Lütfen Yardım Edin!!

sanemmm

New member
Arkadaşlar bizim ailecek mail hesaplarımız hacklendi. yani birisi bilgisayarımıza girmiş. Benim adresimi ara sıra açıyor bu şahıs ama anneminkini tamamen almış durumda. hem şifreyi hem de gizli soruyu değiştirmiş adresi geri alamıyoruz. ama benim derdim o değil tabiki. bu şahıs (bayan) annemin adına herkesle konuşup önüne gelene hakretler yağdırıyor ve bizim tanıdıklarımıza kendi çıplak fotoğraflarını yolluyor(babama,amcama,vs) ve annemin adını kullanıyor. bu resmen suç değil midir? ayrıca ben bu bilgisayardan banka hesaplarımı yönetiyorum. bu bilgi hırsızı kişi yüzünden risk almak istemiyorum. bilgisayarıma format attım. Ama ben bu kişinin cezasını almasını istiyorum. Benim bu kişiyi savcılığa şikayet edebilmem için adını soyadını bilmem şart mı? Öyleyse nasıl öğrenebilirim?lütfen yardım edin. Ailem o kişinin benimle alakası olduğunu düşünüyor. ama benim zaten internetten tanıdığım kimse yok. arkadaşlarımdan da böyle bir şey yapabilecek kimse yok. ben bunu ispatlamak istiyorum. kendimi temize çıkarmam gerek lütfen yardım edin..
teşekkürler.
 

delacuesta

New member
BİLİŞİM SUÇU İLE KARŞILAŞTIĞINIZDA YAPABİLECEKLERİNİZ

Yasadışı siteler (web sayfaları) ile ilgili şikayetlerinizi [email protected] mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır adlı e-mail ihbar adresine bildirebilirsiniz.
Şahsınız ile ilgili şikayetçi olduğunuz konular ile ilgili elde edebildiğiniz tüm deliler ile birlikte en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek şikayetçi olabilirsiniz.

İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olan tüm tahkikatlarda Savcılık talimatı veya Mahkeme kararı esas alınmaktadır.

Şikayetçi olduğunuz konular ile ilgili olarak yapılacak çalışma neticesinde ISP(İnternet Servis Sağlayıcının) yurt dışında bulunması durumunda Adli Makamlar tarafından yapılacak olan Adli İstinabe ile konunun takibi yapılabilmektedir.
BİLİŞİM SUÇLARI İLE İLGİLİ OLARAK MAĞDUR OLMADAN ÖNCE YAPILABİLECEKLERİNİZ

Şirketinize veya şahsınıza ait önemli bilgilerinizin yer aldığı bilgisayarınız ile özel güvenlik önlemleri almadan internete bağlanmayınız.
İnternet ortamında %100 güvenliğin hiçbir zaman sağlanamayacağını unutmayın!

Özellikle Chat ortamında bilgisayarınıza saldırılabileceğini;

Chat de tanıştığınız kişilere şahsınız, aileniz, adres, telefon, işiniz v.s. konularda şahsi bilgilerinizi vermemeniz gerektiğini unutmayın!

İnternet ortamında tanıştığınız kişilere kredi kartı bilgilerinizi vermeyin.
İnternet üzerinden yapılan yazışmalarınızda karşınızdaki kurumlarla özel bir yöntemle yazışmanızda fayda olacaktır. Bu şekilde sizin adınıza birlikte ticaret yaptığınız şirketlere asılsız bilgiler veya sizi kötüleyici bilgiler gönderilse bile karşı taraf bunun sizden gelmediğine emin olacaktır.
BİLİŞİM SUÇLARI İLE YAPILAN ÇALIŞMALARIN HUKUKİ DAYANAKLARI

Bilgisayar Yoluyla Dolandırıcılık TCK 503-507: Dolandırıcılık ve İflas

Bilgisayar Yoluyla Sahtecilik TCK 316-368: Sahtecilik Suçları

Kanunla Korunmuş Bir Yazılımın İzinsiz Kullanımı 5846'nolu Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK)

Yasadışı Yayınlar TCK 125-200: Devletin Şahsiyetine karşı cürümler;

TCK 480-490: Hakaret ve Sövme Cürümleri

TCK 426-427: Halkın ar ve haya duygularını inciten veya cinsi arzuları tahrik eden ve istismar eder nitelikte genel ahlaka aykırı: ve diğer anlatım araç ve gereçleri.

Bilgisayar Sistemlerine ve Servislerine Yetkisiz Erişim ve Dinleme "Bilişim Alanında Suçlar TCK 525a, b, c ve d" maddeleridir.
 

HTML

Üst