Kupa bize geliyor

Hayalet41

New member
Reaction score
0
Kupa bize geliyor

Erkek ve kadınlarda 2 Avrupa ve 2 Dünya Şampiyonası organizasyonunu alan Türkiye, şimdi de 2012 Avrupa Ligi Final-Four'nu düzenleyecek

Basketbol-Kupa bize geliyor

Final-Four’da, Türk takımı yoktu ama, sponsoru Türk Hava Yolları, etkinlik sponsoru da Efes Pilsen’di. Final günü ise Palau Sant Jordi’ye adeta Türk çıkarması yapıldı. Basketbol Federasyonu heyeti, THY ekibi tam kadro Barcelona’daydı. Euroleague CEO’su Bertomeu, TBF Başkanı Turgay Demirel ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’yla beraber düzenlediği basın toplantısında 2012 Final-Four’un İstanbul’da düzenleneceğini açıkladı. Bu sonuçla Türkiye, 2001 Erkekler Avrupa, 2010 Erkekler Dünya, 2005 Bayanlar Avrupa ve 2014 Bayanlar Dünya Şampiyonası’nın ardından 5. büyük organizayonu Başkan Demirel döneminde almayı başardı.

1.5 milyon Euro’luk teminat

Aslında geçen yıl Final-Four’un İstanbul’da yapılacağı konuşuluyordu. Hatta kesin gibiydi ama THY ve İstanbul Belediyesi’nin yürüttüğü görüşmeler tıkanma noktasına girince devreye Türkiye Basketbol Federasyonu girdi. Bu konularda çok tecrübeli olan, çok büyük organizasyonları düzenleyen federasyon, GSGM’den de aldığı yetkiyle 1.5 milyon Euro’luk teminatı yatırınca, Final-Four da İstanbul’un oldu. CEO Bertomeu da, basın toplantısında, “Organizasyonu İstanbul’a vermekten dolayı çok mutluyuz. İstanbul’u seçmemizin bir çok nedeni var. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun tecrübesi, bizim için bir garanti. Kendileri Avrupa’nın en aktif federasyonu ve onlarla çalışıyor olmaktan dolayı çok rahatım” dedi.

Neden Sinan Erdem Spor Salonu?

İstanbul’un adı konuşulmaya başlandığı dönemlerde herkes, Final-Four’un Fenerbahçe’nin yapacağı yeni salonda düzenleneceğini tahmin ediyordu. Ancak Dünya Şampiyonası sırasında, Sinan Erdem’de görüştüğüm Bertomeu, “Yeni salon çok modern ama maalesef kapasitesi bizim için yetersiz. Sinan Erdem’e hayran kaldım. Harika bir salon. Final-Four burada olacak” demişti. Sonuçta da 17 bin kişilik Sinan Erdem Spor Salonu, Dünya Şampiyonası finalinin ardından, Euroleague finaline de ev sahipliği yapacak. Final-Four 2012 Mayıs ayının ilk ya da ikinci haftası düzenlenecek.

Kaynak

Geri