Laiklik giderse ordu müdahale eder

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Laiklik giderse ordu müdahale eder

ABD’de hazırlanan bir raporda, iktidarın laikliği terk etme yönünde ciddi işaretler vermesi halinde, ordunun müdahalesinin kesin olduğu öne sürüldü.

11c3wva.jpg

ABD düşünce kuruluşu RAND tarafından, ABD Hava Kuvvetleri için hazırlanan, “Sıkıntılı Bir Ortaklık. Bir Küresel Jeopolitik Değişim Döneminde Türk-ABD İlişkileri” başlıklı rapor, TBMM’deki bazı milletvekillerine de gönderildi.
‘’Türk İslam’ı, Orta Doğu’nun başka hiçbir yerinde olmadığı kadar ılımlı ve çoğulcudur” denilen raporun son bölümünde, Morton Abromowitz, Egemen Bağış, Ahmet Davutoğlu, Edip Başer, Richard Holbrooke, Mett Bryza, Cengiz Çandar, Soli Özel, Mehmet Ali Birand, İlter Turan, Nabi Şensoy, Gönül Tol, Yaşar Yakış, Suat Kınıklıoğlu gibi isimlere de “Teşekkür” edilmesi dikkat çekti.

ÜÇLÜ SENARYO VE DARBE
Gazeteport'un haberine göre, “Türkiye için Alternatif Gelecek Senaryoları” adı altında üçlü senaryo çizilen raporda, Fransa, Almanya ve Avusturya’nın Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıktığı vurgulandı. Üçlü senaryo ise şöyle aktarıldı:

İSLAMCI TÜRKİYE: Bu senaryoda Türkiye Müslüman kimliğini gittikçe daha fazla vurgulayacaktır. Şeriatı benimsemeyecek; ama laikliğe ve Batı değerlerine bağlılığı zayıflatacaktır. Bu durum eğer (1) ılımlı İslamcılardan oluşan Erdoğan liderliğinin yerini daha radikal bir Müslüman liderlik alırsa, (2) AB Türkiye’nin üyelik yolunu tıkamaya devam ederse ve (3) ABD Türkiye’nin PKK ile mücadelesinde desteğini sürdürmezse gerçekleşebilir. Bu durumda Birleşik devletler İncirlik Hava Üssünü kaybedebilir. Türk hükümeti laikliği terk etme yönünde ciddi işaretler verirse, ordunun müdahalesi neredeyse kesindir. Bu senaryo, ABD Türkiye’nin PKK ile kuvvet kullanarak mücadelesini yeterince desteklemezse ve AB Türkiye’nin üyeliği önünde yeni engeller çıkarırsa gerçekleşebilir.

MİLLİYETÇİ TÜRKİYE: Bu senaryoda, AB’nin engellemelerinden ve yeni engel eğiliminden hüsrana uğramış, bıkmış olan Türkiye, AB üyeliği talebinden vazgeçer, ama Avrupa ile olan güçlü ekonomik ve ticari ilişkilerini sürdürür. Bu senaryo, Türkiye’yi Amerika için daha zor bir partner haline getirecektir.

YUMUŞAK DARBE:
AKP, ordunun kırmızı çizgileri aşması olarak yorumlayacağı adımlar atarsa, bir konformantasyon meydana gelebilir. Müdahale senaryosunun iki varyasyonu vardır. Birincisi ordunun AKP hükümetine karşı toplumsal baskıyı harekete geçirdiği ve istifaya zorladığı “yumuşak darbe”dir. İkincisi ise, AKP hükümetinin zorla çekilmesine ve partinin yasaklanmasına yol açan doğrudan askeri müdahaledir. Ordu bu yola, ancak bütün diğer seçenekleri denedikten sonra son çare olarak başvuracaktır.

