lütfen yardım arkadaşlar

saureus

New member
Reaction score
0
yaklaşık bir haftadır,bilgisayarda bu zamana kadar olamayan bi sorunla karşı karşıyayım:vur
bilgisayarı normal şekilde kapatıyorum ancak açtığımda bios tarih ve saati kendini 01/01/2002 ve 00:00:00'dan başlatıyor:saskin ,bu yüzden antivirüs ayarlarım alt üst oldu hatta bilgisayarın bütün dengesi sapıttı,her açma kapama işlemi esnasında olmasa bile,son bir haftadır yakalşık 5-6 kere biosdan tarih saat ayarı yaptım

bu olay neden olmuş olabilir arkadaşlar ve nasıl düzeltebilirim? format dahil her tülü çözüme eyvallah edecek durumdayım

sanırım bios pilin bitmiş.

bios pilinin aynısından alıp takmalsıın yoksa düzelmez

bios pilini cıkarıp tekrar tak, yada en son bios driver yükle

Arkadasların Dedikleri Gibi Bios Pilinden Olabilir.. Fakat Antivirüs Programların Çalışmaması Halinde Virüs Bulaştıysa Virüsten Dolayıda Olabilir Gecenlerde Basıma Gelmisti Cunku Sen Önce Bi Virüs Taramasından Güselce Bİlgisayarını Gecir Ondan Sonra Bios Pilini Değiştir..

bios pili anakartının üzerindeki yassı pildir onu çıkar çıkartırken pili tutan bi tırnak var ona bastır kendisi çıkar ve aynısından al tak ama anakarttan pili çıkartırken bilgisayarın fişini felan çıkar ne olu ne olmaz

Geri