kuymak(mıhlama) tarifi....

SAHRANİL

Altın Üye
Katılım
26 Nis 2007
Mesajlar
12,403
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
41
Konum
LOVE ME TENDER
5z4qqfq.jpg


Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu,
- 100 gr. Trabzon tereyağı,
- 150 gr. Trabzon İmansız peynir,
- 1 su bardağı sıcak su.


Yapılışı:
Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.ben trabzonda yedim süper bişey ya.mutlaka deneyin:durdurun
 
Yanlışşş :p
Muhlama dedigin rizede güsel olur o tereyagıda rize tereyagı we peynir de hemşin peyniri olucak o zaman muhlama yedigini anlarsın :}


Eline saglık buda baskabi çeşit olmus
 
Ellerine sağlık.Yöresel yemege benziyo zaten görünüşü pek iyideil ama lezzeti mutlaka cok güzeldir
 
Geri
Üst