reavenn
qяσηι¢ υуυz
- Reaction score
- 0
Sen hiç kimsenin olamayacağı kadar çok şeyimsin benim… Yüreğimde sana ayrılan yer herkesinkinden büyük. Yalnızca bir arkadaş, bir kan kardeş, bir çok yakın dost değil bir büyük sevgisin sen. Yanında sonsuz şımarabileceğim ve hala kaybetmekten korkmayacağım tek kişi… Yani biraz annem, biraz babam, hatta hiç görmediğim dedem, belki hiç doğmayacak oğlum… Sonra daimi hayranım ve tabii dokunulmamış sevgilim… Sen benim masumiyetimsin Tuna… Benim en yakınımsın!Aslında belki öbür yarımsın… Bütün bunlar ne demek anlıyor musun…?
“Evet belki…” diye mırıldandı Tuna, “Belki ona duyduğum bu mucizevi duyguya aşk denebilir ama söz konusu Ada olunca, bence aşk yetersiz bir sözcük kalıyor.”
“Bilmez kimse söylemem
Pek mahremdir aslında
Kaçışım her kendimden
Bir dönüştür
buzlu aydınlığıma.
Köpekler ulur, itler pusuda
Sisli sokaklarda kalleş çığlıklar
Hem yalnızım hem korkuyorum, lakin erkeklik var
Serde susuyorum
Susuyorum Ada
Sen orada
Bildiğini biliyorum Ada.”
Sadece bugün için yaşamak hayvanlara mahsustur…
“Kim söyleyebilir, belki nice zamanlar ölmediğimizi….”
“Yol kenarlarındaki yağmur mazgallarını
Kumbara sanıp, harçlığımı atardım
Bu yüzden en çok
Denizden alacaklıyım…” sunay akın
Onu anlatmak için “güzel”, “havalı”, “başdöndürücü”, “şahane” gibi sözcükler kullanmak haksızlık olur.Onun için, bu dünyanın dışında gelmiş kadar değişik, bir kuyruklu yıldız kadar etkileyici, iyi pişmiş kahve kadar tiryakilik yaratıcı, gezegene yalnız yollandığı için eşsiz, bir ipekböceği kadar dik başlı denildiğinde bişiler söylenmiş olur ancak.Demlenmiş ve içe sinmiş bi güsellik onunkisi.Ama asıl önemlisi beni güçlü bir magnetik alan gibi çeken etkisi ve çok kumral olduğu… Ada orada, dayısı ve sevgilisinin ortasında, sevildiğinin sonuna kadar ayrımında, albenisinden emin, mutluluktan yapılmış fosforlu iç çamaşırları giymiş… pırıl pırıl…
“Sevgi nedir cennet ne; bunu bilselerdi hiç kimse bugünü yarına vermezdi…”
“Dövüşte usta olanlar öfkelenmez, kazanmakta usta olanlarsa korkmazlar.Dolayısıyla akıllılar dövüşmen önce kazanır, cahiller kazanmak için dövüşür….”
“Aşk sevdiğini her gördüğünde yeniden doğmak sevincidir…
“Sanki bir peri bir melek o! Cennette bir ağaç zemzem Suları…”
“Aşk, onun her fiskesinde bir kez daha kanlar içinde uzun uzun can çekişerek ölmektir…”
“Beni istemez, beğenmez diye ne azaplar çektim, utancımdan ölecektim az daha…”
“Aşk teyakkuzda tutmadığı vakit tavsamışdır…”
“Onu mutlu etmek, yüzünü güldürmek, hayat kadar aziz bir vazifedir bana artık…”
“Aşk, azapların en eşsizi, sevinçlerin en derinidir…”
BUKET UZUNER-KUMRAL ADA MAVİ TUNA okurken altını çizdiim bölümler...
emeği geçen kopuk ablama teşekkürler........
“Evet belki…” diye mırıldandı Tuna, “Belki ona duyduğum bu mucizevi duyguya aşk denebilir ama söz konusu Ada olunca, bence aşk yetersiz bir sözcük kalıyor.”
“Bilmez kimse söylemem
Pek mahremdir aslında
Kaçışım her kendimden
Bir dönüştür
buzlu aydınlığıma.
Köpekler ulur, itler pusuda
Sisli sokaklarda kalleş çığlıklar
Hem yalnızım hem korkuyorum, lakin erkeklik var
Serde susuyorum
Susuyorum Ada
Sen orada
Bildiğini biliyorum Ada.”
Sadece bugün için yaşamak hayvanlara mahsustur…
“Kim söyleyebilir, belki nice zamanlar ölmediğimizi….”
“Yol kenarlarındaki yağmur mazgallarını
Kumbara sanıp, harçlığımı atardım
Bu yüzden en çok
Denizden alacaklıyım…” sunay akın
Onu anlatmak için “güzel”, “havalı”, “başdöndürücü”, “şahane” gibi sözcükler kullanmak haksızlık olur.Onun için, bu dünyanın dışında gelmiş kadar değişik, bir kuyruklu yıldız kadar etkileyici, iyi pişmiş kahve kadar tiryakilik yaratıcı, gezegene yalnız yollandığı için eşsiz, bir ipekböceği kadar dik başlı denildiğinde bişiler söylenmiş olur ancak.Demlenmiş ve içe sinmiş bi güsellik onunkisi.Ama asıl önemlisi beni güçlü bir magnetik alan gibi çeken etkisi ve çok kumral olduğu… Ada orada, dayısı ve sevgilisinin ortasında, sevildiğinin sonuna kadar ayrımında, albenisinden emin, mutluluktan yapılmış fosforlu iç çamaşırları giymiş… pırıl pırıl…
“Sevgi nedir cennet ne; bunu bilselerdi hiç kimse bugünü yarına vermezdi…”
“Dövüşte usta olanlar öfkelenmez, kazanmakta usta olanlarsa korkmazlar.Dolayısıyla akıllılar dövüşmen önce kazanır, cahiller kazanmak için dövüşür….”
“Aşk sevdiğini her gördüğünde yeniden doğmak sevincidir…
“Sanki bir peri bir melek o! Cennette bir ağaç zemzem Suları…”
“Aşk, onun her fiskesinde bir kez daha kanlar içinde uzun uzun can çekişerek ölmektir…”
“Beni istemez, beğenmez diye ne azaplar çektim, utancımdan ölecektim az daha…”
“Aşk teyakkuzda tutmadığı vakit tavsamışdır…”
“Onu mutlu etmek, yüzünü güldürmek, hayat kadar aziz bir vazifedir bana artık…”
“Aşk, azapların en eşsizi, sevinçlerin en derinidir…”
BUKET UZUNER-KUMRAL ADA MAVİ TUNA okurken altını çizdiim bölümler...
emeği geçen kopuk ablama teşekkürler........