Lütfen gaz çıkarmayınız! Kampanyaya Destek ;)

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0

Sevgili kampanya destekçilerimiz bize de biri gelse dese ki "osurma ısınmayalım" biz de osuran yerlerimizle güleriz. Ama bunu diyen biz olunca ve gülen siz olunca gururumuza dokanıyo...

Ama durum bildiğiniz gibi değil. Osuruk gerçekten küresel ısınmayı tetikliyor.
Hani esprisi vardır bütün Çinliler aynı anda zıplasa dünya yer değiştirir..
Ama bu espri değil bütün Çinliler aynı anda osursa dünya yok olur!

Osurukta metan gazı vardır ve metan gazı yanıcı bir maddedir. Komedi filmlerinde gördüğümüz tam osururken kıçına ateş tutulan nice aktörler yanarak aramızdan ayrılmıştır.

Yeri gelmişken sitemizle ilgili birçok forumda konu açıldı. Dikkatimizi çeken şey ise şu : sürekli geyik,komedi başlığı altında açılıyor. Bu işin şakasını yapıyorsanız size diyecek hiçbir şeyimiz yok!!!

Bakınız burada Wikipediadan osuruk hakkında bilgi var.
Halkdilinde osuruk tıp dilinde flatulans Latince flatus vücuttaki toksinleri atmanın bir yoludur. Mide ve bağırsaklarda biriken aşırı miktardaki gazın baskı yapması sonucunda oluşur.
Osuruklar ana olarak beş çeşit gazdan oluşur
NitrojenN2
karbondioksit CO2
hidrojen H2
metan CH4
oksijen O2
Bunlardan metan patlayıcıdır. Yandığı takdirde mavi renk güçlü bir alevi olur. Kokunun nedeni karbon C ve sülfürdür S.
Ağzımızı her açışımızda içeri hava girer ve döngü başlar. Tahmin edeceğiniz üzere içeri giren hava dışarı çıkmak zorundadır. Bu durumda hava sekiz metrelik bir sindirim tünelinden geçtikten sonra dışarı çıkabilir. Hava önce midemize girer. Bu sırada hala sadece oksijen ve nitrojenden oluşan havanın bir kısım oksijeni burada emilir geri kalan mideden bağırsağa geçer. Fermantasyon sonucu ortaya çıkan karbondioksit de birleşime katılır. Osuruğa gürültülüyüksek ve sulu sesi ile kokusunu verebilmek için bağırsaklarda protein ve karbonhidrat olması gerekir. Sindirim sırasında bakteriler fermente olup kalan besinlere saldırır. Bu sırada diğer gazlar üretilir.
Bazı yiyecekler gaz üretimini destekler lahana gibi selüloz açısından zengin besinler fasulye bezelye nohut mantar vb.

Bir osuruğun bunlara yol acicağini bilsem osurmam valla.Tamam bundan sonra osurmıcam.Osuran olursada Şarap mantari ile arkadasin Osuran yerine tıkıcam.Geğirmekte ayni olay'a yol aciyorsa yandik demektir.Bilgilendirdiğin için teşekkürler Karma.

Kampanyaniza destek olamiycam ama eline saglik :D

Küresel ısınmaya istemeden katkıda bulunduğum için üzgünüm...:saskin

ARkadaşlar kim bu kampanyayı yapıyorsa bilinçsizce yapıyor ! Ben hekimlere de bir danışın derim.. Bir sağlıkçıdan şöyle duymuştum ; "içinde bir şey tutma, zararlıdır, idrar, gaz, dert"
benden söylemesi ;)

arkadaşlar yeni slogan herkezin g.. te tıpa nası ama

ısınınırsa ısınsın ben yokum devam osurmaya hem ben sıcağı severim benim sloganım bol bol osur kurtul o pis şeyden .....:durdurun :biggrin :biggrin

Osurmak o kadar etki etmiyor, yani yok denecek kadar az ama hayvanların geğirmesi bu etkinin kat katını yaparak küresel ısınmaya destek oluyor!

Geri