Lütfen Çok Acil

djahmethan

New member
Reaction score
0
iyi akşamlar abiler . geçen de bi konu açmıştım dvd rw ım yüzünden format atamıyorum diye . Bilgisayarıma başka bi dvd rw takıp öyle format attım . şimdide kendi dvd rw ımı yeniden taktım ama bu seferde görünmüyor yani cd kapağı falan açılıyor içine cd de yerleştiriyorum ama bilgisayarımda ve aygıt yöneticisinde görünmüyor . bilgisayar açılırkende okuyor ama görünmüyor . çok acil yardımlarınızı bekliyorum çünkü driverları yüklicem öylece kaldım lütfen yardım edin allah razı olsun.

abiler lütfen yardım edebilecek kimse yokmu

acilista biosa gir. [F2 ya da F5] advanced menusu altındaki basliklardan dvd surucusuyle ilgili olabileceklere tek tek bak. eger varsa oyle bir menu orada "disabled" vs "enabled" olması da gerekir. sen enabled dersin.

bu kesin bilgi degil oneridir. Neden?

Cünkü benim pcde floppy drive takılı degil,komple söküp attım. ve bir arkadas madem kullanmıyorsun biostan da devre dısı birak olmayan sey icin bosuna pcyi yavaslatma dedi. biosa girdigimde advanced altındaki menuleri arayıp buldum ve "disabled" yaptım. su anda floppy takılsa bile gormuyor,biostan floppy nin acilması gerekiyor.

onerimin mantıgı da bu iste. cok buyuk olasılıkla dvd suruculerı icin de boyle bir secenek olmalı biosta.

bunu kontrol edebilirsin ama senin sorunun dvd surucunun kendisinden kaynaklandıgı barizmis gibi geliyor bana. baskasını taktım calısıyor benimkini gormuyor diyorsun cunku.

Başka bir dw raw taktığın için bilgisayarın sana darılmış.Onun için açılmıyor bence.Gönlünü alman lazım.Yani Bu işten anlayan birine götüe onu....

Zaten DVD-RW de sorun olduğu için başka bir DVD-RW taktığını söylüyorsun. Demek ki DVD-RW artık iyice çozurtmuş sana 40 - 50 ytl ye yeni bir dvd almanın yolu görünüyor gibi geldi bana :D

Geri