KAYNAK

Darbecilerin ve ergenekon maşalarının baya hoşuna gitmiş anlaşılan. Ama boşuna ümitlenmeyin bu halk darbecilere ve onların piyonlarına bundan sonra pabuç bırakmaz

peki ordu müdahale ederse ne olur? :001_huh:

Türkiye laik tir laik kalacak. ayrıca laik lik Türkiyeden giderse afkanistandan farkımız kalmaz yani
100 yıl geriye gideriz amerikanın kölesi oluruz

niye ordu bu ülkede laikliğin koruyucusu mu eger evetse o zaman bu ordu bu milletin değil chp nın 6 okunun ordusu olur

araştırma yapsınlar kardeşlerim bu ülkede kaç bin laik var diye çıkan sonuca göre degerlendirsinler ama büyük bir çogunluk laik değil yanı 72 milyonda ancak 5 milyon çıkar

Laiklik, asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir.(1930)

Atatürkün Laiklik Anlayisi Bu VATANDA KaLicidir
DinciLer Gidicidir
GencLerimizi SisLeyip Atatürk Düsmani YapanLarin BasLari KopariLacak

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.

ATATÜRK

MeydanLarda BekLeriz

Hem De Seve Seve

niye ordu bu ülkede laikliğin koruyucusu mu eger evetse o zaman bu ordu bu milletin değil chp nın 6 okunun ordusu olur

araştırma yapsınlar kardeşlerim bu ülkede kaç bin laik var diye çıkan sonuca göre degerlendirsinler ama büyük bir çogunluk laik değil yanı 72 milyonda ancak 5 milyon çıkar

evet, laikliğin savunucuzu tsk dır. ve ayrıca cumhuriyetin de savunucuzu da ordudur. ve türkiye cumhuriyeti devletinin esas unsurlarının tümüyle koruyucusu da ordudur.

laiklik insanlarda olmaz, laiklik kurumlarda olur.

ırakta bile laikler iktiadra gelirken benim ülkemde siz ve sizin gibi laiklik karşıtlarının çoğalması garibime gidiyor.

herkes gider mersine, biz gideriz tersine.

BİRİNCİ KISIM

Genel Esaslar

I. Devletin şekli

MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

DeğiştiriLmesini tekLif biLe edemeyeceğiniz şeyLer için boşuna nefesinizi yormayın.

O bitirdik sandığınız Ordu gerektiği yerde Türkiye Cumhuriyeti'ni ve bu maddeLerdeki değerLeri korumak için gerekeni yapacaktır.

iyi ordu laikse ben değilim o yuzden benı askere cagırmasınlar ben orduya gidersen orduda artık laik değildir

şabka kanunuda devrimide var ama takan veya kulanan yok demkki hep geriye gidmisiz

iyi ordu laikse ben değilim o yuzden benı askere cagırmasınlar ben orduya gidersen orduda artık laik değildir

şabka kanunuda devrimide var ama takan veya kulanan yok demkki hep geriye gidmisiz

Ordu Dini Değil Namusumuzu Şerefimizi Koruyor, Dini Koruyan Allahtır . Allah Dinin Hem Sahibidir Hemde Koruyucusudur .

Allah Dini Koruyamazmı? Allaha Güvenmiyormusun? Allah Koruyacağım Demiyormu? Din Konusunda Allaha İnansanız Allaha Güvenseniz Olmazmı?

Sen Namusunu sahip çıkmazsan sahip çıkan olur elbet, bak filistine ibret al nammusları yahudilerin ayakları altında çiğneniyor, dindar olsalar ne yazar 5 vakit namaz kılsalar ne olur? namusları ayaklar altında çiğnenirken öyle bir müslümanlık olmaz olsun.

Çok beğendiğiniz arap ülkelerinden hangisi gibi olmak istersiniz?
Laiklik elden giderse olabileceğiniz en çok onlar gibi olmak.
Ama başa gelince beni neden viçte astılar neden kellemi pala ile uçudular diye sormayın.

