lütfen yardım

fox_1793

New member
Reaction score
0
iyi geceler arkadaşlar. benim 2 tane sorunum var. Birincisi: Ben bilgisayarıma bugün format attım, daha sonra C sürücüsüne tekrar format atmak istedim. Ama format attığım yer D sürücüsüymüş. C sürücüsünü güzelce kurdum, D sürücüsündeki windowsu sildim ama bilgisayarı yeni açtığımda ekranda iki tane xp profesyonel görünüyor. D sürücüsünde görünen xp profesyonel yazısını nasıl kaldırabilirim? İkinci sorunum da şu: Ekran kartım ati radeon 1550. Cd den yükledim ama bilgisayar açıldığında masaüstünde şöyle bir uyarı çıkıyor: http://i29.tinypic.com/3144h15.jpg. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

d sürücüsünü biçimlendirmeden bios tan falan halledemez miyim?ekran kartımın sizin dediğiniz sürümünü nereden temin edebilirim. yazdığınız için teşekkürler

Aslına bakarsan, öncelikle ekran kartıyla ilgili yüklenen herşeyi kaldırıp güncel driver yüklemen gerekiyor.
Catalyst Control Center
ATI Display Driver
ATI - Software Uninstall Utility gibi.
Sitesinden temin edebilirsin güncel sürümünü.
D sürücüsüne gelince temizledim demişsin ama ne şekilde yaptığını bilmediğimden en sağlıklısı
biçimlendirmekti.Manuel olarak temizleyemeyeceğin program parçalarını gizli sistem klasörlerini vs vs tam olarak temizleyebilmek için gerekli bence.

yazdığız için teşekkürler. ben C sürücüsünü yükledikten sonra D sürücüsünün içindeki windows dosyalarını attım D deki diğer dosyalarıma hiçbir şey olmamış. Tek sorunum xp açılırken 2 tane görünmesi. Bunu nasıl çözebilirim?

Öyle ama pc D sürücüsünde sistem algılıyor ki başlangıçta seçenek sunuyor.
Temizlik sadece görünür Windows dosyalarının kaldırılmasıyla sağlanamıyor demekki :victory
Temizlik programlarından biriyle CCleaner, Advanced system care vb benzeri bir programla D sürücüsünü taratırsan net belli olacaktır.
Dediğim gibi PC, D sürücüsünde sistem algılıyor bence.

iki taneden birini daha dogrusu silmek istedigin hangi isletim sistemi olduguna emin oldukdan sonra !!
Baslat>calistir> msconfig > yaz yönetici olarak OK baslat
acilan pencerede Baslangic ( Start ) da boot edillen sistemlerin siralanir -en üsttdeki eN son kurulun yani otomatik olarak ILK boot edip acilan dir !! kaldirmak istedigin hangisi dikkatli olmalisin BOOT mgr bozulursa acilmaz, kolay gelsin,

biosa gireceksin arkadaşım

orda sürücü seçeneklerin yazar ordan 1 açma seçeneğini istediğin sürücüyü seçeceksin bu kadar

bendede hem vista hem pardus kurulu

pc açtığımda banada secenek çıkıyordu ben böyle aştım uygula sende aşarsın

biosta hangi adımları uygulayacağız cz5. yardımlarınız için teşekkür ederim

bendeki pc toshiba diz üstü benim biosum phoenix

bende boot menü var sende varmı bilemem ama orda boot edecek 1 seçenek 2.seçenek cd room net gibi seçenekler var ordan 1 boot xp kurulu olduğu sürücüyü seçeceksin sen anakartının markasını yazarsan daha iyi yardımcı olacam

bıos ta sadece sürücü seçebilirsin dostum işletim sistemi seçeneği sanıyorum hiç bir bios la olmuyor
olsa da sadece o bölümü devre dışı bırakırsın
bence tunyukuk tamamen haklı biçimlendrmen gerekiyor
yine de arkadaşı bir dinle söyleyeceği yolu ben de merak ettim doğrusu

4sf98o.gif

resimde göründüğü gibi

çok teşekkür ederim yardımlarınız için. ama şu anda floopy driver da.

BIOS deli sacmasi olurmu öyle sey isletim sistemlerinin siralanis sekilerini orada göremezsin orada boot edilecek masTER sekilleri hangi sector olarak hardisk 0-1-2-3 >Floppy>usb>CD rom vbenzeri aygitlardan yüklenilmis isletim sistemlerinin boot etmesi saglanabilir, siralama isletim sistemlerine göre degil bagli olarak görünen donanima göre ayarlanir,
bios isi kafa karitirmakdan baska hic bir ise yaramiyacakdir, arkadasim, sen bir onceki mesajimda ki islemi yapdiN mi ß simdi sisTem ayarlarindan gelismise tiklayip boot ini buraya kopyalarmisin NEYMIS BU BOOT MESELESI BIR GÖRELIM BU SORUNU BU KADAR BÜYÜTMENIN ALEMI YOK CÖZÜM VERILMISKEN BOS YERE KAFA KARISTIRMAYALIM ::
START>msconfig>admin>OK >START(Boot.ini) BURADA ISARETLEYIP CIKACAKSIN NEDEN BU KADAR ISI YOKUSA SÜRÜYORSUN ANLIYAMIYORUM;
en son care BILGISAYARIM sag tiklayip özelliklerden yönetim secenegini sec oradan lokal hardisklerini göreceksin ! AKTIF olan yani boot yapan olani disindakini otomatik olarak BOOT YAPAN c: olacagindan D tiklayip FORMATLA secenegini YINE YÖNETICI OLARAK KULLAN; olay bu kadar lakin istersen tamamen kaldirmak icin bilgisayarini CD rOM DAN baslatip dil ve böyle seceneklerinden sonra tamir secenegi uzerinden command yani komut modun da acip ACILACAK SIYAH ZEMINLI PENCEREYEasagidaki sekliyle yazip beklemek
FORMAT D: hadi bana eyvallah bu kadar yazi yazdim umarim cekinmeden birazcik okuma aliskanligimizi gelistiririz,,,

Geri