admiral
New member
- Reaction score
- 0

Fener derbisinde kırmızı kart görünce Cüneyt Çakır'ı formasından tutup sallayan Engin Baytar, kendini bu sözlerle savunarak, “Tesislere gelip maç kasedini izleyene kadar ne yaptığımı bilmiyordum” dedi.
Pazar günü oynanan Süper Kupa finalinde kırmızı kart gören Engin Baytar, hakem Cüneyt Çakır’ı formasından tutarak sallamaya başlamış ve takım arkadaşları tarafından güçlükle sakinleştirilmişti. PFDK tarafından en az 4 maç ceza alması beklenen Sarı-Kırmızılı oyuncuya, disiplinsiz hareketleri gerekçe gösterilerek kulüpten de yaklaşık 100 bin Euro’luk fatura kesildi.
‘Medar-ı iftiharımız...’
Oynadığı hemen her takımda, her sezon yepyeni bir vukuatıyla gündeme gelen 29 yaşındaki futbolcu, son Cüneyt Çakır olayının ardından yaşadıklarını, hakem hocası Ahmet Çakar’a anlattı. Çakar, Engin Baytar’ın kendisine şunları söylediğini dile getirdi: “Türkiye’nin medar-ı iftiharına, abim yaşında bir insana yaptıklarımı seyrettikten sonra derin bir pişmanlık ve üzüntü duyuyorum...”
‘Maçtan önce gülüştük’
“Üstelik Cüneyt hocayı çok sever sayarım. Maç öncesi seremonide onu tebrik ettim. Sohbet ettik, gülüştük ve karşılıklı espri yaptık. Yaptığım bu olayı kabul edemiyorum. Fatih hocaya ve takım arkadaşlarıma karşı da çok mahcubum. Yaptığım iş iyi bir şey değil. Herkesten özür dilerim...”
‘Sabaha kadar uyuyamadım’
“Ben daha önce de kırmızı kartlar gördüm ama bu farklı. Yemin ederim tesislere gelip maç kasedini takana kadar Cüneyt hocaya ne yaptığımı hatırlamıyordum. Seyrettikten sonra gözlerimden yaş aktı ve sabaha kadar uyuyamadım. Cüneyt abimden ve Türk hakemliğinden özür diliyorum. Verilecek her türlü cezaya razıyım. Yaptığım korkunç bir iş ama ben böyle bir insan değilim, sahada kendimi kaybediyorum.”
Maç başına 15 bin Euro ceza!
Yönetim, Engin Baytar’a ağır bir ceza verme kararı aldı. Alınan karara göre, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Engin’e kaç maç ceza verirse, maç sayısı 15 bin Euro ile çarpılacak ve ortaya ceza miktarı çıkacak. Engin 5 maç ceza aldığı takdirde 75, 10 maç ceza aldığı takdirde ise 150 bin Euro’yla cezalandırılacak. Geçen sezon başında Trabzonspor’dan transfer edilen Engin Baytar 400 bin Euro garanti, maç başı da 15 bin Euro ücret alıyor. Engin, alacağı ceza nedeniyle oynamadığı her karşılaşmada da 15 bin Euro kayba uğrayacak.