Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, finalde Fenerbahçe’yi 4-2 yenerek kazandıkları Türkiye Kupası’nı, kimseye çaktırmadan oteldeki odasına götürüp, onunla uyudu.
Beşiktaş bu sezonun en değerli galibiyetini Fortis Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe karşısında aldı. Ligde iki kez boyun eğilen ezeli rakip, İzmir’deki maçta da kesin favoriydi. Fakat Denizli’nin Kartalları o kadar güzel bir oyun sergiledi ki, ligde kendilerine kök söktüren sarı lacivertli futbolculara resmen sahayı dar etti.
Malzemecilere sordular
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; 4-2’lik skorla kazanılan kupanın kutlaması da en az Beşiktaş’ın sahadaki futbolu kadar muhteşem oldu. Başkan Yıldırım Demirören maçtan sonra girdiği soyunma odasında omuzlara alındı. Yöneticiler İzmir Swiss Otel’deki kutlamada sabaha dek zafer şarkıları söyleyip dans ettiler. Eğlencenin dorukta olduğu saatlerde ilginç bir olay yaşandı.
Başkan Demirören ve yöneticilerin Swiss Otel’e gelirken yanlarına aldığı Türkiye Kupası kayıptı. Otelde aranmadık yer kalmadı. Antrenör Tayfur Havutçu ile malzemeciler Erdal Erdem ve Süreyya Soner yataklarından kaldırıldı. Ama kupa hiçbir yerde bulunamadı. Belli ki birileri alıp götürmüştü. Ama kim? Sonrasında herkes odalarına çekilip, uykuya daldı.
En anlamlı kupa
Sabah saat 11.00... Yer Swiss Otel’in lobisi... Herkes hala kupanın nerede olduğu konusunda fikir yürütmeye çalışırken, asbaşkan Leven Erdoğan elinde kupayla asansörden inmez mi! Diğer tüm yöneticiler, "Yahu kupa sendeymiş, niye söylemiyorsun?" diye sitemli sorular yönelttiler. Levent Erdoğan, kendine has esrprili üslubuyla cevap verdi:
"Arkadaşlar, bu, 100’üncü yıldaki lig şampiyonluğu kupasından sonraki en anlamlı kupa. Ben de onun için kimseye çaktırmadan odama götürüp yatağıma aldım ve onunla uyudum!"
KaynaK