laiklik konusu hocam namus vicdan konusu değil din konusu değil ben müslümanım diyen hiç kimse laik olmaz bizde ne zaman camiler imamlar devlet yonetımıne karıstılar veya fikir beyan ettıler sehül islam bile uygulanan karaların dine uygunlugun olup olmadıgı konusunda fetva verdiler ki bunları sulatnlar başbaknalar istedi kı ataturkte ankara musfutsunden fetva vermesını istemıstır vede

siz sadece kabınızde mı islamıyeti yasayacaksınız ya bu din senin yapacagın ve yapmayacagın herseyı belirlemiş iman edeceksen bole deceksın etmeyeceksen ben muslumanım demeyeceksın

benım ordum benım istmediğim bir kavramın koruyuculugunu ustlenmez ustlenırse benım ordum olamaz
filistin hususunda yerı geldıgınde bir kurtulus savası daha yaparız dinimizi ayaklar altına ladırmayız senın ordun madem bu kadar dini seven aynı zamanda laikse neden filistin hsusunda bir şey yapmıyor ama soz konusu amerika olunca teskere istiyor dunyanın hiç gidip görmediğimiz yerlerinde korsan avlıyor ne yararı varsa artık onuda bilemiyoruz

TÜRKİYE laiktir laik kalacaktır ...

şuan herkes istediği gibi yaşıya biliyorsa buna borçludur ...

bu konunun tartışılması bile saçmadır ....

Bunlar laikliği yıkmayı sesli olarak dile getirmeye başlayıp milletin nabzını yokluyorlar ama avuçlarını yalarlar.

TÜRKİYE laiktir laik kalacaktır ...

şuan herkes istediği gibi yaşıya biliyorsa buna borçludur ...

bu konunun tartışılması bile saçmadır ....

Laikliği Kambur Zanneden bazı zavallı, kokuşmuş, gerici zihniyetler

tartışma konusu bile yapabiliyorlar.

laiklik konusu hocam namus vicdan konusu değil din konusu değil ben müslümanım diyen hiç kimse laik olmaz

Ordu Konusu Askerlik Konusu Namus Şeref Meselesidir . Ya şerefine namusuna sahip çıkarsın Askerlik yaparsın yada şerefinde namusunda ipotek altına girmiş olur.

Ben Müslümanım, Laikim, İslam Laik Bir Dindir , Benim Dinim bana Seninki Sanadır. İslamda Zorluk yoktur.

bizde ne zaman camiler imamlar devlet yonetımıne karıstılar veya fikir beyan ettıler sehül islam bile uygulanan karaların dine uygunlugun olup olmadıgı konusunda fetva verdiler ki bunları sulatnlar başbaknalar istedi kı ataturkte ankara musfutsunden fetva vermesını istemıstır vede

Atatürk Milletin Din Konusunda aydınlatılmasına yönelik büyük çalışmalar yapmıştır .Biz Bugün Kuranı Türkçe okuyabiliyorsak Atamızın Emeklerini inkar edemeyiz.

siz sadece kabınızde mı islamıyeti yasayacaksınız ya bu din senin yapacagın ve yapmayacagın herseyı belirlemiş iman edeceksen bole deceksın etmeyeceksen ben muslumanım demeyeceksın

İslam Allahın Rahmetidir. Hiç Rahmetinin şekli şemali kalıbı sınırı olurmu? Papazlıkmı Yapalım Ruhbanlıkmı yapalımki gerçek İslam olsun? Sen İslamı Katolik Hristiyanlıkla karıştırıyorsun.
benım ordum benım istmediğim bir kavramın koruyuculugunu ustlenmez ustlenırse benım ordum olamaz

Senin ordun olmazsa aşşağılanmaya mahkumsun zillet içinde yaşamaya mahkumsun .
filistin hususunda yerı geldıgınde bir kurtulus savası daha yaparız

Kurtuluş Savaşı yeri geldiğinde yapılmaz Ya yapılır ya Yapılmaz, Kurtuluş Savaşının parolası Ya İstiklal Ya Ölümdür. İstiklali olmayanlar namussuzca şerefsizce yaşamaktansa ölmelidir yada zillet içinde yaşamaya alışmalıdır..
dinimizi ayaklar altına aldırmayız

Dini hiç kimse ayaklar altına alamaz, ayaklar altına alınanda din değildir zaten.
senın ordun madem bu kadar dini seven aynı zamanda laikse neden filistin hsusunda bir şey yapmıyor

