Kutsal Damacana (2007) "Türk işi papaz komedisi"

Kaçan Aşık

Yönetmen
Reaction score
0
35663.jpg

"Türk işi papaz komedisi" söylemi ile yola çıkan Kutsal Damacana güldüren öyküsünün yanısıra komedi dünyasının ünlü isimlerinden oluşan kadrosuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Şafak Sezer’in başrolünü oynadığı "Kutsal Damacana", sahte bir papazın komik ve sihirli macerasını beyazperdeye taşıyor.

Fikret hayatını gemilerde tayfalık yaparak geçirmiş, her limanda bir sevgili felsefesiyle yaşamış ve nihayet yerleşik bir hayatta karar kılıp İstanbul’a yerleşmiştir… Zenginlik hayalleri kuran ve at yarışlarından birgün çok büyük servet kazanacağını düşleyen Fikret, semtin ganyan bayisinin daimi üyesidir.

Geçmiş hayatının alışkanlıklarından kopamadan aylak bir hayat sürmeye başlayan Fikret, yaşadığı semtte bulunan bir kilisenin rahibi olan Artin’in Vatikan’a gitmesini fırsat bilerek kilise imkanlarını kullanmaya başlamıştır… Kilise mahzeninde ki pahalı şarapları satarak yolunu bulmakta ve geceleri de gizlice girdiği Artin’in odasında kalmaktadır… Geri kalan vaktinin çoğunu ya ganyan bayisinde at yarışı oynayarak geçirmekte ya da hayatta ki en büyük ve tek hayranı Asım’la takılmaktadır…​

35686.jpg

35682.jpg

35679.jpg

35671.jpg

35667.jpg

[VIDEO]yW1Aen6_kYc[/VIDEO]​

Vizyon tarihi:

21 Aralık 2007
Yönetmen:

Kamil Aydın

Senaryo :

Ahmet Yılmaz

Görüntü yönetmeni:

Varol Şahin

Müzik:

Ercan Saatçi

Kurgu:

Murat Bor

Tür:

Komedi

Yapım:

Türkiye 2007 (Renkli)

Dil:

Türkçe

Yapımcı Firmalar:

Zero Film

Dağıtıcı Firmalar:

Özen Film

Internet adresi:

www.kutsaldamacana.com/

ќαcαη αѕiќ Yorumluyor...​

Kod:
[B]fragmanına baktım pek hosuma gıtmedı sankı ama ızlemeden gene bilemeyiz hiç vuran espri yoktu ama bakıcaz artık![/B]

GüzeL bir fiLme benziyor... Ne zaman vizyona giriyor ?

gusele benzıo =) banana ticket
eline saglık..

ŞAfak Sezer Varsa Güzeldir yaff =)

gidicem izlemeye =)

adamlar imamlarla ilgili bi komedi yapsa aman ortalık inler neyseki onların böyle bir dertleri yok sanat için deyip genişliklerinden ses çıkarmıyolar zaten çokta umrunda olmaz bu film :) neyse gelelim filme şafak sezer saçma sapan rollerde oynasada iyi bir oyuncu teknik açıdan diyemiyorum adam inermisin çıkarmısndan beri çok hoşuma gidiyor komik doğrusu bakalım bi filmde neler dönmüş...

izledim bu filmi!..filmin ilk yarısında pek komik bişey yok ama 2. yarıda güldüm ölmekten!.. :D

şeytan filmiyle çok güzel dalga geçmişler bence Scary Movie'den bile iyiydi!..tavsiye ederim!..

paylasım için saols....

arkadaşlar manyak bir film bu ya. resmen koptum.... şafak sezer guzel oynamiş.

arkadaşlar ben filmi ne yazıkki kız arkadaşımla izledim çok fazla küfrediyor fakat espri yönünüde bu küfürler kapatıyor fazlaca gülersiniz ama yanınzda asla bi hanımefendi ile gitmeyiniz

ben gittim filime güle güle öldüm:D
goraya tas cikartacak bi film

Geri