Kupa müzemizde, madalya evimde

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Cristian Baroni, geçen sezon kazandıkları lig şampiyonluğunu, kendilerinden kimsenin alamayacağını ifade etti.

Sambacı, “Kupa müzemizde, madalya da evimde duruyor, kutlamaların görüntüleri de zaten her yerde var” diye konuştu.

Sarı-Lacivertliler’in Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni, Şike Soruşturması sürecinde yaşadıklarından, sezonun ilk yarısında ortaya koydukları performansa, takım içinde yaşananlardan, Play-Off sistemi ve şampiyonluk hedefine kadar birçok konuda düşüncelerini açıkladı. Trabzonspor cephesinin şampiyonluğun kendilerine verilmesi beklentisiyle ilgili düşünceleri sorulan Fenerbahçeli futbolcu, “”Herkes istediğini söyleyebilir. Ancak şöyle bir gerçek var ki, kupa şu anda bizim müzemizde. Benim o şampiyonlukla kazandığım madalya da evimde duruyor. Kutlamaların görüntüleri de zaten her yerde var. Bu görüşle baktığımız zaman bizden o şampiyonluğu kimsenin alacağını ya da alabileceğini düşünmüyorum. Sonuna kadar hakkımızla kazandığımız bir şampiyonluk” diye konuştu.

’Bize leke sürmeye çalışanları susturacağız’

Takım için ortaya atılan iddiaların, bu sezon şampiyonluğu daha da zorunlu kılıp kılmadığı sorusuna Brezilyalı futbolcu, “Şampiyon olduğumuz takdirde, şampiyonluğumuza leke sürmeye çalışan insanları susturacağımızı biliyoruz” dedi. Sarı-Lacivertli takımda sadece bu sezon değil, her zaman şampiyon olma sorumluluğu bulunduğunu anlatan Fenerbahçeli futbolcu, “Bu sene üzerimize çok fazla gelindiğinden dolayı, biz şampiyonlukların saha içinde kazanıldığını bir kez daha kanıtlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

''Play-off sistemi benim için ilk, ilginç olacak''

‘Play-off sistemi benim için ilk, ilginç olacak’
Bu sezon oynanacak Play-Off sisteminde ilk kez oynayacağını belirten Cristian, “Benim için bir ilk, ilginç olacağını düşünüyorum” diyerek, sistemle ilgili düşüncelerini şöyle aktardı: “Futbol anlık bir oyundur. Belki de takım içerisinde bir anda çok şeyler değişebilir. 34 maçlık bölümde en iyi performansı göstermiş olan takım bir anda istediği performansı gösteremeyip, en kötü performansı gösteren takım da bir anda şampiyon olabilir. Ben açıkçası bu sistemi tercih etmem. Fakat böyle bir sistemde oynamamız gerekiyor. Bu sistemde de şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız.”

‘2011 futbol adına güzel bir yıl oldu’

Baroni, 2011 yılının futbol açısından hem kendisi hem de takımı adına gayet olumlu geçtiğini ifade ederek, “2011 yılında yaşadığımız bir şampiyonluk var. Bu şampiyonluktan sonra da yine herkesin bildiği gibi bir soruşturma süreci başladı. Fakat biz kendi içimizde, şampiyonluğumuzu soruşturacak bir şey bulmuyoruz. Benim görüşüme göre sonuna kadar anlımızın teriyle, hakkımızla kazandığımız bir şampiyonluk oldu. 2011 senesi futbol adına güzel bir sezon oldu” diye konuştu. Sezonun ilk yarısında forma giydiği 16 maçta hiç kart görmeyen Cristian, bu durumu “Oyun topla oynanır ve siz topa müdahalelerde bulunmak için hamlelerinizi yaptığınız zaman da faul problemi yaşamazsınız” cümlesiyle açıkladı.

‘Ligde şampiyon bir takım boy gösteriyor’

Takımının ilk yarıdaki oyun tarzını değerlendiren Baroni, Fenerbahçe’nin, kazanmak için sürekli topa hakim olmak isteyen bir takım olduğunu ifade etti. Brezilyalı oyuncu, “Şöyle de bir gerçek var ki, bu sene ligde şampiyon bir takım boy gösteriyor. Elbette ki bu takıma karşı bütün takımlar oynadığı zaman kazanmak isteyecektir. Biz oynadığımız her rakibimize karşı şampiyon sıfatıyla çıktığımız için onlar da bize karşı kazanmak istiyorlar. Biz de oyun felsefemizin en güzel örneklerini saha içinde sunup kazanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

’Kontratımın sonuna kadar kalmak istiyorum’

Fenerbahçe ile sözleşmesi süren Cristian, Sarı-Lacivertli ekipteki geleceğini nasıl gördüğü sorusu üzerine, en az kontratının sonuna kadar Sarı-Lacivertli ekipte kalmak istediğini belirtti. Bu yöndeki soruya verdiği cevapta Brezilyalı futbolcu, “Şu anda kontratım var. Daha fazla gelecek hakkında da konuşmanın anlamı olduğunu düşünmüyorum. Günümüzü yaşamak zorundayız. Hedefim takımımla başladığım ligi, özellikle şampiyon olarak bitirmek. Bu yönde çalışmalarımı sürdürüyorum. Kontratımın sonuna kadar en az burada olmak istiyorum” ifadesini kullandı.

‘Emre ile sıkı dostuz’

Yaşanan zor günleri takım içindeki arkadaşlık ortamıyla aştıklarını belirten Baroni, Emre Belözoğlu ile bir sorun yaşamadığını, frikik kullanırken Alex’ten izin aldığını söyledi.

Fenerbahçe içerisinde takımdaşlık duygusunun üst düzeyde olduğunu belirten Baroni, “Yaşadığımız zorlu süreçte, bizi ayakta tutan şeyin arkadaşlık olduğunu düşünüyorum. Zaten bu tür bütünlükler zor durumlarda ortaya çıkar” dedi. Baroni, Bursaspor maçında tartıştığı Emre Belözoğlu ile arasında bir problem bulunmadığını belirterek, “Futbolda saha içinde her zaman ’lütfen’ diye birbirinizden bir şeyler isteyemezsiniz. Bu zaten futbolun doğasına aykırı. Yeri geldiği zaman birbirinizle tartışırsınız. O andaki tansiyonla, belki Emre ile aramda sıcak konuşmalar olmuş olabilir. Fakat bu olaylar ne benim Emre ile olan arkadaşlığımı, ne de takım içi ortamımızı etkiler. Emre ile arkadaşlığımız da en sıkı şekilde devam ediyor” dedi.

Frikiklere Kaptan izni

Sezonun ilk yarısında 2’si frikikten olmak üzere 4 gol atan Baroni, kaptan Alex’in de izniyle serbest vuruşları kullandığını kaydetti. Frikik ve serbest vuruşların anlık olduğunu anlatan Brezilyalı oyuncu, “Benim attığım gollerde, Alex ile topun başına geldik. Alex de bana o anda ’Senin vurman daha mantıklı olur’ dedi ve ne kadar doğru karar olduğunu da göstermiş oldu” ifadesini kullandı.

http://fanatik.ekolay.net/Default.aspx?aType=Detail&KategoriID=34&ArticleID=248418&Page=2

Geri