İçimizdeki dinci hainler yüzünden dış dünyaya karşı çok kısıtlı müdahalede bulunabiliyoruz . Bizi Notoya sokan zihniyet bugünkü dinci zihniyettir, bu hainler dini kullanarak hainlik yapıyorlar bu gün filistine müdahale edemiyorsak çeçenistana müdahale edemiyorsak nahçıvana musula kerküğe müdahale edemiyorsak içimizdeki hainler ile uğraşmaktan dolayıdır. Yurtta Sulhu Sağlayamadan Dünyadaki Sulhü Sağlamak çok zor Arkamızı dönsek dinciler iki puan alıyor devamlı tuzak kurup devletimizi zayıf düşürüyorlar.

ama soz konusu amerika olunca teskere istiyor

amerikancılık notoculuk avrupacılık dediğim dinci / liboş zihniyetin siyasetidir.
dunyanın hiç gidip görmediğimiz yerlerinde korsan avlıyor ne yararı varsa artık onuda bilemiyoruz

Türk Gemilerine saldırı olmuş iki gemimiz rehin alınmıştı araştırırsan.

Laiklik elden girse ne olurmuş pehhh

Çok beğendiğiniz arap ülkelerinden hangisi gibi olmak istersiniz?
Laiklik elden giderse olabileceğiniz en çok onlar gibi olmak.
Ama başa gelince beni neden viçte astılar neden kellemi pala ile uçudular diye sormayın.

Arap ülkelerini falan beğendiğimiz yok!
Cumhuriyetten ve demokrasiden memnunuz.
Zaten islam bunu emreder.

Adalet konusunda bugünkü adalet çok mu iyi?
Adam açlıktan ölmemek için ekmek çalıyor 15 yıl hapse gönderliyor fakat kimiside onlarca milyar dolar banka hortumluyor ceza bile almıyor.
Sence şerri hükümler uygulansa kim hırsızlık yapar ? Ya da adalete uymaz?

Bu ülkede laiklik çarpıtılmıştır. İşlevini yitirmiştir. Başkalarına hizmet ediyor. İslama ters düşürülmüştür. Laiklik dini hükümleri uygulatmamayı sağlayan bir yasal dayanak haline gelmiştir.

Dünyada en iyi Laikliği uygulayan devlet OSMANLI İMPARATOLRLUĞU idi.

Kafan bassın diye anlatıyorum bunları..

iyi oku tamam mı?

Bugün Türkiye'ye mal olmuş bütün entellektüeller A'dan Z'ye herkes, askeri okullara, üniversitelerden, kültür-sanat, ekonomiden, ulaşıma her konuda Abdülhamide borçluyuz herşeyi.

O masonik jenerasyon olmasaydı

Bugün OSMANLI YIKILMAYACAKTI.

Balkan savaşı, 1. dünya savaşına girmeyecektik.

Ülke nüfusumuz 200 milyonu geçecekti. Amerika ve Rusya gibi gelişmiş bir ülke olacaktık.

İsrail diye bir devlet olmayacaktı.

Avrupa Birliği olmayacaktı. Bunun yerine bir Asya birliği olsaydı hiç şaşırmazdım. Lideride osmanlı olurdu.

Müslümanlar dünyaya kök söktürmeye devam edecekti.

Ama...

jakoben şövenist akım bunu tam tersine çevirdi.

Tamda Avrupalıların, ingilizlerin ve amerikalıların yani yahudilerin istediği gibi...

bu düşünce bu ülkeyi daha küçük parçalara ayırmadan sıyrılın bu saçma düşüncelerden...

oku da öğren.......

Osmanlı niye yıkıldı liboşluk yobazlık yüzünden şimdi sen iyi oku

Osmanlı Kanuni Sultan Süleyman'dan sonraki yobaz, bu dünyayı değilöteki dünyayı

düşünen zavallılar yüzünden bu halde

senin osmanlın serv i kabul eden vahdeddin tarafından yıkıldı

şimdi

google ya gir serv antlaşması diye yaz araştırı ver biraz.

Geri