Lütfen şuraya bi el atarmısınız HELP ME!!! S.O.S

Yeşil Gözlü

Altın Üye
Reaction score
0
Tanks

HEPİNİZE ÇOOOK TEŞEKKÜR EDİYORUM BANA BU DENEYİMİ YAŞATTINIZ LİNUX OYUN SEVMEYENLER İÇİN GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL EYER BİR OYUN CANAVARI DİİLSENİZ YÜKLEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM . TANKS

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=389026

pardusla ilgili tam bi bilgim yok ama
1. cd iso formatındamı ve sen ölemi yazdırdın
2.bıos tan boot etmeyi dene

bildiğim kadarıyla pardusun son sürümü kurulumsuz çalışıyor

sagol kardeş bi denerim

ya şu 1. ve 2. numaraları ayrıntılı yazarmısın boot etmeyi filan pek anlamadım

ya şu 1. ve 2. numaraları ayrıntılı yazarmısın boot etmeyi filan pek anlamadım

teşekkürler dostum kurtarın beni şu windowstan

ya olmuyo ya her yolu denedim bilgisayardada bişi yok galiba ben bu windows tan kurtulamicam

yinede cevap yazanlara çok teşekkürler

bu arada her cevap yazan kişiye 1 teşekkür bedava kampanyası hala devam etmektedir:)

sen download ettiğin iso yu cd ye yazarken bi hata yapıyorsun büyük ihtimalle.sanırım yaptığın işlemler şöyle:
1-İsoyu winrar ile açıyorsun,
2-sonra içindekileri çıkartıyorsun bir klasöre
3-sonrada o dosyaları cd ye yazıyorsun

( eger yaptıgın işlemler bu şekilde değilse ben yanlış anlamışım/tahmin etmişim demektir ve bu mesajı pek önemseme)

bu şekilde yaptıgın taktirde cd nin boot edilme özelliği olmuyor.doğrudan iso yu nero ile cd ye yazarsan boot lu bir cd elde etmiş olursun ve kurulumu başlatabilirsin.

bu arada, tşk kampanyandan 1 tşk de ben kazanmak istemiyorum.burası zaten paylaşım ve yardımlaşma forumu.sana yardımcı olabilecek arkadaşlar zaten mesaj yazacaktır karşılık beklemeksizin.

Bol şanslar

rarlı dosyayı klasöre çıkardım sonra klasörü diilde klasörün içindekileri cd ye attım olmadı acaba cd ye klasörle birlikte atsam olurmu ama olcanı sanmıyorum hepinize çok teşekkür ediyorum.

hee bu arada her keze teşekkür ettim sana etmessem ayıp olur ben o kampanyayı kimse bişi yazmaz die söylemiştim ama sağolsun herkez kampanya için diil yardım için bişiler yazmış hepinizden allah razı olsun

kalıp yazma sistemi ile CD ye yazınız veya en kolayı hatırladığım kadarıyla Aralık ta bilgisayar dergilerinden biri hazır kurulan CD yi verdi.(Pardus sitesine baktım PCNet imiş.)

linux dağıtımları ücretleri satıcıdan satıcıya değişir.aynı cd ye kimi 3-5 lira isterken kimi 20 lira bile isteyebilir.eger istanbulda oturuyorsan linux34.com adresini bi ziyaret etmeni ve istiklal deki satış yerlerini ziyaret etmeni öneririm.yeni linux kullanıcısı isen daha oturmuş ve sorunsuz bir dagıtım seçmen senin ilk anlarda karşılaştıgın sorunları daha kolay çözmene yardımcı olur.

teşekkürler

Sorunumu çözdüm daha doğrusu babam iş yerinde çözmüş cd yi taktım çalıştı yükledim sonra pc yi açtım yine xp ile açtı ve d sürücüm yok. eğer yanlış anlamadıysam d sürücüsünü pardus almış ama bilgisayar pardusu görmüyo pc nin pardusu görmesi için ne yapmam lazım. windows tan kurtulmak istiyorum bu konuyu onun için açtım. derdimi söylemek istedim çünkü derdini söylemeyen derman bulamaz. bilenler lütfen yardım etsin

Pardus u kurarken grub bolumunu diskin başına kurmanız gerekirdi. Aşağıda anlatacağımı dikkatli yaparsanız grub kurulur. Cd yi takıp mavi ekran gelince C tuşuna basarsanız grub> yazılı mavi ekranda olacaksınız. Daha sonra root (hd0, yazıp tab tuşuna basınız.( ( parantezi yazmak için onun sağındaki tuş, virgul yazmak için ö tuşu) Burada sisteminizdeki diskleri listeliyecek, Pardus kurulu bolum ext2fs yazılı bolumdur.Örnek olarak hd2 diyelim . o zaman root (hd0,2) yazarak ( ) parantez onun sağındaki tuş) yine grub> yazan kısım gelir. Şimdi setup (hd0) yazıp enter larsak grubu kurar ve sonunda done yazıp aynı yere gelir. CD yi çıkarıp Ctrl,Alt ve Del tuşlarıyla bilgisayarı yeniden başlatırsak Findos veya Pardus yazan kısımların uzerine gelerek istediğimiz sistemi açabiliriz. Kolay gelsin.

hiç bir zaman linuxun kuruldugu bölümün içeriğini windowstan göremezsin.windows sana bunu göstermez.ama linuxtan windowsu görebilirsin

çok teşekkürler arkadaşlar sizin sayenizde oldu yaptım artık windowstan kurtuldum. hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum umarım bu konu silinmez çünkü benim durumumdakilerin buradan yararlanmasını istiyorum gerçekten işe yarayacak şeyler yazmışsınız.(teşekkür kampanyası bitmiştir hepinize teşekkür ediyorum)

Sende Hoşgeldin Ozaman Linux'a....Windows kullananlar pek bişi bilmezler ama linux'ı ögrenırsen bir çok şey yapabilirsin...araştırmalar yapman gerekıyor elimizden geldiğince yardımcı oluruz hadı kolay gelsın

ya ben linuxu kurdum cd sürücüsüne cd yi takıyorum ama açılmıyo bilgisayarım gibi bi yer varmı şu linuxta bana bi yardımcı olurmusunuz.(teşekkür kampanyası yoğun talep üzerine yeniden başlamıştır)

masaustunde system veya sistem simgesi varsa çift tıklayın, yoksa dosya tarayıcı yoluna sysinfo:/ yazarsanız sistem bolumu gelir

hepinize çok teşekkür ediyorum cd yi falan okudu sorun sanırım cd-rom daymış ama rarlı dosyaları açmıyo cs1.6 yı yükliim dedim yükliyemedim baktım oyun falan oynanmıyo bide msn falan yok biras karıştırmak gerekiyo bende tekrar windowsu yükledim en azından oyun oynanıyo ama hala oyun sevmeyenler için yada herne kadar oyunun yaşı olmasada oyun yaşını çoktan geçmiş olanlara şiddetle öneriyorum pardus gerçekten çok güzel.

Msn yerine geçen amsn var, findos oyunlarını oynamak ve bazı findos programlarını çalıştırmak için wine emulatoru kullanılıyor.Ayrıca linux tabanlı bir çok oyun da bulunuyor.

Geri