Lütfen yardım edin!!!

serdaros

New member
Reaction score
0
Bigün Win XP yi açıyorum siyah ekranda Windows XP logosu görünüyor öyle kalıyor açılmıyor.

Format atıyım yeniden kurayım diyorum cdyi takıyorum format atıp XP yi kurmaya çalışıyorum (cd kesinlikle crackli falan değil cillop gibi lisanslı Home edition) kur için gerekli dosyalar kopyalanıyor falan diyor bilgisayarınız yeniden başlatılacak diyor bende oh ne güzel diyorum. PC yeniden başlıyor ama siyah ekranda Windows logosu gelince yine donuyor. Yani Kur'u başlatamıyorum makineyi alıp bilgisayarcıma gidiyorum adam 3 gün uğraşıyor bütün parçaları tek tek denedim ne harddiskte nede işlemcide problem var sanırım anakartın problemli diyor aynı model yepyeni bir anakart çıkartıp takıyor (dikkat edin aynı model) aynı sorun yine oluyor farklı boktan bi marka anakart takıyor sorun düzeliyor.

ve ben kafayı yiyorum anakartım bozuksa aynı modelden yepyeni bir anakart taktığında neden aynı sorun oluyor eğer donanım uyuşmazlığı vs gibi bir problem varsa ben bu anakartı 1 senedir nasıl kullanabiliyorum??

Lütfen yardım edin... anakartım p4p800

arkadaşım bu sorun bendede olmuştu ya işlmecinin fanında bir sorun varıdr bende oydu bendede dedigin yerde ekran donuyor kalıyordu degiştirince gitti yapmadı yada ramlarinde bir entegrelerinde bir yanma olmuş olabilir ..........donanımsal bir hata yani işletim sisteminden kaynaklanmıyor

Abi çok ilginç ya ramler ve işlemci başka makinede çalışıyor 1,5 senedir kullandığım anakart da baska makinede çalışıyor ama benim makinada çalışmıyor sürekli windows ekranı çıkınca donuyor kafayı yiyecem valla yedim hatta en sonunda garantiye göndermeye karar verdik sizce anakartın garantiye gitmesi bi çözüm getirirmi? anakartım benim makina hariç heryerde fıstık gibi çalışıyor içine cin mi girdi acaba bi okutsammı :)

Ramda problem yok diyorsan Hard diskini kontrol etmeni önenerim.(ve kablolarını- CD Rom ve kablosunu) Bad Sektör olabilir. Markası ve model iletirsen sana üreticilerin recovery programları var onlarları verebilirim.

kardeş bendede aynı problem oldu. cıldırcaktım ozaman. hep uğrastım bulmak için ama sonunda da buldum. komik gelebilir ama bilgisayarı taktığım fişteki topraklama dan dolayı olan bir problem olduğunu öğrenince gülsem mi ağlasammı oldum. şimdi topraklama sorunu yasadığını düşünüyorum. doğal olarakta bu sorun power da sorun yaratmış farkında olmazsın farkedemezsin yani bunu. sana tek tavsiyem powerı değiştir. baska marka bi güç kaynagı tak. bak sorun çözülürse eski anakartı tak oda calışır tabiki yanmamışsa. bidene sonuca göre bişiler yazda farklı başka çözüm düşünelim ok!

arkadaşlar sorun ve sorunlar için lütfen sait başlıkları kullanın daha çabuk sorun çözülür

şahsen ben orda cvp vermeyi uygun buluyorum...

Geri