Kuyruklu yıldızda müthiş buluş

TuBeRCuLuM

Active member
Katılım
31 Ağu 2007
Mesajlar
3,828
Reaction score
0
Puanları
36
kuyruklu-yildiz.jpg


NASA'nın bilim adamları, Stardust uzay aracının Wild 2 kuyruklu yıldızından getirdiği örneklerde, yaşamın temel yapı taşlarından birini buldu.


Amerikan uzay kurumu NASA'nın bilim adamları, Stardust uzay aracının Wild 2 kuyruklu yıldızından getirdiği örneklerde, yaşamın temel yapı taşlarından glisin amino asiti buldu.

NASA'nın Maryland eyaletindeki Goddard Uçuş Merkezinden Jamie Elsila, glisinin yaşayan organizmalar tarafından protein üretmekte kullanılan bir amino asit türevi olduğunu belirterek, ilk kez bir kuyruklu yıldızda amino asit bulunduğuna dikkati çekti.

Çalışmalarını Meteoritics and Planetary Science adlı bilimsel dergide yayımlayacak ekibin başında yer alan Elsila, keşiflerinin, "yaşamın bazı unsurlarının uzayda oluştuğu ve Dünya'ya uzun zaman önce göktaşı ve kuyruklu yıldız çarpmasıyla taşındığı" yolundaki teoriyi destekler nitelikte olduğunu söyledi.

NASA'nın Astrobiology Enstitüsü Direktörü Carl Pilcher da, bir kuyruklu yıldızda amino asit türevi glisin keşfinin yaşamın temel yapı taşlarının uzayda bulunduğu ve evrende yaşamın yaygın şekilde bulunabileceği görüşüne destek sağlayabileceğini kaydetti.

Kaynak: A.A
 
Tamam dünyaya aminoasitler böyle gelmiş olabilir ancak dünya'ya çarpma etkisinden çıkan enerjiye nasıl dayandı bu aminoasitler o yüksek sıcaklıkta yaşaması çok zor
 
Geri
Üst