lütfen yardım sınırlı bağlantı veya bağlantı yok

memets1967

New member
Reaction score
0
airties rt-103 modem kullanıyorum sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor ne yapmalıyom

Arkadaşım bilgisayarın modemden IP alamıyor sorunun kaynağı o. Modemi kapat ve tekrar aç
ardından bilgisayarını yeniden başlat. Eğer IP almamışsa çalıştır menüsünden CMD yaz entere bas
Dos ekranında ipconfig /release yaz entere bas . Böylece IP ler sıfırlanacak. Ardından ipconfig /renew yazarak entere bas
IP aldı aldı . almazsa modemde arıza olabilir. kablo da arıza olabilir. Çözemezsen tekrar yaz.

Arkadaşım bilgisayarın modemden IP alamıyor sorunun kaynağı o. Modemi kapat ve tekrar aç
ardından bilgisayarını yeniden başlat. Eğer IP almamışsa çalıştır menüsünden CMD yaz entere bas
Dos ekranında ipconfig /release yaz entere bas . Böylece IP ler sıfırlanacak. Ardından ipconfig /renew yazarak entere bas
IP aldı aldı . almazsa modemde arıza olabilir. kablo da arıza olabilir. Çözemezsen tekrar yaz.

ipconfic/renev kısmından sonra şöyle bir hata oluştu ""yerel ağ bağlantısı arabirimi yenilenirken hata oluştu istenilen hizmet bağlatıcısı yüklenilemedi veya başlatılamadı

tydpom,

Kablo net mi kullanıyorsunuz ve 2.bilgisayara interneti paylaştırmak istediğiniz zaman mı bu uyarıyı veriyor?

3 tane pc kullanıyoruz interneti hataıyı sadece bende veriyor ben diğerlerini devre dışı bırakıp direk olarak modemden almayı da d enedim yine aynı hatayı verdi

adsl kablolu modem airties rt-103 marka modem var bi de lanet olsı bi çoğaltıcı kafayı yicem ya durup duruken böle oldu yaaaaaaaa

Modemden direk olarak sizin bilgisayara bağlanmıyorsa ethernet driverinda sorun olabilir.Bunu kontrol edin.
Çoğaltıcı derken hub'mı router mi kastediyorsunuz?Eğer hub ise ve sadece sizin bilgisayarda net yoksa;bilgisayarınızdan hub'a giden kabloyu başka bir girişe takın.

Modemden direk olarak sizin bilgisayara bağlanmıyorsa ethernet driverinda sorun olabilir.Bunu kontrol edin.
Çoğaltıcı derken hub'mı router mi kastediyorsunuz?Eğer hub ise ve sadece sizin bilgisayarda net yoksa;bilgisayarınızdan hub'a giden kabloyu başka bir girişe takın.

güsel cevap da ben bu kontrolü nasıl yapacam yani driver kontrolünü sorunu nerden bulacam veya anlayacam ????

kör şeytan kalk format at diyor ya dellebecem valla??????

güsel cevap da ben bu kontrolü nasıl yapacam yani driver kontrolünü sorunu nerden bulacam veya anlayacam ????

Donanım/Aygıt Yöneticisinden Ethernet kartınızı bulunuz.Yanında bir uyarı var mı diye bakın.Yoksa bile sağ tıklayıp "sürücüyü güncelleştir"i seçin.Bu arada anakart cd'sini bilgisayarınıza takın(Muhtemelen ethernet driveri buradadır.)Sürücüyü güncelleştir dedikten sonra yol olarak CD'yi seçin.

arkadaş "ağ bağlantıları"ndan bağlantıya sağ tıklayıp "devre dışı bırak"ıp gene sağ tıklayıp "etkinleştir"meyi dene bir.
bir başka seçenek olarak görev çubuğundaki bağlantı simgesine sağ tıklayıp "onar" yapabilirsin.

ben bunlarla uğraşmak yerine anakartı tekrardan kursam olu ????

onları çoktaaan yaptım bi sonuca varamadım önerin için sağol???

Ethernetin arızalanmış olabilir... Kablonu kontrol et ve ya yeni bir kablo ile denedin mi?

Geri