lütfen yardım arkadaşlar:((((((

parola61

New member
Reaction score
0
Bİlgİsayarima 3 Defa Format Attim Ve Şu Anda C KlasÖrÜ Toplam 7 Gb Yer Kapliyo Eskİ Dosyalari Sİlmİyo Ne Yapmaliyim?????yardim Edersenİz Sevİnİrİm:((((((

biraz daha detay verirsen yardımcı olabilir belki...C KlasÖrÜ Toplam 7 Gb Yer Kapliyodan kasıt ne?HDD nin toplam boyutunu söyle.bölümlerin kaç tane olduğunu ve işletim sisteminin hangi bölüme kurulduğunu yazarsan belki yardımcı olabiliriz...

hdd toplam 40 gb format attıktan sonra 7 gb lık alan kaplamış gibi görünüyo bişey anlamadım.işletim sistemi c'ye kurulu.ama bir formattan sonra windows bu kadar yer kaplar mı yaaa

sen format dediğin büyük ihtimalle windowsu eskisinin üstüne kurmuşsun.yani windows açık iken cd autorun çalıştığında windowsu şimdi yüklemek istiyorum dedin.ordan kurdun.bu şekilde kurduğun zaman eski windowsun üzerine kurar ve senin eski windowsundaki kullanıcılarının dosyalarını silmez.Yani c:\Documend and Settings altına geçtiğinde gizli dosyalarıda göster de.. bu konumda eski kullanıcı isimlerinide göreceksin.onların içine girip belgelerim masaüstü gibi konumlara bak.eski dosyaların orda duruyordur.durum bu olunca senin C fazla yer kaplıyor.Yani yapacağın C:\Documend and Settings içindeki eski kullanıcılara ait dosyaları silmek.Sorun çözülür.

veya

Bilgisayarın biosuna gir orda boot kısmını CD ile yap
winxp cd ni tak ve bilgisayar ilk başladığında
windowsu şimdi kurmak için bir tuşa basın. dediğinde bas ve kuruluma başla
disk kısmına geldiğinde C sürücüsünü seçerek bu bölümü sil de. daha sonra tanımlanmamış bölümde yeni bir bölüm oluşturu seçerek tekrar C yi oluştur.ve kuruluma dewam et.bu şekilde yaparsan sorun kalmaz.iyi geceler

selamsiz' Alıntı:
sen format dediğin büyük ihtimalle windowsu eskisinin üstüne kurmuşsun.yani windows açık iken cd autorun çalıştığında windowsu şimdi yüklemek istiyorum dedin.ordan kurdun.bu şekilde kurduğun zaman eski windowsun üzerine kurar ve senin eski windowsundaki kullanıcılarının dosyalarını silmez.Yani c:\Documend and Settings altına geçtiğinde gizli dosyalarıda göster de.. bu konumda eski kullanıcı isimlerinide göreceksin.onların içine girip belgelerim masaüstü gibi konumlara bak.eski dosyaların orda duruyordur.durum bu olunca senin C fazla yer kaplıyor.Yani yapacağın C:\Documend and Settings içindeki eski kullanıcılara ait dosyaları silmek.Sorun çözülür.

veya

Bilgisayarın biosuna gir orda boot kısmını CD ile yap
winxp cd ni tak ve bilgisayar ilk başladığında
windowsu şimdi kurmak için bir tuşa basın. dediğinde bas ve kuruluma başla
disk kısmına geldiğinde C sürücüsünü seçerek bu bölümü sil de. daha sonra tanımlanmamış bölümde yeni bir bölüm oluşturu seçerek tekrar C yi oluştur.ve kuruluma dewam et.bu şekilde yaparsan sorun kalmaz.iyi geceler
buna ek olarak eğer win 98 kullanıyorsan 98 cd sini cd roma koayrsın bilgisayarı cd rom destegi ile başlattıktan ve cd ile açıldıktan sonra cd e enter sonra cd wın98 enter diyerek bu dizine geçip format c:/q diyerek c tamamen formatlamış olursun ondan sonra cd.. diyerek cd roma dönersin ve oradaki kur.exe dosyasını çalıştırarak kuruluma başlarsın

SELAMSİZ dediğini yaptım ama eski dosyaları silmiyo dosyaya erişilemez diyo ne yapacağımı şaşırdım valla.ve bu arada xp kullanıyorum.bu kadar bilgisayar kullandım ama şu ana kadar böle bişeyle karşılaşmadım.ve kendi bilgisayarımdan çok arkadaşlarımın bilgisayarlarına format attım ve öle bi sorun olmadı onlarda.Daha geniş bilgi verirseniz sevinirim.yinede hepinize teşekkürler:)

Geri