin suratına doğru özellikle dumanını üfürürseniz bu karşı tarafa küfür ettiğiniz anlamına gelir.

2- Bakın ben bu olayı müslümanlara falan yüklemiyorum. Ben konu hakkındaki fikirlerinizi soruyorum siz yine laflarımı çarpıtıyorsunuz.

3- Domuz bağını da ergenekoncularcular yaptı muhafezakar sağcılar süttten çıkmış ak kaşıktır edebiyatı yapıyorsun yani... Madımadığı da ergenekoncular yaktın demedin ya buna da şükür yarabbi... :)))

4- Laikliğe savaş açmak bence komik bir kelime zaten. Ne size nede bir başkasına böylesi bir ithamda bulunmadım. Laikliğe savaş açmaya herşeyden önce ne sizin ne de akepenin gücü yeter. Bunu belirtmek isterim.

Bu forumda görebileceğin en samimi insan benim. Çünkü hiçbir parti ile gönül bağım yok. CHP' ye Atatürk' ümüzün kurduğu parti olduğundan sempati duyuyorum. Ama takip edebildiysen CHP' nin yaptığı yanlışı da tıpkı akepnin yaptığı yanlış gibi eleştiririm.

Sende beğenmediğim taraf hakaret edeni alkışlaman. Edepsizliğe alkış tutmak edepsizlik yapmakla eşdeğerdir benim gözümde.

Saygılarımla...

şeriatın sahibi allahsa neden bir yerde başka öbür yerde başka.

madem şeriatın sahibi allah o zaman nasıl oluyorda şeriat tutarsızlık gösteriyor. Allah şaşırırmı hiç? bir yerde akım dediğine öbür yerde kara dermi?

allahın şeriatı iranda neden farklı arabistanda neden farklı ? allah şaşırırmı hiç? bir yerde allah başkada öbür yerde başka allahmı var?

Allaha iftira atmayın şeriat arapların uydurduğu bir düzendir bu düzende yapılan sapıklıkların adaletsizliklerin allahla bir alakası yoktur olamazda.

Tabi jnm pis araplar uydurdu şeriatı,Hz.Muhammed(s.a.v) uydurdu aslında şeriatı kendi çıkarları için uydurdu işine geliyodu kuranı da zaten o yazdı senin dediğin gibide 10 tane allah var yada hiç yok bla bla..Kardeş yazmadan önce araştır şeriat nerden geliyo,Allah nedir-Peygamber nedir biraz araştırda saçmalama..saçmalama çünkü rezil oluyon şahsen ben gülerek okudum...

Geri