brako
New member
Hadi diyelimki bilgisayarınıza Lin kurdunuz ve ne olduysa beyenmediniz ve silmek istiyorsunuz?Bazı şeyleri belirtmek gerekir.
1-)Blgisayarınızda tek işletim sistemi yüklü ve buda linux olduğunu düşünelim.Bunu nasıl kaldırırım?
İlk olarak elinize başka bir işletim sisteminizin olması gerekir.Olay basit:
Sürücünüzün içine elinizdeki işeletim sis. cd sini takıp bilgisayarımızı kapatıyoruz.Yeniden başlatıyoruz ve başlama esnasında (F12 tuşuna basarak) Cd surucu modunda bilgisayarımız başlatıyoruz.lin oldugu bölüme işletim sistemimizi kuruyoruz artık linuxtan eser kalmıcana emin olabilirsniz
2-Bilgisayarınızın sabit diski iki bölümden oluşuyor(Daha fazlada olabilir depolama ortamı olarak kullandıgınız başka bölümler yada arklı türde 4 işletim sistemin olsun ama biri Win olsun bu yöntem kullanmak en kolayıdır).Ve bu iki bölümde iki farklı istletim sistemi var ve bunlardan linux u kaldırmak istiyorsunuz.(Diger işletiim sistemimuhtemelen win dir)
*İkinci işletim sistemimizin Win olduğunu varsayalım.İhtiyacımız olan tek şey Disk bölümlendirme sihiir (programı).Genel olarak Partition Magic kullanılır en kolay ve ne gğvenilir olan programdır.
Eger sahip değilseniz buyrun
1-)Blgisayarınızda tek işletim sistemi yüklü ve buda linux olduğunu düşünelim.Bunu nasıl kaldırırım?
İlk olarak elinize başka bir işletim sisteminizin olması gerekir.Olay basit:
Sürücünüzün içine elinizdeki işeletim sis. cd sini takıp bilgisayarımızı kapatıyoruz.Yeniden başlatıyoruz ve başlama esnasında (F12 tuşuna basarak) Cd surucu modunda bilgisayarımız başlatıyoruz.lin oldugu bölüme işletim sistemimizi kuruyoruz artık linuxtan eser kalmıcana emin olabilirsniz
2-Bilgisayarınızın sabit diski iki bölümden oluşuyor(Daha fazlada olabilir depolama ortamı olarak kullandıgınız başka bölümler yada arklı türde 4 işletim sistemin olsun ama biri Win olsun bu yöntem kullanmak en kolayıdır).Ve bu iki bölümde iki farklı istletim sistemi var ve bunlardan linux u kaldırmak istiyorsunuz.(Diger işletiim sistemimuhtemelen win dir)
*İkinci işletim sistemimizin Win olduğunu varsayalım.İhtiyacımız olan tek şey Disk bölümlendirme sihiir (programı).Genel olarak Partition Magic kullanılır en kolay ve ne gğvenilir olan programdır.
Eger sahip değilseniz buyrun
HTML:
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=243939&highlight=partitionmagic
Kod:
Ama ben kullanmasını bilmiyorum demeyin türkce oldugu için kolaylıkla yaparsınız.(olmadı diyenler için en kısa sürede resimli anlatımını yapıcam)
artık bilgisayarınızda lin yok.
Not:Partitionu kullanırken biraz yaptıgınız işlemlere dikkat edin!!!
[/COLOR][/FONT]
[FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]Eğer bundan farklı bir durmunuz varasa[HTML]http://www.hackhell.com/showthread.php?t=245501[/HTML] yazın cevaplayalım.Gereksiz başlık çok fazla oluyor. [/COLOR][/FONT]
lin=Linux
Win=Windows
Sis.=Sistem kısaltmalar