Lütfen Yardım!!! Cinsel İstismar ve Şantaj

whitetouch

New member
Reaction score
0
Merhabalar...

Olmaz olasıca bir yakınım için, değerli bilgilerinize ihtiyaç duymaktayım. Uzatmadan konuya giriyorum.

Yakınım, internette tanıştığı "17"yaşındaki bir kızla kameralı sohbette bulunup, kıza ait çıplak görüntüleri kayıt altına alıyor. Gerek msn üzerinden gerek ise telefonla mağdura, bu görüntüleri internette paylaşacağı şantajında bulunuyor.
(Bunlar mağdurun iddası)

Şikayet üzerine olmaz olasıca yakınım, emniyet yetkilileri tarafından emniyete götürülüp ifadesi alınıyor. Eş zamanlı olarak, iş yerindeki ve evindeki bilgisayarlar da inceleme için alı konuluyor. Bir gece nezarette kalan yakınım, gerek emniyette gerek ise ertesi sabah savcılıkta;

"KENDİSİYLE MSN DE GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ VE KAMERALI SOHBET YAPARKEN KAMERA KARŞISINDA SOYUNDUĞU DOĞRUDUR, ANCAK BUNU KAYIT ALTINA ALDIĞIM, İNTERNET ORTAMINDA YAYINLADIĞIM VE YAYINLAYACAĞIM ŞANTAJINDA BULUNDUĞUM ASILSIZDIR" ifadesi veriyor.

Savcı yakınımı serbest bırakıyor. Olayın kapandığını zanneden aklı kıt, olmaz olasıca yakınım, olayı ne soruyor ne de takip ediyor. Mahkeme açılıyor, bir kaç dava görülüyor, o zamanlamada adres değişikliği yapan yakınım, mahkemeden haberdarda olamıyor elbette. Geçtiğimiz günlerde polis tarafından adresi yeniden belirlenen yakınıma, bir dahaki mahkeme tarihi tebliğ ediliyor. Bir Avukat arkadaşıma dosyayı inceleme ricasında bulunduğumda, mevcut dosya da şunların yer aldığını söylüyor.

"YAPILAN İNCELEMELER DE, MAĞDURUN İDDAA ETTİĞİ GÖRÜNTÜLER ALI KOYULAN BİLGİSAYARLARDA BULUNUYOR. AYRICA TELEFON KAYITLARIN DA SMS VE SESLİ KONUŞMALAR İÇERİSİNDE, ŞANTAJ İRTİBASI VEREN KAYITLAR ELE GEÇİRİLİYOR"

Gerek cinsel istismar gerek ise şantajdan 2 ayrı dava açılıyor. Olayı netleştirmek adına eldeki kesinleşmiş verileri topluyorum;

1-) ÇIPLAK GÖRÜNTÜLER BİLGİSAYARDA BULUNUYOR, AMA İNTERNETTE PAYLAŞILMADIĞI ANLAŞILIYOR.
2-) BUNLAR KULLANILARAK ŞANTAJ DA BULUNULDUĞU GSM KAYITLARINDAN TESPİT EDİLİYOR.
3-) MAĞDUR ve YAKINIM HİÇ BİR ARAYA GELMİŞ DEĞİLLER
4-) MAHKEME ESNASINDA MAĞDUR ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇİYOR.

Şu an serbest olan yakınım için, tecrübeleriniz ışığında, Eylül 2011'de görülecek dava da sizce;

1-) ÇIKABILECEK KARAR NE OLABİLİR?
2-) ŞİKAYETTEN VAZGEÇEN MAĞDUR, YENİDEN ŞİKAYETÇİ OLABİLİR Mİ?
(Yanlış bilmiyorsam eğer şikayetçi olursa, yakınımın hiç ama hiç şansı yok)
3-) Kendisine nasıl bir yol izlemesini önerebilirsiniz..?

Umarım konuyu boş yere çok ama çok uzatmamışımdır, yardımlarınızı rica eder, şimdiden çok ama çok teşekkür ederim...

mağdurdan özür dileyin benim arkadaşım avukat başka olayda ona sormuştum (yani başka konu için ) mağdur şikayetini geri çekmedikçe kurtulması imkansıs çünkü kesin kanıtlar var

Üstadım çok teşekkür ederim. Şu an mahkemede ki dosyaya göre, nedenini bilmiyoruz ama zaten davacı şikayetçi olmamış. Bunun ne gibi bir yardımı olur bilemiyorum ama, az çok bilgi sahibi olabilseydim buradan çok yararlı olacaktı.
İlginize ve alakanıza çok teşekkür ederim.

1-3 Yıla 5000 güne kadar adli para cezası.

17 yaşında ve çocuk olarak değerlendirilirse işiniz zor. bu konuda, her konuda olduğu gibi mahkeme takdiri çok önemli.

kişinin rızası dışında ses ve görüntüsünü kaydetmekten ayrı dava açılmış olsa gerek. ( kurtarma ihtimali zor olan )
tehdit ve şantaj olarak kullanmak ki 2. dava konusu olsa gerek ( şikayet olmazsa kurtara bilir )

Burada bir şeklilde merciinin konuyu öğrenmesi yeterli. Mağdur 18 yaşından küçük olduğu için konu kamu davasına dönüşmüş. Mağdur şikayetinden vaz geçse bile savcılık kamu adına davayı devam ettirecektir. Kurtarabileceği tk nokta mağdurun konunun yanlış anlaşılmadan kaynakladığı ve aslında böyle bir durumun gerçekleşmediğine dair beyanıdır. Fakat bunun içinde geç kalınmış çünkü bilgisayar katıları delil olarak sunulmuş. Şu durumda yine yanlış anlaşılmadan bahsederek şantaj olayı kapatılabilir. Ancak 18 yaşından küçük bir kişinin cinsel içerikli resmlerini çekmek ve kaydetmek vs. yine ceza davası konusudur. Geçmiş olsun azıcık ta akıllı olsun.

Arkadaşın konunun ilgili madderli için;
Cinsel istismar: TCK 103, şantaj için 107 ye baksın.

Bu arada şantaja dair bir telefon kadının olacağını sanmıyorum. Biraz zarf atmışlar gibi sadece telefonla görüşülüp görüşülmediği bellidir ancak telefonla ne görüşüldüğünğün belli olmsı için dinleme yapılması gtereki ki bunun için mahkeme kararı gerekir. Eğer böyle bir iddia varsa arkadaşın bunları görmeyi talep etsin.

Geri